Съдът: "Задържане под стража" за Петя Банкова

Със същата мярка е и Стефан Димитров
Обновена: 6 апр 2024 16:53 | 6 апр 2024 16:51, Александър Попов
91
Съдът: "Задържане под стража" за Петя Банкова
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд постанови „задържане под стража“ за директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова. Мярката за неотклонение "задържане под стража" беше постановена и за Стефан Димитров.

По време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев. Според други снимки в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев, който той поставя на ръката си.

Единият от тримата обвинени по разследването за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров, който е и бивш шеф на Агенцията по аквакултури и рибарство, се почувства зле преди днешното заседание на съда, и е транспортиран до "Пирогов". Все още няма данни за здравословното му състояние.

Димитров, Петя Банкова и синът на Марин - Стефан Димитров, бяха арестувани на 3 април при акция по неотложност на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се проведе в София и Хасково. Операцията е по разследване за длъжностни престъпления и подкупи.

В петък СГС одобри всичките 30 протокола за претърсване и изземване при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция "Митници" през последните два дни. Обиските бяха извършени по неотложност и трябваше всички действия на разследването да бъдат одобрени от съда впоследствие.

Подозираният за контрабандист Никола Николов - Паскал е обявен за издирване. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Четвърти ден от него няма и следа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Пред снимките и боговете мьлчьтКаде е денков да - защитава петя и коцев , чакаме да каже нещо
5
12
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Какво е един часовник пред цяло чекмедже с кюлчета и пачки?
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задържане под стража по поръчка.Съд и прокуратура на подчинение на Боко и Шиши.Дали ще се оправим някога?А дано,ама надали.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Часовникът, който получава Живко Коцев като подарък струва 50 000 евро.
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази или Иванчева ще е шефката в Сливенския?
1
7
 
20
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Човека на денков -живко коцев честния , получава скьпи часовници подарък от разни хора , става интересно за пп/дб