Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора

Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен
Обновена: 25 май 2023 16:05 | 25 май 2023 16:00, Стела Стоянова
253
Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора
Снимка БГНЕС

Иван Гешев щял да остане на поста си и да свърши това, заради което е кандидатствал за поста главен прокурор. Това заяви той по време на заседанието на правната комисия в парламента.

Главният прокурор обясни, че това значи да вкара в затвора всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, влезли в сила.

"От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев.

Още по темата
"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората", обясни той.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, вярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволи да участвам, може би, в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

След като направи изказването си, Гешев напусна парламента. Комисията гледа днес механизма за разследване на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: парламентИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма да ги вкарва за кражби. За по сериозни неща ще ги вкара. Има записи, свидетели.... Уши ги всички кухи ***.
34
5
 
13
 
! Отговори
Сетил се, Геша преди 11 месеца
Този спа 5 години, сега не може да смогне на работа. Понеже решиха да го отстрелят. Жалка история.
33
6
 
8
 
! Отговори
Факт 2 преди 11 месеца
Факт 2, и да говориш докато хората не видят осъден политик и да го запишат в историята на съвременна България са само брътвежи на още един прецакан, израсходван и износен па.рц.ал.Българина след толкова години на лъжене е придобел особена мнителност към всичко.Око да види ръка да пипне се казва
32
4
 
9
 
! Отговори
Deep Zone преди 11 месеца
Да се посмеем сега на тези думи :D 33 години не сме били свидетели това да се случи, дано следващите 33 години да доживеем да стане :D
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А"шефа"?
30
3
 
10
 
! Отговори
Кире преди 11 месеца
Защо ли изглежда като кьорфишек, че само им показваж ножа, та ако може още малко да си поцаруваш и никой да не вкараш никъде, както досега:)
29
4
 
20
 
! Отговори
я кажи преди 11 месеца
Колко извършили престъпления вкара в затвора? Нямаш нито една осъдителна присъда.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Започнете разпитите от Кокорчо и Делян Добрев, те са пяли в хора и лесно ще пропеят.
27
8
 
6
 
! Отговори
РУК преди 11 месеца
Според Българското законодателство, не всяко престъпление се наказва със затвор, другарю Гешев! Твърде импулсивно и аматьорско изказване, като целия театър от последните седмици! Айде земи си каскетя и на селУ
26
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Лош добър, прецакаха го, не падна по план и сега някои хора няма да спят вечер.Помислиха си че това е Цаца-та и ще го паркират някъде на службичка и ще продължават ама не.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди три години беше на друго мнение.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каскетът ги започна наред. В силната позиция е. И е прав. Защо им трябваше да го изнудват и да го рекетират не стана ясно. Сега ще си понесат последствията.
23
1
 
12
 
! Отговори
пандизчия преди 11 месеца
Е-е ще си имаме нова компания в пандиза. Явно трябва голяма поръчка за нови раирани дрехи, че наличните може да не стигнат.
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как ще стане когато правосъдната система е обърната в праСовъдна система разпространяваща беззаконие и защитаваща престъпността? КПКОНПИ работи ли?
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Новият ви главен прокурор ще е Тошко Африкански, той ще накара всички мафиоти да пропеят!
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Заставаш ли зад думите си Гешев, мъж ли си? Ако заставаш зад думите си хората ще застанат зад теб. Аз ще застана зад теб! Има милиарди които е наложително да бъдат конфискувани и върнати на държавата. Не на мафията и на модела ГЕРБ. Не на модела ДПС. Не на модела БСП. Не на модела на мутрите. Не на модела на корупцията и бандите.
19
8
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 11 месеца
Глу.пак. Този изобщо учил ли е право. Ще влязат ако ги осъди СЪДЪТ, а не ти.
18
7
 
5
 
! Отговори
Владимир Илич преди 11 месеца
Каскетите бяха на мода по времето на крайцера Аврора и броненосеца Потьомкин, устафка.
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама хайдеде, хайде, от кога чакаме това. Почвай да говориш!
16
2
 
14
 
! Отговори
Вероятно преди 11 месеца
...ще последват още убийства точно за Не стигне законът до Шефовете им! Следете новините.