Туроператорите отчитат повече туристите през летния сезон

От бранша са оптимисти и за зимния сезон
5 окт 2024 10:40, Инна Ангелова
22
Туроператорите отчитат повече туристите през летния сезон
Снимка: БГНЕС

Увеличение на туристите през летния сезон отчитат туроператорите, които организират входящия туризъм за България. Добри са прогнозите и за предстоящия зимен сезон. Най-много са били туристите от Румъния, Полша, Чехия, Великобритания и Германия, каза Иван Грошев, председател на Асоциацията на агенциите за входящ туризъм.

"Английският пазар показва симпатия към България. За в бъдеще очакваме също добри резултати - лято 2025”, допълни пред БНР Грозев. По думите му индикациите за предварителните записвания са много добри.

През следващото лято се очаква увеличение на туристите от Германия от 10 – 15%, като те са подкрепени и със съответните чартърни капацитети. За пазар Полша е необходимо провеждането на маркетингови дейности, тъй като България не е позната сред по-младото поколение, но заедно с Чехия се очакват малки, но стабилни ръстове на туристите.

Впечатленията на туристите за страната са много добри, но е нужна повече информация за възможностите за допълнителни услуги, посочи още Грошев.

"Клиентите оставят много положителна обратна връзка за това, което са преживяли, което са видели и са изненадани, че ние предлагаме много повече от чисто морски или чисто зимен, ски туризъм".

Прогнозите за предстоящия зимен сезон са, че ще има 20-25% увеличение на туристите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Страната
Радев ше вземе участие в отбелязването на годишнина от управлението на цар Самуил
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
Къв туризъм ? Туризма в България умря . Част сме от агресивен съюз . Еврог.ейския съюз . В туризма не може да си агресивен срещу цели народи . Записванията за летния сезон бяха по малко а тука пише че имало повече туристи ;) Кой лъже ?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
Незабавно качване на ДДС-то на 20% както е за всички останали в тази т. нар. дъpжaва!!!AМАH от napaзити !!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 минути
Количественото натрупване води до...?!!Такива сиромаси и *** на кой са му потрябвали?Пълно с ол инклузивжи, които наторяват морето.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
"Водата е бистра като сух джин и топла като чай. Да не повярваш, че дойдохме тук по работа, а условията са за курорт." Архипелаг Мадейра, търсачи на съкровища на потънал холандски галеон, 1971 г.
18
0
 
3
 
! Отговори
Камината преди 22 минути
На мутроморието е Г.а.н.ч.о. комплекса нискочелния с мутресата с джуките ботокс. Той си гаси фаса в пясъка и слуша чалга! Там е свободен да се прояви. В Щатите той стои мирен на червен светофар изтръпнал, но прибере ли се в БГ дай муууу
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Те винаги са на печалба, но за тях няма значение дали са на такава, винаги реват за помощ от държавата, топ бизнесмени са всичките :)) За персонала ко да говорим, куцо и сакато, но така е в сивия сектор :))
16
3
 
3
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 32 минути
Ние от Величие ще вкараме законопроект да им се върне старото ДДС! Не може за ресторантите да в 9%, а за лекарствата да е 20% !!!
15
0
 
3
 
! Отговори
морски преди 54 минути
Още работя. На Слънчев бряг големи хотели затварят около 17 октомври. За алчните печалбари и не мисля... Много от тях гризнаха дръвцето.
14
1
 
0
 
! Отговори
Бай Иван мазния преди 55 минути
Сняг ще има ли , зимния сезон това му е лошото , че може да си капо при топла зима.
13
0
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 57 минути
Добре че Чехия и Полша нямят топло море че инапе за какво да идват - к**** си ги имат и там. За ски също е малко странно да идват чак до тук освен ако офертите не са като за англичани - -60%.... почивката им (с карта) на Пампорово струваше за седмица колкото само карта за възрастен и спяха на пистата, а българите гонят с цени...
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
ДДС-то им да стане 24% ВЕДНАГА!
11
1
 
5
 
! Отговори
Рангел преди 1 час
С този министър с визия на застаряващ, започнат и недовършен гей, нищо добро няма да се случи на туризма
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бях за 800 и кусур лева на Поморие. И това за миналата година лятото беше най-добрата оферта за хотел резервиране ласт минит. В Италия излизаше по-евтино...
9
1
 
6
 
! Отговори
голем тур преди 1 час
повече туристи но по малки печалби , едвам оцеляват , държавата веднага да им даде помощи и ДДС _то да падне на 00:1%
8
1
 
7
 
! Отговори
.... преди 2 часа
За тия пари тука дето се дават отиваш на топ места няма кой да ви стъпи.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Бях на плаж. Носех тъмни очила. Седнах на пясъка около един платен от мен шезлонг. И Оххх..болка.... Скочих! Барнах се заДупето, а там голям дълъг Пирон. Хвърлих очилата и се вгледах в пясъка, понеже мозъкът ми ме запита - какво става? Защо е така? Нали съм на курорт дошъл! Какво съм виновен? Оказа се че пясъка е пълен със стъкла. Но и тоя мой Пирон! Дойде собственика на хотела и ми каза, че трябва да му върна Пирона, понеже той е бил негов и си спомня, че го е бил купил за да закове една дъска!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
. . . че ние предлагаме много повече от чисто морски или чисто зимен, ски туризъм. . . . като мутротуризъм, отнемане на бизнес, бърз курс по клептокрация от европейски програми, безплатно членство в Магнитски и мн. други, което в никаква степен не променя атрактивността на България, докато има още дървета в планините и горите!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Нали нямаше кой да работи и ревяхте е палячовци?
4
0
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 2 часа
Туроператорите отчитат повече туристи...а хотелиери,ресторантьори и тем подобни ..само се оплакват ,че няма народ и едва свързват двата края..на когО да вярваме? Да се върне ДДС ОТ НОВА ГОДИНА на всички ресторантьори или да им са махнат преференциите ,а то слагат надценка по 700-800% на храната и тя е некачествено приготвена,те работят на принципа "ден гоина храни" и да "прЕ..цакаме "другарчето -турист-почиващ".
3
0
 
11
 
! Отговори
хаха преди 2 часа
Хайде сега онези от ресторантьорския и хотелиерския бранш пак да излязат по медиите и да реват. Очакваме статия колко зле са били и как искат още помощи от държавата. Не стига, че са най-сивият сектор, ами и най-много мрънкат. Не ги бива, съсипаха с презастрояване морето, не могат да предложат качествена услуга по съотношение цена-качества. Оставиха им на ресторантите ДДС на 9% напълно незаслужено. Осигуриха на хотелиерите пари и зимата (украинците). Просто тях не ги бива. Алчни измамници.