Съдът: "Задържане под стража" за Петя Банкова

Със същата мярка е и Стефан Димитров
Обновена: 6 апр 2024 16:53 | 6 апр 2024 16:51, Александър Попов
91
Съдът: "Задържане под стража" за Петя Банкова
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд постанови „задържане под стража“ за директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова. Мярката за неотклонение "задържане под стража" беше постановена и за Стефан Димитров.

По време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев. Според други снимки в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев, който той поставя на ръката си.

Единият от тримата обвинени по разследването за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров, който е и бивш шеф на Агенцията по аквакултури и рибарство, се почувства зле преди днешното заседание на съда, и е транспортиран до "Пирогов". Все още няма данни за здравословното му състояние.

Димитров, Петя Банкова и синът на Марин - Стефан Димитров, бяха арестувани на 3 април при акция по неотложност на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се проведе в София и Хасково. Операцията е по разследване за длъжностни престъпления и подкупи.

В петък СГС одобри всичките 30 протокола за претърсване и изземване при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция "Митници" през последните два дни. Обиските бяха извършени по неотложност и трябваше всички действия на разследването да бъдат одобрени от съда впоследствие.

Подозираният за контрабандист Никола Николов - Паскал е обявен за издирване. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Четвърти ден от него няма и следа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОЙ допусна американците да внедрят човек в митниците и да разстройват на Шиши коннтрабандата? Сигурно е Коцев. Щом са го погнали, но той се върна, значи е получил чадър от посолството.
45
7
 
14
 
! Отговори
До гост 34 преди 1 месец
Снимките са намерени в телефона на Коцев. Не са от скрити камери. Има снимки и с Бойко Рашков,както и с баща и син Димитрови. Има снимки на Коцев с Димитров по халати в сауна. Странното е, че Коцев не отрича нищо. Само Банкова отрича, но доказателства имат и за нея щом е задържана.
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като я осъдят да ни съобщят. Щото видяхме такива като Божков, Баневи, Арабаджиеви, Бобокови др. постояха в ареста, някои и до края на допустимите 8 месеца, но присъди така и не видяхме. Сал една Иванчева я сготвиха, ама тя не е от едрите риби, просто пречеше да едни гербави хора с пари да презастроят Младост.
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Банкова краднала пачки колкото за цяла банка :)))
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Bankova mn arogantno eftino darjanie do advokatakata si po tv gi pokasaha tia hora sram njamat mutresi mutri mislat 4e sa mn umni a dr mn glupavi bg ne e glupav prosto neutralen e saschtoto sa mutrite mutresite korumpiranite v bg sakoni prisadi satvori njama sa raslika ot dr eu strani dano se otkrie istinata ne da se pokrie pak kato dr dalaveri a i da se otkrijat ubiizite na aleksei petrov pepi eur.notara vs ubiistva trabva da se raskriat v bg
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като минат изборите ще я пуснат.А дотогава цялата държава ще работи за един Тулупов.
40
2
 
9
 
! Отговори
Заеко преди 1 месец
Ха ха подкупили главния секретар на МВР с часовник, значи шефа на Агенция по рибарство дал на гл. секретар на МВР часовник на публично място, това е много подозрително.
39
6
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Как така ще я задържат , Мишока Денков каза,че тя е с безупречна репутация ( вижте статията в днесбг от оня ден). А щом Мишока е казал,значи е опънал чадърчето над госпожата.
38
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази млада жена е сготвена точно по същия начин,както Иванчева.Тези жени не знаят с кого си имат работа.Решили да борят мафията и контрабандата с един гол ентусиазъм.Е,у нас така не става.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ли госпожа Банкова с какво образование е?
36
6
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 1 месец
Знаеш ли колко лесно мога да намеря в твоя дом каквото си поискам,ако съм от МВР и изпратен у вас да намеря скъп часовник например.
35
5
 
8
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
Снимките и записите са в съда.
34
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом Афера ви е пътеводната светлина,сте достойни за съжаление.Кой мал о умник ще получава скъп часовник пред камери и на обществено място?Тази история е така некадърно скалъпена,че ми става смешно само като я слушам,камо ли да и повярвам.
33
7
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
Кой го е накарал да се снима с часовника? Сам си е виновен Коцев.
32
1
 
3
 
! Отговори
Дайте Адреса преди 1 месец
Къде на Черни Връх е това ДС ?
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те три милиарда откраднаха от магистрала хемус и построиха цял квартал край софия и никой нищо не разбра тука за часовник. РЕЗИЛ. Не народ а Mъpшa.
30
6
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Само се погнусявам от толупуте от тия уж честни променкаджииЯвно ще се гласува за вьзражданеЧасовници от -50 бона пачки кюлчета народа кучета го яли с тия
29
3
 
15
 
! Отговори
peter преди 1 месец
не е трябвало да хващат кокаина ,150 кг...сега си разбра грешката ама кьсно.удариха интереси на сащ и британистан ,,,от там пращат митничари
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знае ли някой какво е компромат и как ДАНС го използва? Питам само?
27
4
 
9
 
! Отговори
от 20 преди 1 месец
Те и у нас могат да го намерят този часовник без никакъв проблем. Могат да намерят каквото си поискат. Стига само да решат. Както добре знаем "родната милиция ни пази"... Много отдавна не вярвам на нито 1 институция в територията