Няма шенген, има кошмар по границите

"Виртуална опашка" може да реши проблема при Русе
54
Няма шенген, има кошмар по границите
Снимка: БГНЕС

НАП и ДАНС започнаха проверки на буферните паркинги за тежкотоварни автомобили заради напрежението по границите.

"В момента берем плодовете на неприемането ни в сухопътен Шенген. Допълнителният трафик при Видин и Русе ни поставя в патова ситуация, в която опашките станаха километрични. Големият ремонт на Русе ще продължи повече от две години. Появи се и този паркинг - комуникацията как той да оперира можеше да бъде направена далеч по-добре. Задълженията за подобен тип съоръжения са на държавите членки. Трябва да се направи качествен контрол и да има информационна кампания към превозвачите", заяви Николай Рашков от Съюза на превозвачите пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изброи всички институции, които, по думите му, е трябвало да бъдат събрани на една маса, за да потърсят решение на проблема.

"На Русе фигурира системата "виртуална опашка". Първият регистрирал се е първият преминал. Независимо на кой паркинг сте спрели. Като превозвачи поискахме от дружеството, което оперира моста, да кажат могат ли да въведат такава "виртуална опашка". И проблемът може да бъде решен", подчерта Рашков.

"Всеки коментар е удар по нас като бранш и по държавата и икономиката ѝ. Ролята на държавата е да извършва качествен контрол и да увери всички участници, че в нашата държавата има ред и той се спазва. Нестабилната политическа обстановка влияе в негативен план. Спешната среща, свикана от г-н Главчев, е ясен знак, че е проблемът е с висок приоритет на решаване", каза още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв е кяра от файдата в България, знаят само Цветелина Бориславова, Таки, Бойко Борисов, Пеевски, Доган, Костов, Михайлова и още куп други олигарси. За тях е важно, за обикновенния човек вече години наред нищо не е важно в България и по комунизма така беше и сега е така. Преход нямаше, всичко беше само една фасада, както често става в комунизма.
21
3
 
6
 
! Отговори
Да бе, да..... преди 1 седмица
Глупости под шипковия храст!
20
1
 
26
 
! Отговори
Граничар преди 1 седмица
Да благодарим на мафиота Таки за опашките, както и на неговите покровители Бойко Методиев Борисов и Делян Славчев Пеевски! Докато мафията контролира границата, няма да има Шенген!
19
0
 
22
 
! Отговори
МВР служител преди 1 седмица
Ако гражданите на България направят граждански арест на лицата Борисов, Пеевски, Цацаров и Сарафов и това се дава по обществена медия, веднага ще получите покана за Шенген
18
1
 
2
 
! Отговори
13 а само е в Гърция преди 1 седмица
резервоари и багажници пълни, безплатни места за палатки и селфита за не малко
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като не арестувате осъдените в цял свят Борисов и Пеевски,ще си чакате на опашки да ви прегледат, преди да влезете в нормалния свят. Около мен в Гърция не стъпва българин. Само българки
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато България се управлява от върхушката на ДС и мафията с Шенген или без ще е все тая. Резултат няма да има
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тиквата нали имаше само една ограда да боядиса. Или по-лесно беше да краде милиардите от Европа?
14
0
 
16
 
! Отговори
А що? Корупцията? преди 1 седмица
едни и същи преизбирани от поклонниците им. нали затова австрия каза неЗатова си чакайте за гърция:В момента берем плодовете на неприемането ни в сухопътен Шенген.
13
3
 
4
 
! Отговори
ЧАУШЕСКУ преди 1 седмица
РУМАНИА, СЛОВАКИА, УКРАЙНА, ТУРЦИЯ И ДОРИ ГЪРЦИЯ (КОЯТО Е В ЕС..И БИ ТРЯБВАЛО НЕИНИ КАМИОНИ ДА МИНАВАТ БЪРЗО)...ЩЕ ОСЪДЯТ ВУЛЛГАРИИА В НЯКОЛКО СЪДА..ЧЕРНОМОРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО = ШЕ ИЗКЛЛУЧИ БАНАНОВА МУТРЕНСКА ВУЛГАРРИИА ОТ СЕБЕ СИ ..........ПАРКИНГА В РУССЕ = ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ ВИ СЕ СЛУЧИ СЕГА, КУХОГЛАВИ ВУЛГАРНИ ТАРИКАТИ .
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ИМА НЕГЛАСНО ЕМБАРГО НАД БЪЛГАРИЯ- ЕМБАРГО НА ШИШИ ОТ ЗАПАДА - ЕМБАРГО НА ГОСПОДИН МАГНИТСКИ
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
мат'ряла уж няма пари а само е в Гърция!
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мафията събира яко кинти от тези паркинзи. Ослади им се с Турция и сега е на всички граници. Просто парите за крадене свършиха. Бизнеса го разграбиха и унищожиха. Вече не остана от къде да се краде. Докараха народа до просешка тояга. Това са последни опити да докопат някой лев.
9
0
 
17
 
! Отговори
Прс Нрд Слб Држв преди 1 седмица
Докато има тиква, прасе, кешове и копейки - шенгена ще го гледаме през крив макарон. Румъния ще я приемат но нас - никога. Трябва растрел на площада и тогава може да се доближим поне малко.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В момента берете резултата от Беззаконието в България !Липса на Държава!Шенген ,Америка ,Русия ,Ямайка ,нямат нищо общо с това !!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То пък като ви приемат в Шенген, ако си мислите, че опашки няма да има. В България винаги всичко е било накриво и ще продължава да бъде. Криворазбраната цивилизация!
6
2
 
13
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
Трябват още 2 моста през Дунав а до тогава може и 3-4 ферибота. Само че опашките и паркингите са далавера на наши хора.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Думата Шенген е съществително собствено име и се пише с главна буква, другарки ***.
4
3
 
10
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 седмица
Шенген и Евро ке видите през на Макрон кривия. Тъй да знаете!
3
5
 
15
 
! Отговори
от БАН преди 1 седмица
За това ли ви трябва Шенген. Да одите на море на квартира при бабичка в Гърция? Вие не бяхте комунисти. Вие не сте и капиталисти. Вие сте едни нищо и никакви смърдели потуранци, заменили царвулите с адидаски.