Шойгу моли Ким Чен Ун за още ракети

Шефът на руската сигурност е на посещение в Пхенян
14 сеп 2024 08:40, Нели Христова
117
 Шойгу моли Ким Чен Ун за още ракети
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун проведе разговори с шефа на руската сигурност Сергей Шойгу, който е на посещение в Пхенян, съобщиха държавните медии на КНДР.

Пътуването на Шойгу се случва в момент, когато Москва търси боеприпаси, за да продължи своята повече от 30-месечна офанзива в Украйна, а Западът обвинява Пхенян, че изпраща оръжие на Москва. Президентът Владимир Путин посети Северна Корея през юни и подписа договор за взаимна отбрана с изолираната държава.

"Имаше широк обмен на мнения по въпросите на постоянното задълбочаване на стратегическия диалог между двете страни и засилването на сътрудничеството за защита на взаимните интереси на сигурността и относно регионалната и международна ситуация", казаха севернокорейските държавни медии за срещата. Ким "потвърди, че правителството на КНДР ще разшири допълнително сътрудничеството" с Русия въз основа на договора, който те подписаха през юни.

Съветът за сигурност на Русия също заяви на уебсайта си, че срещата на Шойгу с Ким ще "направи важен принос за прилагането" на пакта за отбрана. Шойгу оглави Съвета за сигурност на Русия, след като се оттегли от поста министър на отбраната през май.

Експертите отдавна смятат, че севернокорейските ракети са разположени в Украйна. Нов доклад на Conflict Armament Research тази седмица използва анализ на отломки, за да покаже, "че ракети, произведени тази година в Северна Корея, се използват в Украйна".

Москва има исторически връзки с Пхенян, откакто Съветският съюз помогна за основаването на Северна Корея, но стопли отношенията с нея след началото на офанзивата си в Украйна през 2022 г., в резултат на която скъса връзките със Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
6
 
! Отговори
Панта преди 5 дни
Стоят американски и английски генерали пред Райхстага. Гледат червеното знаме на купола. Джон, ние пак изгубихме информационната война. То беше перални и лопатки. То чудо. А германците пишат. На Германия и трябват сто години, с сегашното производство, за да си върнат запасите от преди 20 години. Шефа на генералния щаб, реве пред конгреса. Изметохме си резерва. "Блатната" ремонтира 8 лентов път, за една нощ. От чакъла до асвалта. Щом Корея и Иран са проблем, за запада, коня се е удавИл в ряката.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хахахаха, от 3дни до Киев до на колене пред треторазрядно диктаторче.
42
7
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 5 дни
Половината Свят праща всевъзможни оръжия на Зеля .....та тука се тресът медиите че Ким пращал ракети на Русия :) .....Северна Корея е джудже пред САЩ , Великобритания , Франция , Канада , Германия и т.н. нали така ? Какво ревете !? + че тези държави помагат на Зеля и с жива сила ...десетки хиляди наемници ....всичко ! Предизвикват Русия да нанесе ядрен удар то е ясно !
41
4
 
4
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ ТЪПУТИН преди 5 дни
ТЪПУТИНИСТИТЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЗА ТРЕПАНЕ ОТКАКТО ЗАТВОРИХА ФАБРИКИТЕ ЗА ЛЕПИЛО ОТ ОРГАНИЧНА МАТЕРИЯ :D ЗАТОВА И ПОДКРЕПЯМ КАМАЛА ХАРИС , ЗАЩОТО ТЯ КЕ ГИ ИЗТРЕПЕ ПОЧТИ ВСИТЕ :D
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Алоу,Мисирkата,ти да не си била на срещата,та да знаеш кой за какво се е молил.А пропо.Нали си много информирана.Кажи нещо за великата Курска авантюра на Зеленчука.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
просяци
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 39... До Анонимен 39 ..."то си е в името"... а за 6ълXaрия нещо да кажеш, бе гириз смотан..
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Реалист,колега то и британското разузнаване още преди две години,ако си спомняш, успокояваше урките,че аха аха и руснаците им останали още за месец два ракети,ама не би...недей да вярваш на всичко написано...
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Как гледат с отворени устенца Ким и рашките, явно с удивление гледат как тяхна ракета изобщо е запалила и изхвърчала в небитието :)))
35
1
 
6
 
! Отговори
Защо да не преди 5 дни
предположим, че Шойгу не моли Ким да даде, а му предлага да му даде междуконтинентални ракети-носители на ЯО, с които КНДР да удари Пентагона?
34
3
 
3
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ ТЪПУТИН преди 5 дни
ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ Е РОЗОВО, А ЧЕРВЕНО ! ПУТИН СЕ Е ВЪЗПАЛИЛ И ЗАЧЕРВИЛ И КЪРВИ !
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
То си е в името - пРосия
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
и наркомана моли памперса за още ракети
31
5
 
6
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ ТЪПУТИН преди 5 дни
ИДВА ОТ ПРОСИЯ! ТО Е ЯСНО КЕ ,ЧЕ ПРОСИ
30
3
 
3
 
! Отговори
реалист преди 5 дни
след като и от Ким и аятоласите просят . Стават ясни три неща 1 ракетите им свършват 2 Ефикасноста им е малка 3 новото им производството е малко заради слабата индустрия
29
0
 
0
 
! Отговори
Ебах ти идиота преди 5 дни
"Според руски медии....." си?
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
щойгу не моли, а урежда СК да изпробва своето оръжие срещу краварите в реални бойни условия.. и с Китай и Иран е така.. само клоуна ходи да моли и проси чуждо оръжие..
27
2
 
2
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ ТЪПУТИН преди 5 дни
До Москва била търсила/ глупотевина точно като тебе :d
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Според руски медии в един от трофейните бронетранспортьори Бредли военните на Русия са намерили карта на една от най-големите военни бази на САЩ, а именно Форт Ирвин, намиращ се в пустинята Мохаве в Калифорния. Там се били обучавали военни. Трофейният БТР , разбира се, е част от украиския конфликт, за който САЩ твърдят, че нямали пряко участие. ...Любопитна находка, вероято забравена от предишната си локация.
25
3
 
0
 
! Отговори
маZkве ще получи преди 5 дни
ракетите на дирекно на краснаяСволоч. ротФронт каскети смачкани.