Зарков не бил изненадан от войната в прокуратурата: Нужни са доказателства, не записи

Най-страшното, което може да се случи, е пак нищо да не се случи, коментира той
20 май 2023 21:10, Анисия Иванова
39

Депутатите приеха на първо четене механизма за разследване на главния прокурор, само от "Възраждане" гласуваха "въздържал се".

"Имаше огромно мнозинство за първото четене на този законопроект, имаше воля да върви бързо, което е оправдано, защото е обсъждан многократно. Има воля да се стигне докрай с едни въпрос, който виси на шията ни от 15 г.", коментира служебният правосъден министър Крум Зарков в студиото на "Опорни хора".

Още по темата

По думите му механизмът за разследване на главния прокурор се е превърнал в символ на това дали има смелост да се поставят неудобни въпроси.

"Надявам се да стигнем до край. Във ВСС се наблюдава нещо подобно - членовете дълго време не се произнасяха по този въпрос, сега са сезирани по силата на собствените си вътрешни правила с много типове искания - 6 члена на Прокурорската колегия искат предсрочно освобождаване на главния прокурор, той - оставката на заместника си, заместникът му - тази на главния прокурор и на заместника си. Всички въпроси са там на масата и ВСС ще трябва да се произнесе", обобщи вихрушката по върха на прокуратурата Зарков.

Чрез Bulgaria ON AIR той призова всичко да става не чрез записи, а чрез компетентни органи, в които всеки от тях да каже един на друг каквото има, "с уважение към позициите, които заемат".

"Не става дума за записи, а за доказателства, които да се съберат по реда на НПК, става въпрос не за обвинения по медиите, а в съда, не да се караме в телевизионни студиа, а да се изчисти въпросът във ВСС", добави служебният правосъден министър.

За него "войната" в прокуратурата не е изненадваща, нито твърденията, че тя е използвана за "политическа бухалка".

Според служебния министър на правосъдието ситуацията в прокуратурата е била напълно очаквана и се надява, че ще последват действия.

"Думите, които вече са изречени, съдържаха в себе си обвинение за извършване на престъпление, за търговия с влияние, за възпрепятстване на правосъдието, за принуда за изнудване. Колко години, колко записа, колко скандала и все пак най-страшното, което може да се случи, е пак нищо да не се случи", смята министър Зарков.

 

Допълни, че като министър на правосъдието няма да допусне да не се стигне до истината около взрива срещу кортежа на Иван Гешев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Зарче, що не пита мама какво е доказателство!?!?!?
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маме, и неска ме даваха по телевизора, маме! Не, не за кодката, ресетирах това каде го зубрих пред огледалото от коледа насам, маме. Да, това, маме. Това каде какво и да ме питат, се това им казвам, това съм назубрил, това повтарам. Айде, маме, а, добре, пълнени чушки с млеко, добре, добре, маме.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Министър - Котки ли? Да не би да са били мацки? Защото с котките той воюва дръзновено.
21
1
 
5
 
! Отговори
Министър преди 1 година
Този червеногъз поплювко поръчал да му докарат 3 котки в канцеларията на Минист. съвет , за да се развлича в свободното си време.
20
0
 
4
 
! Отговори
истината преди 1 година
Дай 200 милиона евро на Американските фондации съставени от всякакви лица каквито се сетиш и те ще Ви се отблагодарят с истината за кортежа.
19
0
 
10
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
Всичкия тоя цирк го плаща щедро данъкоплатеца, аре стига, закривайте
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва не вярва на сълзи нито пък аз на тоя комунистически измамник ЗъркУФ!!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Котката на Мая Нешкова засега не казва с какъв вид ракети се е снабдила, за да атакува Заркови. Но защо точно й трябва системата "Пейтриът"? От "Катюшите" ли ще се брани с нея? Неясноти. Но междусъседските войни у нас са класика.
16
6
 
7
 
! Отговори
Явно Симбиоза преди 1 година
Политици поръчват убийства, визирам Бойко Борисов, е поръчал няколко убийства на Пернишки престъпници и полицията нищо не прави!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този шеф на съдиите да обясни как подопечните му раздават условни присъди на убийци и рецидивисти. Да не гледа към прокурорите,а да си оправя неговата к очина
14
1
 
4
 
! Отговори
Строго секретно преди 1 година
Според махленските слухове, котката на Мая Нешкова вече се е снабдила с дронове, чрез които денонощно наблюдава какво се случва у Заркови. Даже си била поръчала "Пейтриът" за да ги атакува в удобен момент, мислейки, че те разполагат само с "Катюши".
13
0
 
9
 
! Отговори
Сложен казус преди 1 година
А бе, друго си е война с комшийската котка. В прокуратурата ще си водят войната и рано или късно ще я приключат, но котката на съседите доживот няма да забравил кой я е наритал така, че се е наложило да претърпи хирургическо лечение. И кой знае какво може да предприеме занапред такава една оскърбена котка! Дали пък сем. Заркови да не поискат котараната да бъде изселена с цел осигуряване на безопасността на днешния наш служебен правосъден министър и на неговото домочадие?
12
1
 
19
 
! Отговори
Един Българин пита преди 1 година
Защо е толкова неприятен този х.. Зарков?
11
1
 
15
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Крумчо бил изненадан, горкия. Тоя хептен се спекъл.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е бил изпратен специален отряд от жандармерията за борба с терористични атаки и безредици да спасява Гл.Прокурор той не само е бил наплашен от взрива,той е бил отвлечен от Наглите-3,че да ги блокират и прихванат щом е имало запитване-Как се прибрахте.Как се чувствате.
9
0
 
9
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тя , Заркова отдавна се надяваше да бъде обладана. И като Яка е изплюющя те не бе изненадата, просто не го очакаше? Но записи за кюлчета да доказателство, а като те фанат пп голо Зарково дуппе. Записите не са нужни доказателства. Как ни набутват Русофили предрешени.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се нарешат назад пак ме мязат на Левски.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доказателствата се доказват в съда.През прокуратурата.Няме ли прокуратура Няма съд.
6
1
 
6
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Без записи? Ами нали запис, направен от баш-демократ, свали президента Петър Младенов през 1990 г.? Нали запис, направен от журналистка-баш демократка, свали вътрешния министър Любомир Начев през 1996 г.? Записите на неудобни фигури са атрибут на българската демокрация...
5
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Тоя освен да бие котки, за друго става ли?