Румъния разби Украйна, тръгна с класика на Евро 2024

Вратар провали украинците
Обновена: 17 юни 2024 18:00 | 17 юни 2024 17:56, Александър Попов
100
Румъния разби Украйна, тръгна с класика на Евро 2024
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Румъния надви Украйна с класическото 3:0 на старта на група Е на Европейското първенство по футбол в Германия.

Във втория двубой тази вечер от 19:00 българско време ще се срещнат Словакия и фаворитът за първото място Белгия.

Румъния получи подарък за първото положение в мача и откри резултата в 29-ата минута. Вратарят на Реал (Мадрид) Андрий Лунин изчисти ниско топката и тя бе пресечена от Денис Ман, който подаде за Николае Станчу на дъгата на наказателното поле. Халфът на саудитския Дамак стреля с първото докосване и изпрати топката в горния ляв ъгъл на украинската врата.

Румънците продължиха да играят много стабилно в защита след попадението и дори бяха близо до втори гол. Станчу изпълни корнер в 39-та минута и топката се завъртя към вратата, но се отклони от напречната греда на съперника.

Румъния вкара втори гол в 53-та минута и отново стражът на украинците носеше вина. Разван Марин стигна до свободна топка на около 22 метра от вратата и стреля моментално, а тя премина покрай защитник и под ръката на Лунин, попадайки в долния десен ъгъл.

Само три минути по-късно шут на Станчу от близко разстояние бе блокиран и Андрей Рациу не успя на добавка, но от последвалия корнер Румъния вкара за 3:0. Денис Ман пое топката след късо изпълнение и дриблира покрай двама защитници на Украйна, след което пусна пас успоредно на голлинията и Денис Драгуш вкара на празна врата.

Украйна трудно се отърси от шока и стигна до положение в 65-та минута. Михайло Мудрик центрира в наказателното поле на румънците и отбитата топка попадна на волето на непокрития Андрий Ярмоленко, който обаче стреля над напречната греда.

В следващите минути украинците организираха няколко добри атаки и ги завършиха с удари, но Флорин Ница спря два шута, а Мудрик бе неточен. Така резултатът остана непроменен и Румъния записа историческа победа, вкарвайки три гола на еврофинали за първи път от 2000-а насам. Тогава те надвиха с 3:2 Англия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: РумънияУкрайнаЕвро 2024
Още от НОТИФИКАЦИИ
Гришо започна сезона на трева с категорична победа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
на бас преди 1 седмица
че украйнският национален отбор няма да се прибере в Украйна /защото зеленият шут ще им връчи автоматите
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на румънците,на Акаха украинските фашисти )))
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А сашенцето защо не напише, как на стадиона в Мюнхен румънците викаха Путин, Путин, че даже развяха знамето на Донецка народна република, а де!!!
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Do81 myrscho saedno sys naschite a ti vsemai bagaza i na fronta zarvul
87
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хейтът срещу украинците е напълно обясним. Отличават се с особено нагло държание, както техните политици, така и обикновените им граждани. Груби към домакините си, действително някакво смешно пpocтaшко държание към всички, все едно им дължат нещо. Дори се опитаха да съдят някакъв собственик на ресторант в центъра на Париж, че не пуснал украинки до тоалетна защото ги помислил за жрици на любовта. Явно са им промили мозъците, но е крайно време да се събудят и приемат истината.
86
2
 
27
 
! Отговори
Троян преди 1 седмица
Зеления наркоман води уверено води Украйна към пълна катастрофа. Дер унтерганг. Жалко за истинските Украинци които се сражават за земята си, докато той ходи да хленчи за помощ по екзотични дестинации.
85
4
 
28
 
! Отговори
SmO преди 1 седмица
Санкции за Румъния!.?
84
1
 
22
 
! Отговори
Троян преди 1 седмица
Комшии са ми Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, и Република Северна Македония. Малоумно ***. От тия ме дели Черно море признато по межународното морско право за неутрална територия от там къдет о свършва шелфа. Тоест със тия граница нямам. И не са ми комшии.
83
5
 
29
 
! Отговори
Коки преди 1 седмица
Тези мъже, млади, здрави, защо не са на фронта?
82
22
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 1 седмица
До Троянсамия факт, че не считаш украинците за комшии е достатъчно красноречив ква хитра опорка си измислил с общата си култура на шестокласник аутист
81
21
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 седмица
задунайски татарстан и братския савецки саюс ще играят заедно на спартакиадата в москва, защитени от евроатлантическата пропаганда, под зоркия поглед на другарите пу и ким
80
4
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До Анониментия новомамалигари дето викат за румъния само що са били украйна са същите дето дядовците им са се "противопоставили на братоубийствената сръбско българска война". не случайно по човешките държави ни подиграват че се преобуваме в полет
79
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Род Стюарт бе освиркан не толкова заради знамето им на Арена Лайпциг,а публиката избухна в негодувание когато след прожектирането на знамето се прожектираха серия от снимки на Зеленски.
78
4
 
22
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 седмица
Сега всички Украйнска футболисти на фронта.Стига само деца са пращали
77
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До русофил България в коя група е?
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако сравним представянето на България и Румъния от 1994г насам след САЩ94 ще ни си стъжни
75
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тея изрусени, изскубани немъже както и дебелите свинье хванали по бира във всяка ръка сринаха в земята този псевдо-спорт за нискоинтелигентни полуграмотни маргинали!
74
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уkpuте разбраха по трудния начин, че между Европейско и евровизия има огромна разлика хахахаха.... Айде сега за компенсация да им отпуснем БЕЗВЪЗМЕЗДНО още 10-20млрд евро, че да не се разсърди зеленото нApkaманче :)))))
73
5
 
26
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Браво на Румънския отбор,но тази победа не политкоректна, погледните,мисс България укропка,мисс Япония укропка, слънчев бряг хотели , паркинги само на бандероФашаги.
72
3
 
21
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Ня на а вече гювеч и Род Стюарт го разбра на концерта си в Германия освиркан от немската публика след като развя украинското знаме.Загубата може и да се дължи на фланелките им,на които Крим е в Украйна и руските магове са им направили магия.