Пепелянки изпълзяват от различни райони на Стара Загора

Сигналите са по-малко от миналата година, твърди Александър Мечев
14 юни 2023 17:30, Анисия Иванова
28
Пепелянки изпълзяват от различни райони на Стара Загора
Снимки: Facebook/Александър Мечев

Пепелянки изпълзяват от различни райони на Стара Загора. Най-често сигнали идват от изплашени старозагорци от квартал "Железник" и "Аязмото".

Не е особено приятно да ги срещаме в дома си, но нашият дом е в техния дом. До преди месеци там не е имало нищо, освен дива природа. Сега вече се настаняваме в новопостроената кооперация. На животинката съвсем не ѝ се иска да се среща с нас, но ще ѝ отнеме време да се изсели. Моля, ако ги срещнете, не ги убивайте. Това написа Александър Мечев в призив в социалните мрежи.

Той показа снимки на малка пепелянка, която е уловил преди седмица.

"Това е пети или шести сигнал за последния месец, като е направо рай това. Миналата година само за седмица ми звъняха 4 пъти. Най-често са смоци в домовете на хората. Там са, защото търсят храна - избавят ви от мишките. Безобидни са", уточнява Мечев.

Той обяснява в поста си във Facebook, че спасява хората от страха им и живота на змиите. Прави го напълно доброволно и безплатно, на собствени разноски и с личния си автомобил.

"Не бих казал в свободното си време, защото бягам от лекции или от работа, но е въпрос на минути да се действа, иначе е късно", допълва Александър Мечев.

Мъжът припомня, че има обещание от общината и от кмета Живко Тодоров, че ще му помогнат поне с оборудване, защото към момента лови змиите с подръчни материали, както се вижда и от снимките в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички видове змии на територията на България са защитени от закона!Глобата не е малка.
23
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 11 месеца
Да пуснат таралежи...
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На снимката прилича на усойница.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Другите животни не са важни и питомни и диви, важни са само смоци, пепелянки и подобни. Ами хората при такава гад в къщи, която може да убие някой нищо не подозиращ човек?! Трябва ли хората и домашните животни да са застрашени от тези зловредни гадини?! Е който милее за тях, да си ги прибере в къщи. Народът знае как да се справи с тях и не бива да се спекулира с *несинността* на тези гадини, явно популацията им е доста голяма.
20
3
 
14
 
! Отговори
Един преди 11 месеца
Тази година е бъкано със змии ,заради влажното време е джунгла навсякъде!По 2 метра смоци пълзят навсякъде!Жунгла бе,Жунгла!
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По добре пепелянка от колкото пепеляшка
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разбира се *** види ли змия или смок първата му реакция е да го убие, за да покаже какъв голям мъж е!
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"болница, имате достатъчно време за реакция" - Препочитам да си спестя състезанието с часовника, където ми остават броени часове, с надеждата, че ще ме спасят в болницта.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Моля, ако ги срещнете, не ги убивайте." - Ще го сложа в кутия и ще ти я пратя по ппщата.
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на този човек, и аз съм спирал на пътя, за да изместя пепелянка от асфалта, за да не я сгазят. Напълно безобидни същества, дори да ви ухапят, което няма как да стане освен ако не ги настъпите или дразните, няма никаква опасност, отивате в болница, имате достатъчно време за реакция, няма документирани случаи на смърт от над век. Това не е мамба или кобра, че да ви убие. Уважавайте живота и на тези гадинки, и те душа носят. Смоковете пък са съвсем безобидни, те са много още по-страхливи.
14
13
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 11 месеца
Няма няма и току някой малоум изпълзи след змиите, да ги спасява. Що не ги спасява у тях си?
13
5
 
3
 
! Отговори
О, не преди 11 месеца
хич няма да я закачам животинката,,,направо ще черпя с кафе
12
4
 
2
 
! Отговори
И аз не знам преди 11 месеца
Тоз вика не ме закачайте изпи на екс много ..300 мл + ракия и легна след 3 часа стана и дойде на масата. Предполагам както лекарствата не действат на пиян човек по същият начин и отровата ... Няма такава сила при пиян човек.
11
3
 
15
 
! Отговори
До 11: преди 11 месеца
Каква ракия при отрова, бе човек? От една страна змийската отрова натоварва черния дроб, а ти добавяш още отрова под формата на алкохол! Вие нормални ли сте?
10
2
 
2
 
! Отговори
Водолаз преди 11 месеца
Режеш на спринцовка предницата, и с цилиндъра издърпваш колкото можеш отровата - това работи до първата минута... Запомни каква змия те е ухапала, защото за различните видове има различни антидоти - неутрализатори. Аз ползвам амоняк ...намазвам мястото той неутрализира отровата...и болката преминава до ден. Змията ако ви клъвне, не я закачайте, имаме случай в който човека я рита и тя го клъвна отново. Този се спаси с половин литър ракия и 3 часа сън. Но като цяло, веднага!!! в болница!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 11 месеца
Ти да видиш:)))
8
0
 
8
 
! Отговори
Ц преди 11 месеца
Все пак дайте съвети как се действа при ухапване, да не дава Бог никому!
7
1
 
21
 
! Отговори
456 преди 11 месеца
ПОКЛОН ЗА ТОЗИ ЧОВЕК, който Доброволно и на Собствени разноски, върши тази нелекна работа!!! Не може ли Общината да му плаща поне бензина??????
6
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Търсят си посестримите укро уроспиите.Там в Стара Загора има.Даже във фейсбука съскаща групичка са си направили.
5
8
 
10
 
! Отговори
Православен преди 11 месеца
Това е наказание от Господа заради парада на coдомитите на 17 юни