Путин готов да преговаря за мир с Украйна, какви са условията?

Заяви, че подкрепя Камала Харис
411
Путин готов да преговаря за мир с Украйна, какви са условията?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е готова на преговори в Украйна на базата на преговорите от пролетта на 2022 г., ако Украйна поиска това, предаде Франс прес.   

"Готови ли сме да преговаряме с тях? Никога не сме отказвали това“, заяви руският държавен глава. „Ако възникне желание за преговори от страна на Украйна, ние няма да го откажем“, допълни той.

Путин обаче добави, че преговорите трябва да се основават на документите, по които двете страни са се били разбрали и които са били де факто парафирани в Истанбул през пролетта на 2022 г. Текстовете, за които спомена Путин, обаче никога не са били направени обществено достояние и украинската страна винаги е опровергала да е имало постигнато каквото и да е споразумение тогава, отбелязва Франс прес.

Русия от месеци се опитва да представи Киев като страната в конфликта, която отказва да преговаря. Москва също така редовно променя позицията си относно условията за подобни преговори, отбелязва Франс прес.

След украинската офанзива в Курска област на 6 август, Кремъл заяви, че преговорите за слагане на край на конфликта са невъзможни на този етап, припомня Франс прес.

Преди това Путин каза, че ще сложи край на конфликта само, ако Украйна се откаже от амбициите си да се присъедини към НАТО и ако отстъпи четирите украински области, върху които Русия има претенции, в допълнение на Крим, който Русия анексира едностранно преди 10 години. Тези условия биха представлявали де факто капитулация за Киев, отбелязва Франс прес

Що се касае до преговорите в Истанбул през пролетта на 2022 г., Москва твърди, че е бил парафиран компромисен документ там, но че Западът е подтикнал Киев да отхвърли това споразумение. Именно тази версия на събитията Украйна отхвърля, посочва Франс прес.

Още по темата
Засягайки разнородни теми, руският президент каза, че не разбира действията на Франция срещу основателя на приложението „Телеграм“ Павел Дуров, срещу когото миналата седмица във Франция беше започнато официално разследване.

По време на икономическия форум Путин си спомни, че преди години се срещнал с Дуров веднъж, но оттогава насам нито поддържал връзка, нито се е виждал с него.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков миналия месец заяви, че не му е известно Путин и Дуров да са се срещали някога.

Френското разследване срещу Павел Дуров е във връзка с използването на платформата „Телеграм“ за престъпления като измами, пране на пари и детска порнография. Адвокатите на Дуров определиха това разследване като абсурдно.

Във Владивосток Путин каза, че Москва е подкрепила собствените си граждани, като е извършила голямата размяна на затворници между Изтока и Запада през август. По негови думи това е било в интерес на всички участващи в размяната страни.

Изборите в САЩ

Руският президент засегна и темата за американските президентски избори. Путин заяви, че първоначално Русия  е искала Джо Байдън да спечели президентските избори през ноември, но сега подкрепя Камала Харис пред Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

„Президентът на САЩ Джо Байдън препоръча на избирателите си да подкрепят госпожа Харис, следователно ние също я подкрепяме“, заяви Путин, цитиран от Франс прес.

Говорейки за Камала Харис, Путин направи очевидно ироничен коментар относно нейния „заразителен смях“ и каза, че той е също една от причините да я предпочита пред Доналд Тръмп, отбелязва Ройтерс.

"Тя се смее толкова изразително и заразяващо, че това означава, че всичко с нея е наред“, заяви Путин и добави, че може би това означава и, че тя би се въздържала да налага бъдещи санкции срещу Русия.

Коментарите на Путин за американските избори дойдоха ден след като министерството на правосъдието на САЩ обвини двама руски медийни представители в незаконна схема за оказване на влияние върху американските избори посредством проруска пропаганда, припомня Ройтерс.

Американското разузнаване обаче смята, че Русия иска Тръмп за президент на САЩ, защото той е по-малко ангажиран с подкрепа за Украйна във войната срещу Русия, отбелязва Ройтерс.

Но днес Путин припомни, че Доналд Тръмп е наложил много санкции и ограничения на Русия, когато е бил президент.

