Румъния разби Украйна, тръгна с класика на Евро 2024

Вратар провали украинците
Обновена: 17 юни 2024 18:00 | 17 юни 2024 17:56, Александър Попов
100
Румъния разби Украйна, тръгна с класика на Евро 2024
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Румъния надви Украйна с класическото 3:0 на старта на група Е на Европейското първенство по футбол в Германия.

Във втория двубой тази вечер от 19:00 българско време ще се срещнат Словакия и фаворитът за първото място Белгия.

Румъния получи подарък за първото положение в мача и откри резултата в 29-ата минута. Вратарят на Реал (Мадрид) Андрий Лунин изчисти ниско топката и тя бе пресечена от Денис Ман, който подаде за Николае Станчу на дъгата на наказателното поле. Халфът на саудитския Дамак стреля с първото докосване и изпрати топката в горния ляв ъгъл на украинската врата.

Румънците продължиха да играят много стабилно в защита след попадението и дори бяха близо до втори гол. Станчу изпълни корнер в 39-та минута и топката се завъртя към вратата, но се отклони от напречната греда на съперника.

Румъния вкара втори гол в 53-та минута и отново стражът на украинците носеше вина. Разван Марин стигна до свободна топка на около 22 метра от вратата и стреля моментално, а тя премина покрай защитник и под ръката на Лунин, попадайки в долния десен ъгъл.

Само три минути по-късно шут на Станчу от близко разстояние бе блокиран и Андрей Рациу не успя на добавка, но от последвалия корнер Румъния вкара за 3:0. Денис Ман пое топката след късо изпълнение и дриблира покрай двама защитници на Украйна, след което пусна пас успоредно на голлинията и Денис Драгуш вкара на празна врата.

Украйна трудно се отърси от шока и стигна до положение в 65-та минута. Михайло Мудрик центрира в наказателното поле на румънците и отбитата топка попадна на волето на непокрития Андрий Ярмоленко, който обаче стреля над напречната греда.

В следващите минути украинците организираха няколко добри атаки и ги завършиха с удари, но Флорин Ница спря два шута, а Мудрик бе неточен. Така резултатът остана непроменен и Румъния записа историческа победа, вкарвайки три гола на еврофинали за първи път от 2000-а насам. Тогава те надвиха с 3:2 Англия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: РумънияУкрайнаЕвро 2024
Още от НОТИФИКАЦИИ
Гришо започна сезона на трева с категорична победа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма вече слава кокаине. От днес Traiasca Romania Mare!
70
1
 
24
 
! Отговори
Троян преди 1 седмица
Баце Румънците са се били със Руснаците пред Сталинград. Хайде сега кажи, че съм русофил и комунист за това, че се радвам на победата на комшиите.
69
3
 
24
 
! Отговори
Зрител преди 1 седмица
Това не беше демократично и евроатлатическо.
68
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Русия в коя група е?" --- --- --- А националният отбор на България от 20 години насам в кои групи е играл на световно или европейско първенство? Путин ли е виновен?
67
12
 
3
 
! Отговори
русофил преди 1 седмица
Русия в коя група е?
66
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баце, тия русофили дето твърдят, че били националисти и ги интересувала само България, са гражданите дето на ден употребяват думата Украйна поне 200 пъти. Пичове, на вас въобще не ви дреме за България, а за Русия. Ако ви интересуваше България, тука щяхте да обсъждате колко е жалко, че българския футбол не може да покаже нивото, на който и да е от двата отбора в мача.
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а аз заложих пари, че укрите ще са новия шампион - бива ли така бе комшии - как така ще биете укрински отбор - неможееееееееееее
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тъжното не е, че русофилите го обърнаха еврото на война, ами че който и да е от двата отбора да играе срещу нашите национали, щяхме да паднем с поне 4.
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Румъния разби Украйна".... Скоро ще има почти същото заглавие, само че ще е "Русия разби Украйна" но не на футбол!!!!
62
1
 
11
 
! Отговори
Боййй настана преди 1 седмица
И зеленото по гащите им се видя
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Важното, че сме били "надиграли" румънците в Букурещ според кучето и мъжкаря.Смях.
60
1
 
1
 
! Отговори
Е как така преди 1 седмица
Нещо не сте разбрали! *** е набила Румъния всичко друго е манипулация че и първото място стигнаха без време
59
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След първата минута на мача изключих звука на телевизора си,коментатора направи у. краинците богове,ах колко са били добри,то не бе ***,то не бе чудо.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вратара спаси още толко просто Укр беха заспали в защита. Идвата отбора са слаби. Тая група май ще се окаже най-слабата
57
1
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Следващия мач ще е срещу руския Север във Волчанск.
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заложих на Румъния и не съм сгрешил! Тези 2 държави са с един Корен! Не напразно си граничат!-:) Пожелавам Успех на Румъния в следващият им мач! А Хохлите,да ги скъсат от бой ,както Руснаците ги бият вече 2 години! Бавно,но сигурно и Славно!-:)
55
1
 
16
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 седмица
ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАНН, ДА РАЗПУСКА И ЛИКВИДИРА ОТБОРА, И ДА ГИ ПРАЩА НА ФРОНТА СРЕЩУ МАЙКА РОССИЯ !!..ЯЯЯССУУУ !....СЛАБАЦИ НА ТОПКА , ПОНЕ ДА СЕ БИЯТ ЗА ЗЕЛЕНИЯ ЮДЕЙН .
54
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
BBC и DW съобщиха, че след този мач спешно се свиква съвета на ЕС в Брюксел, като се обсъжда изгонване на Румъния от Съюза. Евродепутати коментират, че победата на румънците е крайно антиевропейска като даже подозират пипалата на Кремъл и настояват за санкции !!!Други по умерени депутати предлагат да се прегледа целия мач на VAR и да се присъди служебна победа на нашите бандеpoвски братя от украйнна!!!!
53
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как така Румъния разби Украйна? Сега Урсула ще им спре евро помощите от Ковид кризата. Макрон ще изгони всички румънци от Франция. Не може да разбият Украйна комшиите. Ще си платят.
52
7
 
3
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
нали конспираторите-русофили разправяха как щяли да станат шампиони? Объркан съм!