Борисов сметна: Перник 4 г. управляван от ГЕРБ, а 26 - от БСП

Отговорност за проблема с водата да се търси от всички, иска той
578
Борисов сметна: Перник 4 г. управляван от ГЕРБ, а 26 - от БСП
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов, който отново е на инспекция в засегнатия от водна криза Перник, заяви, че трябва да се търси отговорност от всички за проблема.

Още по темата
"Ако погледнем последните 30 години - само в последните 4 Перник е управляван от ГЕРБ, а останалите 26 в града е управлявала БСП. И аз съм съгласен да търсим отговорност, но от всички. Да се види и как са приватизирани големите мощности на Перник", коментира той в профила си във Facebook.

По думите му, ако държавата или общината бяха получили пари за своите капиталови мощности по време на приватизацията, сега нямаше да вземаме пари от държавата.

"Тук политика няма. Важното сега е да се работи по магистралния водопровод, по пречиствателната станция – новата и старата, и да помогнем на Перник с подмяната на водопровода", заяви още премиерът.

Вчера стотици перничани излязоха на гражданско шествие заради водната криза в града и околните села. Шествието премина през центъра на града до площад "Кракра", където бяха огласени исканията на хората. Сред тях са търсене на отговорност от виновните за водната криза в Перник, съд и присъди на всички ръководни длъжностни лица, довели града до тежката ситуация, спешен избор на нов управител на "ВиК".

Хората  увериха, че ако след 6 януари не се вземат видими мерки, ще направят протест в столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


578
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
2
 
9
 
! Отговори
арен преди 4 години
Собственик на Еврометал Комерс е Людмил Стойков, който участва като собственик в други 14 дружества, сред които са Стомана Индъстри (25%) и ваканционно селище Дюни.Люси беше барман, ама после стана главен спонсор на Първанов.
375
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИНЕТУ - ВОЖД НА АПАЧИТЕБОРИСОВ - ВОЖД НА ЛАПАЧИТЕ.
374
2
 
30
 
! Отговори
ТАРИКАТ преди 4 години
Борисов да не се прави на невинен. Язовирът е държавна собственост, ВиК дружеството е държавно, 10 години държавата се управлява от ГЕУРБ. Задължение на правителството е да се грижи за водоснабдяването.
373
1
 
13
 
! Отговори
696 преди 4 години
Според доклада на "Софийска вода" - 80% от водата отива в "Стомана", а не в Перник.Дупница има кмет от ГЕРБ и няма проблем, както и Земен, Радомир и Трън.Стомана АД е собственост на Виохалко (Гърция), т.е.братя СтасинопулиТръбопровода от Студена минава ПРЕЗ завода за към Перник.
372
3
 
26
 
! Отговори
стар комунист преди 4 години
Едни гербави некадърници пилеят милиони народни пари а вие ги гледате и чекате те да ви оправят държавата! Еееех,народее,*** и търпелив наредеее!
371
3
 
19
 
! Отговори
681 преди 4 години
До Фактите са други Такава е стратегията на герб-те никога те са виновни и винаги всички други преди тях носят цялата вина за техните кражби ,лъжи ,простотии и геноцида ,който провеждат под диктата на менторите си от фащ
370
1
 
3
 
! Отговори
Константин преди 4 години
До Анонимен 381Умен си, браво за коментара.
369
3
 
22
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Не оневинявам БСП, но за 4 ри години можеха да се направят замервания и да се види, че водата изтича, както и да се вземат мерки. За 4 ри години се строи нов язовир. Според мен герб са разпродали водата на частно. Бсп са същите бо.луци.
368
2
 
30
 
! Отговори
123 преди 4 години
Румънците отдавна ни задминаха по стандарт, а шайката ГЕРБ ви баламосва че няма пари и и краде милиарди.
367
0
 
28
 
! Отговори
играч преди 4 години
много интересна работа... 26 години не пресъхна, а сега за 4 пресъхна . . . . ми направете си изводите сами
366
4
 
25
 
! Отговори
5577 преди 4 години
Защо тзи човек постоянно забравя областните управиители, министрите на околната среда и ВОДИТЕ, на БЛАГОУСТРОЙЙСТВОТО, на ИКОНОМИКАТА и техните подчинени структури и служители? Не е интересна партийната принадлежност, а размерът на винта в това тежко пестъпление. Всъщност кога е източен язовирът на Перник и водота не достига?
365
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любен Каравелов е написал "Маминотодетенце". Неньча го дондуркат и гокрият от дядо торбалан.Самият неньчаказа ,че Орешарски и инфраструктуратавиновни.Тогава ,тиквин що смета.
364
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе толкова ли няма един с малко мозък, първият който се сети(политик), да тръгне по телевизорите и да разправя че това с водата е дело на Путин, американците веднага го назначават за новият министър председател, даже без избори.
363
5
 
27
 
! Отговори
Антон преди 4 години
След като олигархията в България сложи ръка на черноморието, на енергетиката, на земята в Добруджа, горите и планините, дойде ред и на водата. Направиха си ВЕЦ - ове навсякъде /кой им разреши/. Водата е национално богатство, принадлежи на всички. Крадат я от язовири и реки, за да си движат вецовете. Правят пари от плажовете, минералите, златото, земята, сега искат да откраднат и водата. Това е безумие! Къде са депутатите, за да променят законите? Народните богатства са на всички българи!
362
3
 
5
 
! Отговори
пст преди 4 години
До БравоКато не е работил когато е трябвало...
361
30
 
5
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Браво на Бойко. Докато хората та и перничани греят ракия и празнуват той работи. Сега искам поне двама-трима *** управлявали Перник и водите преди ГЕРБ да ги вкара в затвора и да укроти напрежението.
360
18
 
7
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Защо перничани идват на протеста и всички влачат бидони? За да ни източат водата за която плащаме ние. Да спрем тези дребни душици още на входа на града. Да си точат от техните пещери.
359
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее, забравил е за Аспарух!
358
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сорос и Костов са ви виновни.
357
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов сметна: Перник 4 г. управляван от ГЕРБ, а 26 - от БСПДа, ама 26 г. нямаше водна криза, а след 4 г. ГЕРБ - има!Някой би ли направил логически извод?И още нещо премълчавано: язовирът е в правомощията НЕ на кмета на Перник (от която и партия да е), а от ОБЛАСТНИЯ, който се назначава от правителството!А чие беше правителството през последните 10 г?А?