Ремонт и задръствания по пътя за морето

Отсечката Сарафово-Бургас трябва да е готова края на юни
17 юни 2024 11:52, Инна Ангелова
14
Ремонт и задръствания по пътя за морето
Снимка: БГНЕС

Ремонтът, който тече от няколко дни по пътя от Сарафово към Бургас, предизвика недоволство от страна на туристическия бранш. По отсечката минава целия трафик към Бургас от курортите на север, включително и от Слънчев бряг. Ремонтът предизвиква задръствания и недоволство от страна на туристи и хотелиери.

От туристическия бранш наричат ремонта “изненадващ” и според тях ще попречи на желаещите да стигнат до морето, защото се образуват големи задръствания.

"Тази кратка отсечка от 10 км не беше лоша. Да би трябвало да се поправя, но това може да се направи по всяко време на годината. Да, хубаво е да има нови неща, но трябва да се съобразяват, че ние сме туристическа дестинация”, заяви пред БНТ Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

"Големи задръствания, големи то е ясно и вместо да вървят към Слънчев бряг и Бургас, завиват и отиват към Гърция, това ще се случи. Предлагаме да се преосмисли това решение, да се спре за известно време. Не е беда. Вие сами го виждате, че там е добро. Да мине сезона и да започват да правят каквото трябва да се направи", допълни Налбантов.

От община Бургас от своя страна казват, че са започнали ремонта веднага след като са получили финансиране и се надяват до края на юни всичко да е готово. "Трафикът тук е целогодишен за работещите в и извън Бургас", подчерта Димитър Бакалов - началник дирекция "Строителство" към община Бургас.

"Създадена е организация, като е определен постоянен пост за регулиране и подпомагане на движението. Искам да посоча, че съществуват алтернативни маршрути, които отново довеждат до центъра на Бургас", каза гл. инспектор Пламен Николов, началник на „Пътна полиция“ – Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Бургаспътремонт
Още от Страната
Два ще са най-дългите дни тази година в България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 1 седмица
отсечките в чужбина се ремонтират на 20 г, защото имат основа и дебел асфалт.Тук след 5 г каквото е построено или ремонтирано е вече амортизирано. Всеки бранш в България си мълчи за простотиите, които върши властта срещу тях. Ами това е резултата Падне ли Шенген някой ден , бг черноморие ще остане наполовина като потенциал
9
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
Ха,ха ха, задръствания ще Ви се,истинското задръстване е на Кулата никой няма да Ви стъпи с помиите които предлагате за цени да не говорим!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само един ли е пътя за морето?
7
1
 
10
 
! Отговори
въпрос и отговор преди 1 седмица
Е защо?!За да им е гадно, на всички пътуващи към морето....
6
0
 
14
 
! Отговори
омиване на ръцете преди 1 седмица
до всяко едно курортно място пътя е с дупки . Не ги правят , нито до приморско, нито до Царево . И в София е пунта мара . Патриарха го правиха и толкова .
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И с какво точно нашето море е по-хубаво от Гърция, Турция, Испания и Италия. Дай поне 1 смислена причина, че аз мога да ти дам поне 10 за да не си на нашето лятото
4
6
 
9
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Ремонта е на входа на Бургас от Сл. бряг/Несебър/Поморие, на излизане няма проблем. Задръствания стават когато всички се прибират в Бургас и минават по новия път и влизат през централния вход в града. Там се срещат с идващите от АМ Тракия и става забавяне. Гледайте да не сте там в пиковите часове, когато и да са те. Въпреки това, нашето море е супер. Приятна почивка!!!
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ай стига глупости. Ремонта в момента е в посока Бургас, а не към курортите и си има чудесен нов път ясно обозначен който излиза в края на магистралата точно малко преди входа на Бургас. И ако в почивните дни нямаше задръствания на този алтернативен път то няма да има и през седмицата. Така че мрънкането е безпочвенно.
2
1
 
16
 
! Отговори
Алов преди 1 седмица
Някой от на Бойко хората усвоява пари и никой не му _пука за хората. Сами си ги избрахте
1
1
 
14
 
! Отговори
от Слънчака преди 1 седмица
много здрава икономическа логика на местната "власт" когато дойдоха туристите барабар и аз затвориха пътя ,да има да си псуваме що да ни е рахат нека ни е гадно и после немало туристе