Брендо напълно осъзнавал какво прави, охранителят в затвора остана потресен

Не е такъв редът, каза му той, след като Банев цъфна пред него
Обновена: 24 юни 2024 19:05 | 24 юни 2024 14:04, Нели Христова
116
Брендо напълно осъзнавал какво прави, охранителят в затвора остана потресен
Снимка: YouTube/Флагман

Видео разпространено в социалните мрежи показва как Евелин Банев-Брендо отива пред Софийския затвор заедно с адвоката си. На въпрос, зададен от "Флагман" дали осъзнава какво прави, Брендо отговаря: Разбира се.

"Господин Банев се явява за изтърпяване на наложеното му наказание и влязла в сила присъда", обяснява адвокатът му.

След това двамата се отправят към вратата на затвора. Там адвокатът обяснява на надзирателя, че клиентът му е тук за излежаване на наложена присъда. Надзирателят обаче не е подготвен. Той обяснява, че редът не е такъв и се оттегля, вероятно за да се обади на съответните власти. През това време Брендо спокойно изчаква какво решение ще вземе той.

Евелин Банев-Брендо се предаде сам днес в 7:30 ч. Той бе обявен за международно издирване още през 2018 г.

Брендо има три присъди в три държави. Първо го наказаха с 10 г. в Румъния за трафик на кокаин. След това Италия го осъди на 20 г. за трафик на дрога от Южна Америка към Европа по делото "Кокаинови крале". Накрая влезе в сила и присъдата му от 6 г. за пране на пари от наркотрафик в България. Делото започна първо от всички - през 2007 г., но приключи последно. Затова Брендо беше върнат у нас, но избяга, след като Върховният касационен съд се произнесе окончателно.

След 5 г. в неизвестност го задържаха в Украйна - месеци преди избухването на войната с Русия. Разследваха го за фалшиви документи и нарколаборатория в къща до Киев, но той отново се измъкна. Оказа се, че е станал украински гражданин, а такива не се предават заради присъди в други държави.

Брендо е една от най-мистериозните фигури в престъпния свят у нас. Успява да се издигне до най-високите нива в трафика на кокаин от Америка към Европа. Контактува с хора от високите нива в организираната престъпност, включително клана Ндрангета в Италия.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от Миш-маш
Евро Камп 2024 се завръща в сърцето на София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
Едноноздров преди 2 дни
Ба.ти и отайката аз .....
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
На мен друго ми интересно, как ,,случайно"една медия беше там ???Не вярвам да е режисирано това ,съвсем случайно ,ще дае...
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Напоследък много мафиоти нещо почнаха да се предават ей тъй .Явно някой пи голям мафиот от тях тъй им е наредил.Кой ли е той?
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Това Брендо ли е има потвърждение например по пръстови отпечатъци .Може да е някой който прилича на него.Не вярвам да е Брендо де
100
0
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 дни
Ушев :"Понеделник имаме санитарен полуден и не приемаме, моля елате утре"
99
0
 
4
 
! Отговори
Истанбул преди 3 дни
Евала, Азис, евала, Брендо, по-малко Пижо, повече Пендо!
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Най-добре Посолството на САЩ да нареди, какво да правят, защото не вярвам на нашите корумпирани власти. САЩ да наредят на нашите корумпирани васали да го пратят в Италия веднага. Само в САЩ и в официалната политика на САЩ да преследва уж наркотрафика ни е надеждата.
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В Италия го търсят за наркотрафик, тук само за пране на пари. Тук е излежал присъдата и трбява да бъде освободен. Българските корумпета искат да го скрият от италиаанците.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Беглецът от правосъдието трябва да получи допълнителна присъда. Охранителят е видял, как една пачка пари идва на портала и как ще е горд да служи и не вярва на очите си за джакпота.
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Наистина голям театър. Спомняте ли си, че някакъв кмет от северозапада преди няколко години му беше издал някакъв документ, пълномощно като, че ли беше. Уж още тогава го търсиха, а той бил в България. След това Брендо пак потъна в неизвестност. Цялата държава опазва този човек.
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Всичко прилича на театрална постановка за пред публиката. Най-вероятно има споразумение на високо ниво. Не случайно и. ф. главен прокурор и началник на НСлС мълчи като риба.
93
0
 
2
 
! Отговори
Освен преди 3 дни
На мисирката, на всички е ясно какво се случва!Писна ми от неграмотни некадърници!
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В нормалните правови държави избеГалеви, издирвани или са доказано в чужбина осъдени се предават на ГКПП. А не ходят да ошашяват спокойните надзиратели ЦС Затвор. Че чак са викнали и медии. Това ако не е подигравка с т. н. Държава, здраве му казвам.
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Замислих се дали всъщност няма да излежава присъдата си в новия модерен затвор в село Самораново, завършен април тази година.
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бас ловя, че за следващите избори на есен ще направи и партия. Какво ли не сме видели вече в тази псевдо държава. Що да не видим и "експерт" наркодилър в парламента...!
89
0
 
16
 
! Отговори
7 преди 3 дни
Каква държава сме?Полицията не знае как е влязъл!!!
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Флагман как случайно седят там и го чакат, "ама вие ли сте" "ама осъзнавате ли .. " ние сме най-смешната държава
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Няма да има и един ден в затвор. Ще си живее луксозно за сметка на нашата държава някъде на хубаво, слънчево място и ще пуска на час по лъжичка контролирана информация.
86
7
 
24
 
! Отговори
Майка преди 3 дни
Този убиец на децата ни се разхожда и се хили срещу камерите!?В Италия 20 години, тук -6. Приятелката на сина ми се самоуби след злоупотреба с кокаин. Синът ми се бори с тежка зависимост и лихвари. Аз съм съсипана и ограбена. А, този убиец на деца, няма възмездие. И не ме публикувате!Вие, имате ли деца?
85
3
 
11
 
! Отговори
Йордан преди 3 дни
Откакто радевчетата свалиха Гешев, много известни престъпници взеха да се връщат обратно в България. Явно сега правосъдието е много по-справедливо от преди.