„За“ или „против“ Натура 2000? Споровете продължават

За пореден път министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров не успя да убеди собствениците на земи, че включването на земите им в екологичната мрежа Натура 2000 е предимство
„За“ или „против“ Натура 2000? Споровете продължават
Министър Чакъров не успя да убеди собствениците, че включването на земите им в НАТУРА 2000 е предимство. Снимка: Булфото

За пореден път министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров не успя да убеди собствениците на земи, че включването на земите им в екологичната мрежа Натура 2000 е предимство.

Промяна в собствеността на земята след включването й в Натура 2000 не настъпва, подчерта Чакъров на проведената вчера национална дискусия между представители на държавната и местните администрации и екологични и граждански сдружения. В тези територии няма да има забрана за строителство или за инвестиционни намерения, поясни той.

„Просто към редицата разрешителни документи, които в момента се изискват за строителство, ще се добави и специална оценка. Ако става въпрос за по-сериозни намерения, оценката ще попада в обхвата на ОВОС (Оценка за въздействието върху околната среда), а ако е за по-малки проекти, ще бъде в рамките на екологичната оценка“, каза още Чакъров.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание