Кремъл ще следи България и Румъния отблизо

Ще сметне за заплаха постоянно присъствие на кораби на НАТО в Черно море
18 юли 2024 16:00, Елка Василева
230
Кремъл ще следи България и Румъния отблизо
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл днес заяви, че Русия ще сметне каквито и да било планове за установяване на постоянно присъствие на военни кораби на НАТО в Черно море за заплаха предвид участието на алианса в конфликта в Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Русия е готова да предприеме всички необходими мерки, за да гарантира сигурността си.

"Разбира се, концентрираното присъствие на военни кораби на НАТО – вземаме под внимание България и Румъния, крайбрежните страни, които са членки на алианса – представлява, особено в настоящата обстановка, допълнителна заплаха за Русия", каза Песков пред репортери.

"Русия ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантира сигурността си", добави той.

Песков каза това, коментирайки указа на украинския президент Володимир Зеленски, с който се въвежда в сила решение на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО) на Украйна относно стратегията за морска сигурност на страната. Основните цели на стратегията включват изграждането на военноморските сили на Украйна и осигуряването на постоянно присъствие на силите на НАТО в Черно море.

По думите на Зеленски войната е променила баланса на силите в Черноморския регион и руският флот вече няма да доминира там, посочва украинската новинарска агенция УНИАН.

Зеленски добави, че стратегията ще консолидира украинските интереси, ще вземе предвид новите технологични възможности и отношенията с партньорите на страната.

"Сега Украйна винаги ще бъде държава, която е способна да защитава собствените си интереси в морето, транспортните артерии и интересите на нашите съюзници и партньори", заяви той

Песков каза още, че обещанието на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за създаване на "истински европейски отбранителен съюз", демонстрира настроението в Европа за милитаризация и конфронтация.

Фон дер Лайен каза, че част от усилията ѝ ще бъдат и водещи проекти за противовъздушна и киберотбрана.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
7
 
12
 
! Отговори
Гръм в Ада преди 1 месец
Война няма да има защото няма да разберете че е започнала.Ще сте при Св.Пртър.Червеното копче не е за започване на войни,а за край на войната.
127
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз въобще не мразя руския народ, в голямата си част са добри и сърдечни хора, поне тези които съм виждал! Мразя Путин и олигархията му,които могат насилствено да накарат такива хора да станат убийци! Както и Хитлер навремето е направил с германците!
126
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не споменава Турция ами само Румъния и България? Щото знае, че тука има един голям процент с умствен капацитет на 20 гр водка. Е за тва.
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще напада значи Турция, така ли? Ха-Ха
124
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахаха..ра'ш"ките са пълна скръб.Три години пет села превземат...целият им черноморски флот е на дъното,ама още плашат.Тия,ако влязат във война с НАТО са приключили за 24 часа.
123
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите кораби, част от НАТО, са постоянно в Черно море. Тоя алкохолик или да спре алкохола или просто и ясно да каже на нашите в атнци, че като дойде момента няма да има значение дали са викали за Путин или не, всички ще са под ножа.
122
6
 
2
 
! Отговори
Къпането забранено преди 1 месец
Ще направят така братушките че ще забравите за туризъм по родното Мутроморие.Или в Гърция и Турция,или на село с маркуча под чешмата.Начини това да стане ,хиляди.
121
8
 
5
 
! Отговори
! преди 1 месец
Не само наблюдавайте- трябва и бой по чу турите. Тези нации си врътнаха г..зовете на запад и полегнаха на нато- а това е предателство, а предателите......
120
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе брат вие едно село взимате на 3 години, какво смятате за заплаха и какво не никой не го интересува вече.
119
2
 
4
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 1 месец
Отблизо;Малки държави с гъсто населени райони.Да няма после защо НАТО не ни защити.Или защитиха ни но много късно.
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще следят,направо да идват.Наште некадърници ще ни изторят живи както са я подкарали,да не би някой да се хвърли да ги защитава?
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отношенията между Русия и България могат да се определят с една руска поговорка - ,,Дурак-дурака, видит издалека!"
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо ново, те не са спирали да ни следят. Американците не им дреме за България те гледат само как да се приближат до Русия и утре няма да загиват техни хора, а българи. Най голямото зло за света непрекъснато говори за демокрация, а реално навсякъде разпалва напрежение и колкото се може по далеко от тях.
115
8
 
5
 
! Отговори
Morski преди 1 месец
2024 - Русия Умре! Това е необходимо!
114
5
 
8
 
! Отговори
Бачо Илия преди 1 месец
Путерастите развързаха безмислена война без реално никой да ги заплашва. Западаи САЩ винаги и само са помагхала на блатните криворъки и некадърни гащници - спасявали са ги няколко пътиу от гладомор и са им предостявяли всички технологии за да може да си повишат стандарта на живот. На всичкото отгоре ЕС плащапе щедро за природните ресурси на расиюшка. Родните гащници да изходят някоя опорка за опрпвержение на тези факти.
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ха-ха! Белким са спрели да си врат носовете във всяко нещо у БГ! Пълно е с техни агенти и диверсанти! Зорко следят за верноподаничесвото даже с националния празник!
112
6
 
3
 
! Отговори
Акаш преди 1 месец
Българите са толкова дезориентирани ,че ако путин хвърли три бомби над България и ще изпаднат в амок. Турция ще трябва да идва да *** спасява
111
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То на Блатная не и останаха кораби в Черно море,Украйна ги превърна 70% в подводници.РУСКО ПОЗОРИЩЕ НЕОБЯТНО.
110
7
 
2
 
! Отговори
Арбузная бавовна преди 1 месец
"Благодарни" граждани от "асвабадените" теротории подарили арбузи на "асвабадителите" които стояли на блок пост. В жегата рашистите се нахвърлили на сладкото изкушение, но пък то се оказало гарнирано с миша отрова концентрат. В резултат 12 задвухсотени и 4 затрехсотени. Гойда и ура друзя, все идето четко по плану.
109
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е пропаганден и идеологически стереотип на нещо добро ,поддържан два века чрез изкуствено насаждано невежество,исторически лъжи и идеологеми! И до ден днешен! Само хора които работят в историческата наука знаят каква подла и лицемерна империя е, никъде не се говори че доходите в Русия са жалки в сравнение с България....само внушения, митове е тая Русия, в която и никой не желае да стъпи!