Бонев: Прекратяване на договора с "Витоша ски" ще вкара общината в юридически казус

Борисов и Фандъкова няма какво да кажат
Обновена: 23 май 2024 14:29 | 23 май 2024 14:14, Стела Стоянова
70
Бонев: Прекратяване на договора с "Витоша ски" ще вкара общината в юридически казус
Снимка БГНЕС

“ГЕРБ още не са разбрали, че става дума за приватизация на лифтовете, водещи до Витоша. Очевидно Борисов и Фандъкова ги е страх, няма какво да кажат, за да защитят действията си от 2006 г. и затова днес ги няма”.

Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев преди извънредните заседания в Столичния общински съвет, предаде БГНЕС.

Групата на ГЕРБ-СДС обяви, че ще повдигне въпроса с неработещите лифтове пред Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ).

Според Бонев с тези свои действия ГЕРБ се опитват да вкарат Столична община в “тежък юридически казус”. Именно те са направили приватизационен договор, който не защитава интереса на София. "Прекратяване на договора сега е поредният опит Столична община да бъде вкарана в юридически казус”, смята Борис Бонев.

Адв. Христо Копаранов, също общински съветник от ПП-ДБ-СС, обясни, че според договора важно е да има един работещ лифт, а за всички останали - нищо. “Йорданка Фандъкова нищо не е направила за другите лифтове, които не работят”, каза Копаранов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: СОСлифтовеБорис Бонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
18
 
! Отговори
И кво ако работи? преди 1 месец
Хващаш Симеоновския и отиваш в нищото. Кой загубеняк ще даде 20-30лв да отиде в пустоща. Мис Бони и Мис Емили да си направят тротинеталея и да си джиткат на задна скорост.
34
1
 
4
 
! Отговори
Красимира преди 1 месец
Струва ми се общината мери с двоен аршин...
33
4
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Понеже очевидно от коментара ти си много млад и вероятно селянин, нека ти обясня. Борисов е кмет на София от 2005 година. Други въпроси имаш ли, селянин?
32
3
 
21
 
! Отговори
Алооуу, преди 1 месец
Решението е взето от...Софийски Общински Съвет! Борисов и ГЕРБ не са имали нито един общински съвет тогава! Стига сте бърсали собствените си Л'на с "Боко"! По скоро питайте Атанас Атанасов, защото неговата партия е била в мнозинството тогава!
31
4
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Който махне Цеко от Алеко и пусне всички съоръжения ще спечели изборите с много повече от мижавите купени 20%. Тук сме прекалено много избиратели, ако не всеки кара ски, всеки ходи на Витоша - замислете се! Когато работеше целия курорт беше много по-хубаво от едната писта и 2/3 на Банско, които стават за каране. Трябват пари, но има опашка от инвеститори за Витоша без да строят 4 детски градини, 3 училища и какъвто беше плана на Цеко (пардон Техноалпин).
30
2
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Бонев не може да няма начин при положение че е нарушен обществения интерес. Ще го осъдите , ще промените закона - начини има стига да има желание. И да платим някаква неустойка няма да е кой знае какво в сравнение с нервите да карам кола с две запалени скиорчета и мрънкаща жена до Пампорово. Няма и смисъл ако всичко работи, а не само един лифт както е написал Бойко тогава. В много крайни случаи се налага НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ, а този случай е такъв ако не прочетете хубаво договора да се хванете за нещо
29
3
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Според приватизационният договор Симеоновския лифт трябва да работи 2032 год.Докато ББ и Фандъкова бяха кметове договорът се спазваше и лифтът работеше.Настоящият кмет да изиска от собственика да го пусне.Бонев още не е разбрал,че е от страната на управляващите.Времето за критика и коментари отмина.Настана време за работа.
28
8
 
7
 
! Отговори
ДО 28 преди 1 месец
До просто решениеШЕ Е конфискуват ама ЦЕКО МИНЕВ ще обеднее яко ! нали за да е богат един други трябва да са бедни ... това правят банките у БГ общо взето . ето ви честният български частник какво представлява ....
27
4
 
23
 
! Отговори
БОНЕВ преди 1 месец
Бонев , Бонев и от тебе нищо не става като предшествиниците ти ! жалко за БГ
26
8
 
14
 
! Отговори
Хо хо преди 1 месец
Тома Белев не дава един лев да се инвестира в Витоша. Кой ахмак ще работи на загуба при липса на писти и лифтове.
25
7
 
9
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
разсипята на БГ върви вече 34 години защо БЪЛГАРСКИЯТ народ седи и гледа това нещо с кръстени ръце и нищо не прави ?!?!?!??!? вчера беш Симеонвскяит лифт утре ще е нещо друг ....къде е г-н българина ?!?!?! не може по цял ден да си разхождаш кученца и нищо да не правиш !
24
7
 
22
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Бонев от Смучи София на теб както о на Васко Ухото, подобно на просто Киро все някой ви е виновен! А вие че нямате причограма и никакъв опит само търсите вината у другите!Изтекъл е срока за давност така че акоскате дави съдят както и досега , продължавайте в същия дух! Но софиянци не да длъжни да ви плащат теойно увеличените заплати и делата срещу вас, платете си ги вие, мошеници!
23
12
 
12
 
! Отговори
просто решение преди 1 месец
Да конфискуват Първа инвесриционна банка на Цеко Минев и с парите да направят нови лифтове на Витоша, много е просто. Ако парите не стигнат да добавят малко от чекмеджето в Банкя
22
14
 
11
 
! Отговори
До 1 Гнусен преди 1 месец
Не че сегашните са стока, но през 2006 година е бил кмет Бойко Методиев Борисов, а той и Цеко Минев са първи дружки. Когато КОЙ фалира КТБ имаше опасност да фалира и *** на Цеко Минев, но понеже с Бойко са приятелчета тогавашното правителство на ГЕРБ им даде заем, за да не фалират.
21
7
 
3
 
! Отговори
ааа 2 преди 1 месец
този че е некадърен некадърен е - ама БОЙКО къв е точно ??!?!?!
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да направят една велоалея до върха, вместо лифт. По-здравословно ще е.
19
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този все Боко вустата му, некадърници!
18
7
 
19
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
Вместо да търсят сметка и да прекратят договора поради неизпълнение, тия търчат да търсят кой го е подписал? Ами отдаден е с решение на СОС , в който ГЕРБ нямат нито един общински съветник! Има ли някой, който още да не е разбрал, че тия играят с приватизатора, за да усвоят едни милиони на софийските данъкоплатци?
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе незнам, но по времето на ГЕРБ лифта работеше. А днес неработи. Факт! Всичко друго са оправдания.
16
11
 
10
 
! Отговори
ХЕХЕ 2 преди 1 месец
ЦЕКО МИНЕВ И БОЙКО МУТРИСОВ са виновни ! Бонев няма какво да направи след като ЦЕКО не ще да дава пари от 2007ма насам ! по -лесно е да купуваме яхти , скъпи коли и тн глупости вместо да мислим да развиваме туризма ....