Българка и чех са се удавили в събота край Приморско

Те са загинали при 2 отделни случая
17 юни 2024 09:50, Красимир Ангелов
11
Българка и чех са се удавили в събота край Приморско
Снимка: БГНЕС

Двама души са се удавили в морето през уикенда. И двата случая са от събота - 15 юни, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Около 12:40 ч. в Районно управление - Приморско е получено съобщение за удавена жена в неохраняемата зона на южния плаж в Китен. Инцидентът е станал в района на къмпинг "Китен" на около 100 м. от р. Караагач. Там е открито тялото на 40-годишна жена от Сливен.

Вторият случай е в Приморско. Около 17:10 ч. в местното полицейско управление е подаден сигнал за удавен мъж в неохраняемата част на северния плаж. Установено е, че това е 52-годишен чешки гражданин. Пристигнал е в България предходния ден, заедно със съпругата и двамата си сина.

Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към Университетската многопрофилна болница за активно лечение– Бургас.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Според спасители, статистиката сочи, че голям процент от удаванията в морето са в неохраняеми зони, там, където няма никой, който да помогне. Те апелират да не се пренебрегва бурното море, а туристите да  посещават охраняеми ивици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Страната
Два ще са най-дългите дни тази година в България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 9 Студената вода докарвала инфаркт!? Ти си уникум? Колко студена бе? От няколко дена по Южното е 24-25 градуса.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 7 Инфарт от студената вода и приключва.
8
2
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 1 седмица
Водата си е вода. Навсякъде можеш да я глътнеш.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До В българия А бе мyле, имаш ли представа колко разлики има между Черно и Бяло море?
6
2
 
3
 
! Отговори
Подморско преди 1 седмица
Още двама туристи, които повече няма да стъпят на мутроморието.
5
3
 
3
 
! Отговори
В българия преди 1 седмица
В българия има повече удавяния отколко в гърция. Защо ли е така ?
4
10
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
Освен че на охраняемите няма къде да си боднеш чадъра, вероятно са по-безопасни от неохраняемите, но имат огромен проблем - спасителите. Миналата година свирещите не ми даваха да вляза до глезените в Поморие. Е няма как да се удавиш , скарахме се и лежах във водата. Каква изненада жив и здрав съм, но някой по-нервен щеше да отиде на неохраняемата зона и можеше и да не е. Спасителите са огромен проблем. Не е нормално все да е червено знамето , а акогато просто и вятър няма да е жълто.
3
4
 
10
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Преди години и аз щях да се удавя точно в Приморско Спасиха ме приятели . Не знам защо,но точно тази зона е била винаги много опасна. Предполагам,че има някакви странни течения.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За охраняемите ивици сигурно се плсща пък сигурно няма и къде да се паркира пък ако има сигурно се плсща пък сигурно задъкжително трябва да си платиш и чадърче. Всеки може да се къпе където си реши. На негова отговорност. Останалото е съдба.
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нептун да ги прости :)))