Протестът беше разделен и предстои да бъде овладян

Нямаше как да не направи впечатление активната роля на Пеевски
Обновена: 4 окт 2023 10:16 | 4 окт 2023 10:16, Росен Стойчев
68
Протестът беше разделен и предстои да бъде овладян
Снимка: БГНЕС

"Правителството определено се справи "с помощ от приятел". Справи се частично, доколкото блокадите по пътищата на страната се очаква частично да бъдат прекратени. Намаля вероятността протестът да прерасне в национална стачка, но остават локалните пътни блокади."

Такъв прочит направи на събитията около протеста на енергетиците в интервю за БНР социологът Елена Дариева от агенция "Насока".

Според нея са направили впечатление "колаборацията и интегритета, който демонстрираха трите формации", подкрепящи правителството. По думите ѝ "спойката се засилва".

Още по темата

Протестът бе разделен, най-вероятно предстои да бъде овладян", добави тя.

"Политиката е игра на стъклени перли. Двама от играчите в тези 3 формации, които подкрепят кабинета, са с много по-голям опит в тази игра. Нямаше как да не направи впечатление активната роля на Делян Пеевски. Той се разпореждаше. Без всякакво съмнение е умение да пораждаш кризи, а после да ги разрешаваш. Протестът беше разцепен и това ще доведе до неговото затихване. Има политическа логика във всички тези действия", коментира Елена Дариева в предаването "Преди всички".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
6
 
! Отговори
Tенгри яко в дупакоп преди 7 месеца
Да бъде унищожена парламентарната група на ДПС в НС! Един откос с автомата впарламентарната им котурка и тези са димящи турски трупове! Ако не избием турците, нищо добро не ни яака. Само вижте Пеевски, разпорежда се като паша в санджак! Или, както навремето, казвахме: Не може турчин да вилней над бащино ми огнище! Разстрелът на турците ще отприщи въстание на жагалитета из Делиромана и Кърджалийско. Ние ще отидем там и ще ги изколим абсолютно всички. Нямат место в България!
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 36 - 300 години се налгедаме на цивилизована Европа. Кулминацията ѝ уж трябваше да приключи с Хитлер, но за съжаление минаха 50 години и всички збаравиха, какво и защо е било и зпаочнаха пак с глупостите, неосъзнавайки, че повтарят същото като предците си. Добри намерения, алчност, желание да се наложиш и пътя води към един ад.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днеска гледах едно по телевизията. Правило симулации и му показали, че нямало проблем, дори и да спрат всички въглищни централи. И не било проблем, да внасяме. Гърците, видиш ли, имали по-ниска цена на прозиводство ... само дето пропусна, че сметките му са за средата на лятото, по обяд. И че сме изнасяли ток и за Гърция миналата година.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До РУССКИЙ ОККУПАНТ 33 - Правителстовто още не е приключило със заседанието си, така че няма какво да се подпише. СЛедобяд ще стане ясно.
28
2
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 7 месеца
Да де, но миньорите не подписаха, а магистралите продължават да са блокирани !
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 28 - Не и когато имаш соттици хиляди, които може да бъдат засегнати. И преди да заговорим з а"чистоат на въздуха", нека само да кажа, че покрай София имаш далеч по-завишени нива на всичко, отколкото на 2 км от ТЕЦ-а.
26
8
 
4
 
! Отговори
Майора преди 7 месеца
Дариева стига сте подклаждали нещата с вашите коментари!И какво искате цялата страна да е блокорана и всеки да си решава проблемите от улицата!Мбого добре се знаеше какстоят нещатс , но не сглобката, с опозицията начело с Копейкин подпали фитила!Лошото е това че политици винаги искат да вхнат протестите!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И Борисов и Пеевски покрепиха протестите, не го забравяйте. Че днешната криза можеше да е избегната още 2017-а, ако кабинетът си беше свършил работата, можеше, ама ...
24
3
 
7
 
! Отговори
NAvi преди 7 месеца
и тези се продадоха. мислех че са бойци, но уви.
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това си беше чисто браншови, синдикален протест. Няма нищо общо с народа!
22
8
 
5
 
! Отговори
Протестът е на преди 7 месеца
Борисов и Пеевски от това ПО-ЯСНО не може да бъде ! Защо тези кюмюRджии не искаха да преговарят само с Правителството, а искаха да участват в преговорите ГЕРБ и ДПС ? Защо полицията не се намеси с вода и палки за да защити свободно пътуващите, как така пребиха младежите зад колоните, а на тези гамени нарушаващи свободите и правата на мирно пътуващите - НИЩО ? Държавата ли е собственик на кюмюрджийниците или Ковачки, Тиквата и Доган ? Проsт народ !
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да питат оня от зайчарника защо преди 6 години е подписал такъв договор.А не да си го изкарват на другите.
20
15
 
4
 
! Отговори
Европа преди 7 месеца
Ето това е да имаш академик за премиер, а не пожарникар. С разговор на масата всичко се урежда за ден. И двате страни в конфликта са доволни. Така се прави по европейски начин
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както е казал Вазов: "не народ а мър ша" Повече нищо не трябва да знае човек за българия
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пеевски кючек!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Без лигнитните въглища сметката на ТЕЦ2 дали ще излезе?
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде да се прибират вече по домовете,че ни писна от тях.Цялата държава стана заложник на хора,които не искат да изпуснат 4000 лв.заплати,нищо,че се тровят за тях.А ако излязат тия с минималните заплати?А безработните?А пенсионерите?Всички те са ощетени през годините и никой не е помислил за тях.Те не са ли хора?Не хранят ли семейства?
15
16
 
4
 
! Отговори
Браво преди 7 месеца
Академик Денков отново се справи блестящо и с този протест!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Явно хората са същите овце като преди няколко века. Принципа разделяй и владей още работи.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поне успяха да разединят българския народ. Целта е постигнаха. Разединеният народ свършва по един и същ начин- гибел