Дете е било в критично състояние след нахапване от куче

4-годишното момче е с с тежки разкъсвания по главата
9 юни 2023 11:19, Елка Василева
42
Дете е било в критично състояние след нахапване от куче
Снимка: архив, БГНЕС

В общинската болница във Велинград е прието дете с тежки разкъсвания по главата, след като е било нападнато от куче, съобщиха от здравното заведение.

Момченцето е претърпяло няколко операции и в момента е в стабилно състояние.

Четиригодишният Румен е бил приет в болницата в късния следобед на четвърти юни. Състоянието на детето е било критично заради тежките разкъсвания по главата, с големи тъканни дефекти и липси.

Последвали са няколко оперативни процедури, както и пластични операции за възстановяване на тъканните поражения.

Пред лекарите родителите споделили, че момченцето им е било нападнато от куче, но не е ясно дали е едно или няколко кучета. Инцидентът е станал в ромския квартал на курортния град, предаде БНР.

От полицията в Пазарджик съобщиха, че към момента към тях не е подаван сигнал за тежкия инцидент. Предстои проверка на случая. От болницата във Велинград съобщават, че детето е стабилизирано благодарение на хирургичния екип д-р Георги Шопов и д-р Кемал Аликов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак започна избиване на комплекси без връзка със същността на случилото се.
35
0
 
4
 
! Отговори
Вместо да спорите, преди 10 месеца
настоявайте да се изясни дали кучето има стопанин или става въпрос за скитащо бездомно псе? Или за цяла глутница? Щом е ромската махала, най-вероятно е животното да е безстопанствено и нищо чудно тамошните деца да са се забавлявали като хвърлят камъни по него. Най-малкото дете явно не е успяло да избяга. Така предполагам. Все пак, трябва да бъде направен опит нещата да се изяснят за да няма и други подобни случаи там. Но дали е имало сведетели и какво ще кажат те? Там контингентът е особен.
34
0
 
6
 
! Отговори
Роза преди 10 месеца
Спомням си,че преди години,когато живеех в малък град,една жена с умствени увреждания беше нападната от куче и половината от дланта и беше откъсната.След година жената почина.Собствениците на кучето,които имаха собствен ресторант в града,така и не изплатиха докрай присъденото парично обезщетение на близките.Правене си сами изводите!
33
4
 
8
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
До 33 Не виждам комплесарщина в това да потрошиш някой кучелюбец ! Веднъж съм го правил ! Куче захапа по крака жена ми и скочи срещу сина ми (тогава беше малък) докато собственика си бъркаше в носа и гледаше ! В резултат сина от уплахата започна да заеква и да се изпуска нощем ! Кучето го изкормих с нож ( буквално) а беше дог ,а оня го направих красив ! Нямаш деца и затова мислиш така !
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До SS -Голям комплексар ли си, бе, човек? По всички теми, като ти чета коментарите, все едни такива, много ти се ще да си Рамбо. Или не си излязъл още от детската възраст? Пребитият може и да не го разпознаят по лк, ама теб със сигурност. И ще си го отнесеш. Само се моли да не се срещаш с друг мераклия за Рамбо.
31
6
 
12
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
Ще убия кучето ,а на стопанина ще му изкривя муцуната ! Толкова красив ще го направя,че и ченгетата по лич карта няма да го разпознаят !
30
8
 
14
 
! Отговори
Общ работник преди 10 месеца
Случка: вървя с децата (4 и 9г) и покрай един блок насреща ни куче(явно хранено от някой от блока) се зъби. След един бърз шут в зъбите, подвива опашка и една бабичка започва да се звери от една тераса защо съм го ритнал?! Питам, твое ли е? Да! Тросна се бабичката. Ми тогава звъня на 112 да се оплача, че си си пуснала кучето без повод и намордник, казвам аз. Бабичката се скри яко дим. А аз ако още веднъж се срещна със същия пес, ще го черпя антифриз. И никакви кучезащитници не ме интересуват.
29
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
Е то това каква новина е. Да седмица ще има друг нахапан. Тук това си е ежедневие.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много ми харесва снимката по случая - на прозяваща се хиена.
27
2
 
1
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
То е момче бе, момчетата не се нуждаят от защита срещу насилие дори и от животни.
26
0
 
12
 
! Отговори
Ако преди 10 месеца
Гледахме толкова овце колкото кучета, млякото щеше да е на половин цена
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В България има много бездомни кучета, включително и във Велинград, въпреки, че е СПА столицата на Балканите. Във всяка община има хора, които отговарят за тези кучета. Кмета на Велинград е ветеринарен лекар по професия. Крайно време е да се внесе спокойствие и ред по този въпрос, за да няма други пострадали туристи или от населението.
24
1
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
Римляни сър забавляват се :)))
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Комплексарите, които цял живот ги командва от жена им до тъщата и шефа, си вземат куче да се чувстват значими, обичани, да могат и те да дръпнат каишката на някого, пък било то куче. После всички ние трябва да им търпим мастийчетата - джаф, пик, акита и т.н., а някое по- озверяло да изяжда или обезобразява хора. Това дете има да страда цял живот. Собственици на озверели кучета трябва да се пускат на гладна глутница за назидание. Каквото са причинили са им се върне!
22
3
 
10
 
! Отговори
До 21 *** преди 10 месеца
Никой не ти казва, че кофти детство или лошо възпитание/отношение към животно омаловажават проблемите. Бездомните, агресивните кучета, престъпниците и т.н., са следствие на човешката немарливост или прocтотия. Дори и да ги избиваш най-варварски по улиците, като има тъпоъгълници, които пускат нови, проблемът си остава. Това се опитвам да кажа. И за това вина нямат нито животните, нито природозащитниците.
21
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кучетата винаги са мразели и са лаели тия от тъмната боя, така че....
20
6
 
16
 
! Отговори
*** преди 10 месеца
До Анонимен Историята на заболяването не ни интересува, кучета по улиците не трябва да има. Само че тогава какво ще правят събирачките и кучезащитниците не е ясно. Ако ме нападне някой на улицата няма да ми пука, че е имал кофти детство. Така че кучкарските мантри, че песовете не падали от небето не помагат!!
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А що сте турили хиена на снимката?
18
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Има един роман от Джек Лондон - " Дивото зове", та много често инстинктът за убийство зове наглед кротки кучета , не че при хората е по-различно де. Та не е лошо там където е възможно да се породи подобен инцидент , човек да си закупи за 15-20 лв. лютив спрей.
17
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво сте наскачали на кучетата и природозащитниците? Нападението на кучето е симптом, а причината за симптома е болестта - човешката безотговорност. Мъpльoвци бол - вземе си куче, пък му светне, че трябват грижи и го изхвърли някъде. Други пък ги озлобяват умишлено за боеве и после ги пуснат в парка на разходка. Животните са като децата - трябват грижи и възпитание, от това зависи какъв индивид ще се получи от него, а отговорността е на хората. Стига гледали резултата, вижте причините.