"Наниз от нови въпроси" за катастрофите на Boeing 737

Те остават без отговор
5 ное 2019 07:20, Нели Христова
9
"Наниз от нови въпроси" за катастрофите на Boeing 737
Снимка: Reuters

Председателят на комисията по транспорт и инфраструктура към Камарата на представителите на САЩ и председателят на подкомисията по авиация заявиха вчера, че свидетелските показания от шефове на корпорацията "Боинг" относно двете фатални катастрофи със самолети "737 MAX" пораждат още въпроси, предаде Ройтерс.

В съвместно писмо до законодателите Питър ДеФацио и Рик Ларсен пишат, че отговорите на главния изпълнителен директор на "Боинг" Денис Мюлънбърг са били изпълнени с "култура на укриване и непроницаемост" и са отразявали "грамадния натиск", оказван върху служителите в корпорацията при разработката и производството на "737 MAX".

Двамата членове на Камарата добавят, че тези слушания в комисията не слагат край на нейното разследване и че показанията на Мюлънбърг и главния инженер по търговските самолети на "Боинг" Джон Хамилтън са породили "наниз от нови въпроси" пред корпорацията и Федералната администрация по авиация относно причините за двете трагедии и за смъртта на 346 "невинни хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
До Жо преди 4 години
Има си статистики за сигурността на самолетите. И точни числа. Измерва се в самотелочаса на произшествие или самолеточаса на жертва. В смисъл, на колко часа полет на 1 самолет от даден модел има 1 произшествие или 1 жертва. Руснаците дори не са в първата десятка. Познай кой е първи ;)))
6
3
 
15
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Пука им на шефовете на Боинг за невинните жертви. Те искат само да печелят долари, съвестта им е погребана под тях.
5
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Напротив, статията ни казва колко малко е запозната списвaчката с българския език.
4
7
 
10
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЗА РУСКИТЕ пътнически самолети никой нищо не казва.Пишат само за руските военни супер-самолети и за супер-ракетите им.Те можели да летят наопаки и на заден ход.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията нищо ново не казва..
2
1
 
11
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Така е когато се гони печалбата на печалбата....
1
2
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
в КОСМОСА не важи ЧОВЕШКИЯ ЗАКОН а КОСМИЧЕСКИЯ