Какъв е случаят с плачещето дете, нареждащо павета в София?

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира
28 авг 2023 20:22, Йоана Цонева
164

Видео на момче, което поставя павета на тротоар в София, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, а полицията ще установява самоличността му.

"Мой приятел е минавал там около 14:30 часа и е заснел въпросния клип, на който се вижда ясно, че има много малко дете, което подрежда плочки и ги зачуква с голям чук. Някъде към 17:30 часа отидох там, не можах да повярвам какво се случва. За съжаление, продължаваше да си работи, да си мъкне плочите. В 17:30 часа на 35 градуса на сянка", коментира Теодор Михайлов.

Детето е на около 10 години, а авторът на клипа недоумява как родителите на детето позволяват то да работи на улицата при тези високи температури, предаде Bulgaria ON AIR.

"ДАЗД трябва да направи пълна проверка кое е това дете, кои са неговите родители, как то е попаднало там и кога е ходило на работа. Защо този, който е надзорник на обекта е допускал това нещо?

Потърсихме и фирмата изпълнител на ремонта за коментар, но не получихме отговор. В позиция до Новините ON AIR от Държавната агенция закрила на детето заявиха, че се самосезирала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички дето казват, че на тоя ремонт скоро ще трябва и друг ремонт саправи, НО!!! Няма да е виновно момчето, а отклонените средства за направа на добър дренаж, слоеве и всичко както би трябвало да е по стандарт за да може наредените отгоре плочки да не поддадат!!
44
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само аз ли не виждам нещо кой знае какво? Има 2 седмици още до училище. Защо да не си заработи сам някой лев? Като го гледам е от един характерен етнос и на повечето от тях думите "работа", "образование" са доста чужди. Учи се на занаят сега. После ще може да реди плочки, да лее мозайка за баня. Това са си честно спечелени пари. И то добри пари! Например павета се редят супер трудно и почти няма живи кадърни майстори останали. Видяхме жълтите павета как ги редяха. Чирак - калфа - майстор. Това е
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 35 най-добре е ние да пием наркотик и без това сме вечните неподходящи, ту много без опит, ту прекалено образовани, или със съвсем друга тапия, хем твърде млади, хем твърде стари, *** й на та ви
42
3
 
1
 
! Отговори
Kort преди 9 месеца
Велико Желев да ви заведе на строгата се "хемус" да даде обяснение!
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може да не си е взело учебната година и родителите му да са си изпълнили заканата и да са го "уредили"...
40
14
 
30
 
! Отговори
Пипи преди 9 месеца
Авторът на сигнала да тича да се прегледа в психото докато не е станало късно.
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е тия плочки може да се окажат по-здрави от ония.Шегувам се,бе.Не трябва дете да върши подобна работа.
38
15
 
21
 
! Отговори
До 36 преди 9 месеца
Не си ходил на бригада под 16 години...А и да си бъдем честни , голям купон си беше и никой никога не е искал да се измъква....за разлика от уроците .Така че голяма разлика има с 10 годишно дете, редящо плочки , дори и да е било негово желание !
37
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какъв е случаят с плачещият еврогей, снимаш едно работливо дете? Това може ли да разясните?
36
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Африка и Индия всички деца работят. Там е истински капитализъм. На Запад е комунизъм сега, а преди е било същия капитализъм, работа се започва от 10 години, 14 часа труд, конкурентоспособен евтин труд, детски труд, за подпомагане на бизнеса.
35
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Друго си е да си правят селфита на специални места,да дрънчат мама и тате за последен модел айфон.
34
16
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде беше тази агенция, когато от училището ни задължаваха да ходим на бригада и да строим социализма? Може ли да си потърсим правата сега, след 40 години?
33
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А по-добре ли е да "пие"наркотик или да трафикант на хора?Защото го има и това.К8лйо малолетни са по пътищата ***,а колко малолетни продават трева,или за това сме слепи?
32
10
 
19
 
! Отговори
Урсулка Кон Дилава преди 9 месеца
ГЕРБ да уволнява Фандъкова .. леле мале, какъв резил.
31
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Мнение - па ако слезеш в Сан Франциско, не забравяй да си изтеглиш шит-тракер-ап, щото там на ден има по няколко хиляди, генерирани от десетки хиляди бездомници. Ей тва е цивилизация, нали батка, да имаш шит-ап, че да не стъпиш в бездомнически шит посред града. ОТИВАЙ, тук ще се оправим екстра без родиномразци като теб
30
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До А качеството? "Вие замисляте ли се за какво качество на работата става въпрос?" Ами виж на клипа, че се справя чудесно! Ако това хлапе нареждаше жълтите павета, нямаше да има нужда да се пренареждат.
29
17
 
29
 
! Отговори
Мнение преди 9 месеца
Човек от нормална държава ако по неволя попадне тука ще има да се чуди да не е объркал самолета и вместо в "европейска България" да е слязъл в Калкута!
28
6
 
34
 
! Отговори
СТИГА С НОМЕРАТА! преди 9 месеца
ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ НЯМА ДА ПРИЕМЕМ! БЪДЕТЕ НАЯСНО! НЕЩАТА ЩЕ СТАНАТ СЕРИОЗНИ!!!
27
7
 
46
 
! Отговори
Сорос преди 9 месеца
Веднага му дайте един смартфон с тикток на детето! Бива ли така да работи?
26
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Джендърно-ориентираните, докато обикалят да търсят да заснемат полуголи деца - ужким възмутени от нещо си - не се питат, кой и как е изкопал литий и кобалт за батериите на електромобила им.