Какъв е случаят с плачещето дете, нареждащо павета в София?

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира
28 авг 2023 20:22, Йоана Цонева
164

Видео на момче, което поставя павета на тротоар в София, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, а полицията ще установява самоличността му.

"Мой приятел е минавал там около 14:30 часа и е заснел въпросния клип, на който се вижда ясно, че има много малко дете, което подрежда плочки и ги зачуква с голям чук. Някъде към 17:30 часа отидох там, не можах да повярвам какво се случва. За съжаление, продължаваше да си работи, да си мъкне плочите. В 17:30 часа на 35 градуса на сянка", коментира Теодор Михайлов.

Детето е на около 10 години, а авторът на клипа недоумява как родителите на детето позволяват то да работи на улицата при тези високи температури, предаде Bulgaria ON AIR.

"ДАЗД трябва да направи пълна проверка кое е това дете, кои са неговите родители, как то е попаднало там и кога е ходило на работа. Защо този, който е надзорник на обекта е допускал това нещо?

Потърсихме и фирмата изпълнител на ремонта за коментар, но не получихме отговор. В позиция до Новините ON AIR от Държавната агенция закрила на детето заявиха, че се самосезирала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
25
 
! Отговори
Бомбай преди 9 месеца
Прави светлия път към индия!Тази държава от ден на ден пропада все по стремглаво!Страна не от третия ами от четвъртия свят сме вече!Асановците потни дънят кечеци а пращат малките да работят за което фандъка им плаща!Туй има ли подписан трудов договор?
24
6
 
27
 
! Отговори
Умници! преди 9 месеца
Умници питат какъв е проблемът, детето се трудело, не крадяло и ала-бала. То и с жълтите павета проблем нямаше - хората се трудеха, не крадяха, възрастни бяха, с договор. Що ни трябваше да ги пренарежда и препренареждат?
23
10
 
38
 
! Отговори
питащ преди 9 месеца
И какъв е случая на плачещото и работещо дете ? Толкова писаници и не разбрах какъв му е случая.
22
4
 
17
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Ще метнат още -3-4 милярда за ремонт на ремонта на жьлтите павета - какво са за герб или за нас данакопладците а контрола е на ниво щом и деца експлоатират
21
12
 
24
 
! Отговори
А качеството? преди 9 месеца
Абе, хора, възпяващи детския труд! Вие замисляте ли се за какво качество на работата става въпрос? Утре като се разлабаца тротоара, ще питате що тъй.
20
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя снимащия, май е от тия, които твърдяха че филма, който Възраждане един-два пъти попречиха да се прожектира в месеца на прайдовете, не бил педофилски, щото уж нямало кекс в него.
19
18
 
51
 
! Отговори
уточнение преди 9 месеца
В Турция децата работят от 7-8 годишни.Доброволно и са насърчавани от родителите си.Там безделници и наркомани няма.Ако въпросното дете от снимките само е пожелало да работи ,поклон пред родителите му."Наркоман и айдук ли искате да става?"-това бяха думите на възрастния човек до детето!Спомням си че преди години имаше бригади още от 7-8 клас.И беше голям кеф.
18
3
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
СНИМАТ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА ИНДИАНА ДЖОУНС: ПЪТЯ НА ОБРЕЧЕНИТЕ.
17
12
 
5
 
! Отговори
Безимен. преди 9 месеца
плаче майка му !! Киро къде си бе Кире на кирия
16
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Случаят е тскъв каквито сме чели по книгите Добрият капитализъм такъв е длучаят
15
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ГЕРБ победа
14
14
 
28
 
! Отговори
комунист преди 9 месеца
Какво са се загрижили фалшивите хуманисти-либерали. Нали това искаше елементарният балкански субект? Вместо кръжоци, танцови ансамбли и пионерски лагери- експлоатация. Фандъкова да си прибере вересиите. Сега цветнокожо, утре български деца по тротоарите. К'во толкоз? Учим се от Англия през 19 век. Язък, че комунистите го преподаваха на елементарния балкански субект преди 1989г., той пак си поиска да го галят с пръстче по дупето!
13
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Меките китки с присадени към слабите длани смартфони ходят и снимат. Друго в живота си нямат. Снимат и създават "казуси". Нищожни, отвратителни субхора. А техните деца, ако въобще имат такива, лежат на дивана и си играят на телефона. Понеже това е по-добре, отколкото да поработиш малко
12
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А пък българчетата и на 30 години не искат да работят и чакат мaмa и тате да ги издържат. Разбрахте ли сега защо ще изчезнем!
11
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Друго си е мамините синчета да си разцъкват по телефоните,да си лежат по цял ден.
10
19
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стига вече с този казус,ние като сме ходили от 15годишни на бригади на 39градуса,все едно не сме оцелели.Някакъв лигльо снимал,аре престанете.
9
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо се снима,без разрешение,да се самосезират.
8
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В мините ,където се добива литий за да снима този с телефончето,работят само деца.Що не се тръби за това?Да не говорим за марковите дрехите с които се спретват защитниците от кой се шият.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
три еднакви статии една след другa, ей това е рекорд по мързел :))))
6
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като работи проблем,като краде пак проблем.С това снимане телефони вече се преиграва. А като говорим за права,този дали е поискал разрешение за да го снима?С кое право снима без разрешение на родител малолетен?