Борисов за щетите: Ако тази седмица се направи кабинет, бързо ще помогнем

Успех за Петков е да не съм премиер, моята мечта е - държавата да работи, каза той
Обновена: 15 юни 2024 16:05 | 15 юни 2024 16:00, Анисия Иванова
320
Борисов за щетите: Ако тази седмица се направи кабинет, бързо ще помогнем
Снимка: БГНЕС, архив

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но това е само при вариант, в който направим правителство, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение във Велико Търново.

Той посети населени места, засегнати силно от градушката. С него бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който обясни на хората как и кога ще получат помощ за възстановяване на щетите от градушките в последните дни. От понеделник започва извозването на счупените керемиди, от кметството ще бъдат разпределени нови, увери Панов.

Има ли правителство - ще помогнем. Няма ли правителство - нищо не мога да кажа, добави Борисов. От събота следобед обикаляме засегнатите от градушката градове и села. Тези бедствия стават все по-тежки и чести. Някога 1000 лв. помощ на домакинство може да е било достатъчно, но сега за нищо не стига, каза още лидерът на ГЕРБ.

Има вариант НС да реши при такова бедствие подпомагането да е автоматично от специален фонд, а не всеки път да репетираме какво ще стане. И природните бедствия ще станат все по-чести, за съжаление. Хората очакват от нас да има решение на проблемите им, нищо друго не ги интересува, допълни Борисов, цитиран от БГНЕС.

Миналата седмица при мен идваха кметовете на Карлово и села от региона, тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години, та им отпуснаха пари.

На въпрос защо толкова време след наводненията се отпускат средствата от държавата, Борисов отвърна: "Затова сега битката е кой да е опозиция. Битката е сега кой да е най-кресливата опозиция. Тези две години защо не им помогнаха в Карлово?".

Сутринта Кирил Петков пуснал във фейсбука си, че най-големият успех на тези избори било, че Борисов няма да е премиер. Е, щом това му е мечтата, нямам думи, моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите, завърши Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от Страната
Сигнал от София: Необезопасени саксии летят от тераса при ураганен вятър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
когато беше премиер за тебе пенсионерите не съществуаха те беха лошият матрял пенсията ми беше 200 лева след 3 години беше пак 200 но важното беше въпреки беднотията в европа да те похвалят че вързваш бюджета'
205
3
 
12
 
! Отговори
ПП преди 1 седмица
Бочка пробутай ми да бодна Рая назарян от зад
204
4
 
17
 
! Отговори
sd преди 1 седмица
За бочката е борба на живот u смърт да запази властта си. без власт губи не само охраната си (която го пази от много хора, чийто живот е съсипал) но и парите си, които са в сметките на бизнесмени-касички като валю златев и сашо чаушев. Ако не е на власт никой няма дa се засили да му връща милионите.
203
4
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 1 седмица
И защо помощите за пострадалите трябва да се раздават от Боко, и сега си има правителство , но то е заето да решава проблемите на Украйна. Българина ще почака.
202
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По неговото управление хората още си чакат обезщетенията. Празни приказки и никакво покритие. Отвратителни са.
201
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МАРШ ,ИЗЧЕЗВАЙ ,БЕ КРАДЛИВ РОМ.УБИРАЙ СИ КРУШИТЕ И НЕ СЕ ПОЯВЯЯЙ ПОВЕЧЕ.НАГЛЕЦ НАД НАГЛЕЦИТЕ СИ ,МУТРО КУХА !!!!
200
4
 
20
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Вярвам бацето за още един мандат може да ни изрвни по жизнен стандарт с сомалияТой е човека
199
3
 
6
 
! Отговори
Гаварит КУРИЛО преди 1 седмица
Ей 'ПРОСЕК', поне вечер ви прибират да си пиете хапчета нали ??! Путин явно живее в главата ти, без да плаща наем и само усмирителна риза и конска доза диазепам помага а..?!!
198
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ейй..заслужихме си да ни управлява отново един доказан, безкрупулен престъпник, с IQ колкото номера на обувките му..Обсебен от първична, ненаситна алчност и психопатска жажда за власт! Ха назраве, за новата промяна !
197
3
 
7
 
! Отговори
Как? преди 1 седмица
С няколко снимки на терен и почистване на коритата на реки от "наши"фирми. За покриване на повредите Пт природни бедствия има застраховки. Помощта от бюджета е популизъм и пиар на гърба на украинското население
196
2
 
10
 
! Отговори
Смях преди 1 седмица
....моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите...
195
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Офце събудете се, вижте как ви лъжат.
194
2
 
21
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 седмица
Намеква, че ще прави правителство с ДПС и ИТН според мен.
193
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Другите няма да ти стават смокинов лист, зад който да се скрие ДПС. Този път няма как.
192
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ДА НАДУВАШ ПЕРКИ ,КРАЯТ ТИ НАБЛИЖАВА,МУТРО.КАТО УДАРИ ДВАНАДЕСЕТИЯТ ЧАС ЛУКСОЗНАТА КАРЕТА (ДЖИПКА ) СЕ ПРЕВРЪЩА В ОБИКНОВЕНА ТИКВА,КАКВАТО ВСЪЩНОСТ СИ.И НАРОДА ЩЕ ВИДИ КАК ЦАРЯТ Е ГОЛ,УМСТВЕНО !!
191
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кво ни се обесняваш като ученичка как си бил почтен ,мутро народа 3 пъти въстава стрещу твоето управлвение ,марш да не те видя никога в живота си крадлив ***
190
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Края на комунистическия политически шахмат наближава. 35 години мразещите народа комунисти продължават да ни управляват. Отмъщението на хората обаче ще е брутално.
189
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В тоя парламент всеки е срещу всеки. А народа не харесва никой.
188
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ти си ясен къде отиваш,въпроса е къде ще отидат милярдите евра който открадна ?
187
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това не е ли работа на Главчев (все още). Защо трябва да се поставят условия за да се помогне на пострадалите от природно бедствие. Намесването опозиция в аванс е некоректно.