Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие

НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята
30 авг 2024 13:14, Гергана Попова
308
Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие. Путин не се справя много добре с нови и несигурни ситуации и Курск създаде такава ситуация. От друга страна, Путин разшири фронта над 60 мили (96,5 километра) и Русия в крайна сметка все още има повече ресурси от Киев, докато те се бият напред-назад. Така че мисля, че Курск е добър от тактическа гледна точка, но е твърде рано да се каже какво ще означава това по отношение на общата стратегия и как ще реагира Москва. Това заяви за гръцкото издание Kathimerini бившият командир на Централното командване на САЩ (CENTCOM) ген. Франк Макензи.

Още по темата

Путин, поради естеството на своето управление и своята система от вярвания, не може да си позволи да бъде слаб, но има тенденция да бъде парализиран, когато се случват нови неща. Следователно той не бърза с нови решения и това е нещо като ахилесова пета. Освен това кампанията му в Украйна все още не е приключила и аз вярвам, че Путин е готов да използва всички руски ресурси, за да преследва тази кампания", добави още той.

"НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята на света. Не знам друга организация, която да е запазила мира толкова дълго или толкова ефективно, колкото НАТО. И разбира се, действията на Путин му дадоха нов живот", каза Макензи.

В дългосрочен план проблемът с темпото е Китай и трябва да го признаем. Китай е хроничен проблем и ще съществува дълго време. Има някои непосредствени заплахи от Китай, но повечето от тях са дългосрочни и трябва да се подготвим да се изправим срещу Китай. Русия е непосредствен проблем. Не забравяйте, че Русия е единствената страна в света, която има способността да унищожи Съединените щати с ядрените си оръжия. Трябва да уважавате тази способност. Така че, в краткосрочен план, зоната, която ме тревожи най-много в момента, е Украйна и това е така, защото имаме работа с държава с ядрени способности и тоталитарен лидер, който има комплекса на месията. И това трябва да тревожи всички нас, когато гледаме към предстоящите дни. Мисля, че сме в много опасен период от войната и какво може да направи Русия занапред", коментира Макензи.

Не виждам условия, при които американските сили да се върнат обратно в Афганистан. Но тук е проблемът. В момента не виждаме какво се случва в Афганистан, защото избрахме да погледнем настрани и защото имаме много малко ресурси в Близкия изток, за да погледнем Афганистан. Знаем, че ISIS се разраства и планира да атакува нашата родина и знаем, че ISIS наскоро извърши много успешна атака срещу Москва. И така, тази организация се разраства и ние имаме много малко възможности и ресурси, за да се справим с този проблем. И това ще бъде проблем, който ще ни преследва в бъдеще", заяви Макензи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още по темата: УкрайнаНАТОРусияCENTCOM
Още от Русия
5,9 по Рихтер разтърси полуостров Камчатка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
в Курска област се вземат като военнопленници само украински войници за размяна, наемници не
29
4
 
5
 
! Отговори
Ц 200 преди 2 седмици
Ау,не може да бъде.Кокаиновото момче в Киев с мръсната зелена тениска е на седмото небе от щастие.Русия вдига бялото знаме и капитулира.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ППДЕБЕЕЦСамо да попитам ти ППДЕБЕЕЦ ли си, или ППДЕЕБЕЦ?
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин грачи грозно,зловещо! Чечени и буряти вият в полето
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
25
7
 
4
 
! Отговори
Do 27 преди 2 седмици
Ако беше написала, че Путягата е стигнал до Ламанша, нямаше да се гърчиш и оплюваш, нали руска пoдмeткo?
24
7
 
8
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Тоя живее в измислен свят. Но материалът е добър. Липсваше им на центовете подобна статия. Тоя Ф16 ги затисна бая днес :p
23
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къде избягаха 2 милионната руска армия,Ахмат батальона,Вагнер и другите безаналогови?
22
10
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 2 седмици
Космическите войски на Pycпиятa циркулират из пияните кpaтyни на Медведя и Захаросаната пaчaвpa.
21
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хобаво е журналистите като тази кокошка написала статията а преди това нахранена с просо от собствениците си на Козяк 16 да се ограмоти по някой военни ситуации. Нахлуването на НАТО в Куск е най голямата грешка за която ще платят ус-райнците с останалите си живи хора. Не само загубиха Покровско и цяла област Донбаст но ще загубят и Харков и Запорожие Днепр дори и Киев . А тези наемници който са в Курск ги очаква по лоша съдба от Азовците при Мариопол те поне саа в концлагери а тези директно смър
20
19
 
8
 
! Отговори
Страшно е преди 2 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
като бомбардираше Белград от какво се отбраняваше?
18
6
 
19
 
! Отговори
Смешник преди 2 седмици
Нато начело с САЩ е отмираща организация Краварите не само загубиха Афганистан но ще загубят и в Украйна загубиха и влиянието си в Близкия изток
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Статията е написана след вечеря с просто-Кирчо и компания. Вечерята : пица с кристали...
16
11
 
5
 
! Отговори
Ванга беше права преди 2 седмици
Антихристът Путин ще дойде от Изток и ще донесе войни,смърт и страдание. Тогава ще бедя спрян от Владимир,който ще възроди истинската Рус. Киевска Рус!
15
5
 
25
 
! Отговори
---------+ преди 2 седмици
Малеее,колко патетично.То не бе реклама ,то не бяха геройства.Престанете с тези глупости.Където и да погледнеш само Украйна,пуснеш новините 90% от тях са само за Зеленски и подвизите на онези със скъпите коли,плъзнали по Европа."Извадили Москва от равновесие",извадили на Путин да не казвам какво.Глупости.
14
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо 3-4 дни нищо не се случва с украинското нападение до Курск. Що така ве, миризливи кравари у форума? Нещо ви спряха, а?
13
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази украйнска офанзива в Курск е колосална грешка, която ще доведе до големи загуби в жива сила и техника на ВСУ. Вместо да изтощят руснаците в Донбас, те правят офанзиви? За пропагандни цели всико е супер, но крайния резултат ще е трагичен, както миналогодишната лятна безумна офанзива.
12
1
 
3
 
! Отговори
селянин преди 2 седмици
нищо не разбрах
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 11 И кое е разказване на играта ве, кравар? Курск превзеха ли че да говориш за разказване???