Убиха десетки коне с арбалет и огнестрелно оръжие

Случаят е от района на Етрополе
14 юни 2024 08:13, Елка Василева
111
Убиха десетки коне с арбалет и огнестрелно оръжие
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки коне са били убити с арбалет и огнестрелно оръжие в района на Eтрополе. Убийците са стреляли с арбалет и експлозивни патрони. Собствениците на животните са в паника, предаде Нова тв.

Преди няколко дни стопаните са станали свидетели на поляна, пълна с трупове. Последното зловещо убийство е от преди часове, когато са застреляни кон и бременна кобила. Животните са издъхнали в адски мъки, а няколко жребчета и част от оцелелите коне са избягали високо в планината. Полицията работи по случая.

Семейство Димитрови отглеждат конете единствено за удоволствие, като домашни любимци. „Първо застреляха две бременни кобили. Преместихме ги на друга територия, но онзи ден ни събудиха с новината, че 5 коня са убити”, каза Кармен.

Мъжът и жената твърдят, че никога досега не са имали проблеми и не са получавали предупреждения.”В първата местност имаше заграден имот, но конете имат тракер. Не мога да кажа, че не са влизали в частни имоти преди, но ако е имало някакъв проблем, винаги сме намирали решение”, добави Кармен.

По думите на Мартин и Кармен мистериозният убиец ранява конете в крака, а след това ги „доубива”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от Страната
Син прободе смъртоносно майка си в Разлог
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
12
 
! Отговори
До Едно не мога /53/ преди 1 седмица
И аз това се чудя. След като вече е имало не един случай да убиват конете на това семейство и то по няколко наведнъж, защо досега полицията не е направила нищо? Дори собствениците да не са били отговорни и конете им са правили пакости, редно е случаят да се анализира и да се сложи ред - който иска да гледа коне, ще се съобразява с интересите и на останалите хора в района. Който е пострадал от коне, да си търси правата по законен ред. Но след като властта не прави нищо, следва саморазправа.
77
2
 
8
 
! Отговори
има сдружение да преди 1 седмица
спасим мечките . Може да е Захранвал горските мечки и мечета . Кат се вдигнат от зимен сън искат да лапат . Още не са го хванали . Значи е рецидивист . Направил е още много други престъпления . 1 кг конско 10лв
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някакъв вид конкуренция? Психопат? Или обикновена нашенска злоба - след като някой има нещо хубаво, хайде да му го унищожим?
75
1
 
10
 
! Отговори
61 преди 1 седмица
Сега в местния магазин като пуснат евтини и пресни телешки колбаси, да си имате едно на ум.
74
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали знаете, че най-големите психопати и масови убийци са почнали с насилие над животни? Така, че правете сметка до къде могат да стигнат нещата. Вчера кучета и котки, днес коне, утре?
73
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е далеч времето когаго побърканите от либерализъм и елгебетейщина да започнат да стрелят и по хора. Нали затова над 30 години ги плодите и отглеждате. Имат само праеа и никакви задължения. Не работят, не учат и само се плодят.
72
27
 
4
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 седмица
Едни коне преди ги хванах в компира ,че ми бяха влезли. На един кол със шприц им вкарах нафта. И от тогава видя ли кон му давам хляб и куки да му загниват червата.
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тва е някой самозабравил се обслужващ персонал на местния феодал - както са се оправяли дедите ни с тия, въжето.
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Горките кончета! Не случили на държава, едните *** те знаят как да се грижат за тях, другите пък не знаят как да решат проблема без насилие.
69
2
 
7
 
! Отговори
Зоофил преди 1 седмица
Вместо да убиват конете да развъждат вълци, рисове и други хищници, така популацията ще се саморегулира и ще се повиши разнообразието в животинските видове.
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По скоро конете са били руски агенти под прикритие и нашите служби са ги разчистили...
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин е виновен...изтребил ги е с най новите си оръжия за да ни накаже ние сме вражеска държава....
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е как не знаят кой ги е избил, Путин ги е застрелял с арбалета си с патрони и с пушката си със стрелички..... това е шега. Сега сериозно гръмнал ги е от подводницата със ракети циркон. Изверг такъв... ООН да вкара всички руснаци в затвора заради тази гавра....
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Митко Прав си, но то не е само там. Всеки който е пътувал за Гърция през Златоград знае как след почти всеки завой около турските села може да връхлети върху крави. И от наша и от гръцка страна на границата. Само че докато кравата е спокойно животно и просто си върви, конят е доста темпераментен и може да се хвърли изведнъж, ако е уплашен!
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 62 - Двбела вел с колове спира много неща, ама не дават.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"И като имаш проблем с конете не можеш да говориш със собственика или да напишеш жалба до съответната инструкция? Или е прекалено сложно за някои?" - Полицията нищо не прави, а собатвеника ти вири среден пръст. Ама е прекалено сложно за някои да раберете
62
5
 
8
 
! Отговори
Шефрет преди 1 седмица
Ами то и на хората им писва. Не е първото място къде така пускат конете. Правят бели и после *** се оплачи на филанкишията. Явно на някой вече му е писнало.
61
1
 
19
 
! Отговори
Митко преди 1 седмица
Преди години ми се случи да срещна по тъмно на подбалканския път цяло стадо коне. Едвам успях да спра, иначе и аз и конете щяхме да сме история. Който ги гледа трябва да си ги огражда и да ги пази. А не да ги оставя да се скитат където им падне. Не е правилно да се убиват, но на някой май му е писнало от безстопанствени коне.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 60 Сигурно си имат огради. Ама ограда от обикновена оградна мрежа няма как да спре такова тежко животно. А даваш много пари за масивна ограда, щото видите ли някой си решил да си пуска хайваните да правят каквото си искат, нещо не върви!
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имаше новини наскоро, затова, как имало коне, унищожаващи ниви и овошко, защото са оставени напрактика безстопанствени инто точно в този район.