БАБХ започва засилени проверки в заведенията по морето

Те ще продължат до 13 септември
Обновена: 17 юни 2024 12:56 | 17 юни 2024 12:16, Анисия Иванова
16
БАБХ започва засилени проверки в заведенията по морето
Снимка: БГНЕС

Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич започват засилен контрол в обектите за търговия с храни и обществено хранене. Те тръгват от днес и ще продължат до 13 септември, свързани са с началото на активния летен туристически сезон

Ще се проверяват обекти за търговия на дребно с храни; подвижни, временни и сезонни обекти; обекти с дейност на кетъринг; заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси; туристически обекти, предлагащи  услугата all inclusive и др., находящи се на територията на съответната област.

Проверките ще се извършват с цел установяване съответствието на обектите с изискванията на действащото законодателство: съответствие на сградов фонд и оборудване; действащи системи за управление на безопасността на храните; произход и правилно съхранение на суровини и храни; срокове на съхранение на храните; спазване на изискванията за предоставяне информацията за храните на потребителите; наличие на заверени лични здравни книжки на персонала и др.

Ще се акцентира на коректното етикетиране на предлаганите млечни продукти в проверяваните обекти и да се извършва проследимост на техните доставчици. Инспекторите ще следят и за подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, оборудване и съоръжения за измиване и подсушаване на ръцете; подходящо работно облекло и лични предпазни средства.

При установяване на несъответствия ще се приемат действия в съответствие с действащото законодателство в областта на храните. При необходимост Областните дирекции по храните ще извършват и съвместен контрол с общините, КЗП, НАП, МВР и РЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Страната
Концесионери дават 1900 лв. и почивни дни на спасителите, кадри няма
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В една сладкарница в Изток в София влязоха двама инспектори от БАБХ, две лели. Ония в заведението като ги видяха, и го почерпиха с една камара неща, единия инспектор около 20 еклера си взе за вкъщи и ония даже не му ги хванаха. А пък другата две пити взе и някакви други сладки, пак безпларно. Е тва е да си контролен орган
12
1
 
3
 
! Отговори
Айде нЕма нужда! преди 1 седмица
Поздрави от Мартиника :) :) :)
11
0
 
2
 
! Отговори
та така преди 1 седмица
родата на целото БАБХ и тази година ше летуват безплатно след и по време на проверките :) честото ше се отядат на стекове рибайн безплатно
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БАБХ започва засилена реклама по медиите. Проверки по медиите не се правят.
9
0
 
8
 
! Отговори
Хотелиер преди 1 седмица
всичко е точно! Манджите ни са пресни от м. март, грамажа няма да го коментираме сега, цените ни са без конкуренция, в смисъл държим първите места, хигиена също спазваме - всичко се мие с прясна морска вода.Гледаме да рециклираме всичко и да не изхвърляме храна - пазим природата. Вчерашните кюфтета и картофени салати, днес ги правим на мусака и супи напр. Изобщо ние сме намбър уан. Който не му харесва да си носи лютеница и шпек салам
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кой ще контролира контрольорите?
7
1
 
7
 
! Отговори
ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ преди 1 седмица
Не ни засягат.
6
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
През 2016 ядох за последно на Българското черноморие от тогава съм в скъпата Гърция но не натровен!
5
0
 
7
 
! Отговори
Водолаз преди 1 седмица
Аз да попитам, цялото Черноморие ръба миди. Тез миди са филтри, те филтрират водата. "Аджеба" някой никога изследвал ли е една мида да види какво има в нея като патогени ... Развити в последните 10 години или е яж и пий бира работата? Заведенията ясни ...ама храната от къде , какво съдържа... Олово ли, цезий ли плутоний ли никой не казва.
4
1
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Като четете: започваме "засилени проверки", да се разбира "тръгваме на урожай, за да ни бутат под масата кинти, за да си затваряме очите за наредностите" :)))))))))))))))))
3
1
 
11
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 седмица
благодарение на тези проверки инспекторите от БАБХ станаха милионери...
2
0
 
9
 
! Отговори
засилени проверки преди 1 седмица
насън или пак мижи да те лажем като всичко тук сътворено от компетентни органи
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоест са на безплатна почивка със захлебване. Пишете нещата калто трябва.