По-рано тази година, преди Джо Байдън да се оттегли от надпреварата за американския президентски пост, руският държавен глава заяви, че го предпочита пред Тръмп, тъй като той е по-предсказуем политик от „старата школа“, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още по темата: путинВойната в Украйна
Още от Русия
Русия отговаря: Ще се насочи към американски медии
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
2
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 седмица
До Анонимен 311: По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш?
308
4
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 седмица
До Анонимен 309: И защо няма 30% американски фирми у нас? Някой да ги е спрял да дойдат? Не ми се вярва. Ако застане някой на улица в Ню Йорк например и започне да пита къде се намира България, на сто един няма да знае. Какво да чакаме от САЩ? Да им платим някой и друг милион долари за оръжие или да им предоставим терен за още някоя и друга база, това да. Може и доброволци за Украйна да поискат. И дотам. А за безвизов режим, някой друг път.
307
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин изобщо не е в позиция да поставя каквшто и да са условия. Напуска всички международно признати украински територии и започва изплащането на 1 трилион долара репарации. За курска област трябва да се проведе референдум за да каже местното население което е останало там след насилствената путинска евакуация къде иска да живее в Украйна или в Русия.
306
3
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 седмица
До Анонимен 305: Кой бетонира и завзе Черноморието ни ли? Това няма да го научим, защото да го научим това би означавало да разберем кой колко е откраднал по време да бандитската приватизация. ... А това,че руснаци за купили апартаменти във вече бетонираното ни Черноморие е съвсем друга тема. Нека дойдат и от САЩ да купят, никой не ги е спрял. ................. А за това защо Лукойл не е плащал данъци у нас питай бат'си Бойко. Това ставаше по време на неговите три мандата. И сигурно срещу кеш.
305
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знаете ли, че над 30% от икономиката ни е в руски ръце? Колко американски има? Та да ви кажа, има такива пpимaти, които си вярват, че живеят в колония, защото са пpимaти и роби по душа. Утре такива пpимaти няма и да се замислят защо децата им бягат на Запад, в държави, в които не е стъпвал руски бoтуш, в които не управляват мyтри и крaдци.
304
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин, може да седне да преговаря за мир след...поредната капитулация на Запада! Това е ясно на всички, само не и на жълтопаветниятПланктон, който се чуди какво шарено, транс,ЛГБТилиОркоинско знаме да си набута в ...Евроатлантиците масово измират в Полша...вече няколко генерала и полковници са умрели в Полша...след атаката в Полтава хахахахаха
303
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Товарищ Путин, преговори може да има но при отчитане на новите териториални реалности. Русия напуска Украйна вклйчително и Крим, а курска област минава към Украйна. В Истанбул Украйна не е подписала нищо, защото е отхвърлила руските условия. Излишно е да говориш днес за по ланшния сняг.
302
1
 
4
 
! Отговори
Тюрлюгювеч преди 1 седмица
Та я статия е писана от някой, който просто е гледал коментари по медиите във Франция и е копирал каквото намери.
301
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой бетонира и завзе Черноморието ни, американците ли? Защо в България има 50 000 руски фирми и почти нито една от тях не плаща данък? Защо имат вече над 400 000 имота тук? Знаете ли, че за 10 години Лукойл е декларирал тук приходи от над 60 милиарда лева и не е платил и стотинка данък печалба? Като си купуваш цигари на *** табак, къде ти отиват паричките - при руските собственици или при американците?
300
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лилипутин е готов да преговаря за мир. Условието: Да спрат да го бият.
299
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Скоро време Путин ще е готов и бузки да отвори само и само да не се озове на гилотината.
298
4
 
3
 
! Отговори
00-11 преди 1 седмица
Путин стана кът "стара мома" - хем го сърби, хем го боли! -)))
297
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя *** го спукаха от бой ама той има наглостта да поставя и условия. Значи боя му е малко трябва още няколко пъти по толкова за да му уври овчата кратуна.
296
7
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Всъщност Путин се моли да ги пощадят, за да не бъде линчуван от измамените си свинособаки.
295
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
143 държави от 195 общо в света през 2023 г. осъдиха влизането на Руска фашисткаПедерация в Украйна. Европейският парламент обяви Русия за държавен спонсор на тероризма, взе още има една група русофилски българи които вярват на руската фашисткаПедерация. Неутралните Финландия и Швеция изпращят военна помощ с адекватна причина на Украйна. Неадекватните български русофили, не могат да осмислят реални факти. ТъпиПроРуски българи, образовани в скапания съветски модел на СССР Райха.
294
5
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Идва тежка зима за Просията. Без газ, без ток, без бензин...И на тях няма да има кой да им подарява генератори и одеяла, както на Украйна. Но такава е суровата шаячна правда - каквото са си забъркали, това ще си сърбат.
293
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
143 държави от 195 общо в света през 2023 г. осъдиха влизането на Руска фашистка *** в Украйна. Европейският парламент обяви Русия за държавен спонсор на тероризма, взе още има една група русофилски българи които вярват на руската фашистка ***. Неутралните Финландия и Швеция изпращят военна помощ с адекватна причина на Украйна. Неадекватните български русофили, не могат да осмислят реални факти. ТъпиПроРуски българи, образовани в скапания съветски модел на СССР Райха.
292
10
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Путин се надява с такива пируети да откаже САЩ и НАТО да предоставят военна помощ на Украйна, но това никога няма да стане. Помощта за Украйна ще бъде толкова голяма, колкото е необходимо, за да срине всичко до Урал. Самата Украйна няма сметка да спира на тоя етап, без да е унищожила най-голямата заплаха за съществуването на украинската държавност. Освен това на украинците тъкмо им дойде апетита да мелят руска територия.Участта на Путин е предрешена, той е ходещ мъртвец.
291
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
>>> Путинова Русия сега е най-близка с наследницата на османската империя. Давате ли си сметка? Близки интереси между диктатори - Корея Кум Към Кум... Китай Кюр Кир Мин, Монголия Чук Чук Чурук... А сред руския народ - вместо гняв срещу путинците, еснавска парализа и страх от Падишаха на Новата Османска Империя - Путин!
290
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки път като прочета че Путин е прът в спиците на краварите, нагло-саксонците и колониите и ми става топло да душата..!!!