Вадят с техника затрупаните край Крушунските водопади

Големи късове скала са затрупали англичанин и българка
6 ное 2015 16:21, Анисия Иванова
10
Вадят с техника затрупаните край Крушунските водопади
Снимка: архив, Булфото

Планински спасители и тежка техника ще помагат за изваждането на затрупаните туристи в района на Крушунските водопади. По първоначална информация българка, заедно с англичанин, са били на мост, който се е срутил от падналата скална маса, която ги е затрупала.

Според съдебната лекарка Мери Газемба, която бе на мястото на инцидента, шансовете да са оцелели са малки. Тя добави, че са се срутили големи скални късове, които трудно могат да бъдат разбити.

Още по темата

По думите й се очаква те да бъдат изтеглени с въжета от тежка техника. На мястото на инцидента пристигнаха и планински спасители, които се включиха в акцията заедно с пожарникарите и полицаите от Ловеч.

Момче и момиче, туристи от Пловдив, заявиха, че скалната маса, затрупала хората, е паднала зад тях.

"Чухме големия тътен и това беше. Бяха трима като едната жена я отнесоха. Това трябва да го затворят, опасно е. 20 секунди ни деляха да бъдем на тяхното място. Районът е опасен, песъчливо е, има много вода и влага. В това време скалите замръзват, защото тече вода по тях", разказаха пловдивските туристи.

Няма информация колко хора е имало в района. Всеки момент се очаква да пристигне кметът на Летница Красимир Джонев. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Jalko 4e sakasnahte bog da gi prosti ako besche njakoi ot gerb barso 6te go spasite Kakto sa pisnizata Artista se prati samolet da go spasat ta i schef Stana v bG vinagi savisi koi koi e sa sajalenie
4
10
 
40
 
! Отговори
1 преди 8 години
Кой ще ги вади?Горанов или Бъчварова?
3
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТо имаше някога, някъде един директор на водопад.... Истината е, че когато си турист (не на "ол инклузив"), трябва да се съобразяваш с метеорологични и природни условия.Жалко! Дано да са живи и да оцелеят хората.
2
13
 
47
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Преди половин година ходихме там , наистина е адски не подържано всичко, направо останах втрещен как могат да пускат хора по толко нескопосани съоражения и само да събират пари и да продават кебапи и плескавици.
1
30
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Англичанката да скъса Държавата от дела в Страсбург.Дошла на екскурзия, а може и да си умре тук.Кой отговаря за поддръжката ? Държавата или може би някакви местни мутри, които снасят на Държавната партия ?