Путин преследва окончателен край на войната и унищожаване на Украйна

Той отхвърля участие на Русия в смислени преговори за прекратяване на огъня
Обновена: 6 юли 2024 14:12 | 6 юли 2024 14:01, Елка Василева
424
Путин преследва окончателен край на войната и унищожаване на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин използва срещата с унгарския премиер Виктор Орбан на 5 юли, за да се противопостави изцяло на преговорите за прекратяване на огъня. Той се ангажира да преследва „окончателен“ край на войната, който да постигне целта му да унищожи украинската държавност, пише Институтът за изучаване на войната (ISW).

Още по темата
Путин изрично отхвърля участие на Русия в смислени преговори за споразумение за прекратяване на огъня. Според него споразумение между Русия и Украйна не трябва да води до временно прекратяване на огъня, тъй като това би позволило на Украйна да се прегрупира и превъоръжи. По думите му Русия предпочита „пълен“ и „окончателен“ край на конфликта.

В момента обаче Путин не желае да приеме нищо друго освен унищожаването на украинската държавност и идентичност, както неговите забележки и искания последователно са илюстрирали. Той настоява както за предаване на значителна част от територията и хората на Украйна на Русия, така и за украинска военна капитулация още преди началото на преговорите.

Увереността на Путин в способността на Русия да насърчи капитулацията или да спечели продължителна война на изтощение се основава на оценката, че Украйна няма да бъде в състояние да проведе оперативно значими контранастъпателни операции, допълват от института.

Въображаемите граници на „Новоросия“ обаче се оспорват сред руските ултранационалисти и Путин и Кремъл рутинно посочват, че имат цели за териториално завладяване отвъд административните граници на четирите области, които Русия е анексирала незаконно.

Подобни материали четете на Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
22
 
11
 
! Отговори
43657 преди 2 месеца
Като, ви чета, чакате Путин, да дойде Във България и т. н сега наистина потвърдихте...... ВИНАГИ, СМЕ БИЛИ ПРЕДАТЕ ЛИ! Аман, от такива
347
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ISW...пише глупости. Други западни издания публикуваха предложенията на Русия за мир и там такова нещо нямаше. -----///------ Ти иддийод ли си или да? Тука не става въпрос за "предложението" на Путин от преди две седмици.
346
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин иска окончателен край на войната, което е в противоречие с опорките на пропагандната машина на ЕС и САЩ/НАТО! Унищожението на Украина е дело на нейните т.нар приятели и съюзници!
345
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Списъците са почти готови. Кoпейкиии... тик-так... тик-так... времето наближава >;)
344
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вовата ще спаси света от гейовете-евроатлантици !
343
10
 
18
 
! Отговори
паф преди 2 месеца
добрутро! сега ли го разбрахте? и ще го направи путин! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
342
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Знаете ли какво ще направим съвсем скоро с мypзилките? Честно, по-добре да не знаете ;-)
341
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко е нещастна една страна, която трепери какво ще се случи на избори, които се провеждат от другата страна на земното кълбо.
340
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лидерите на "обединения запад" са значително по-некъдърни от комунистите преди 40 години и ще се сгромолясат още по-зле и от тях. Скоро народите им един по един ще събират парчетата от съсипаните си държави и новите лидери ще гледат да могат поне малко по-скъпо да се продадат на Китай.
339
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След тези Избори в Европа,нещата се променят! И то в положителна посока Срещу Войната! Освен Орбан и простреляният ,вече и Люпен открито казва.Че ще Попречи на Макрон,да лансира идеята за пращане на Френска войска в Украйна! Тоест,Не желае Франция,да е " донор" на Украйна!!! Та Нашите " Северно Атлантически Групировки" в България е време да се Усмирят!!! Въпроса е,коя Следваща Европейска държава,ще Изкрещи тази " солидарност към Укрия" да Приключи Веднага!-:)
338
13
 
12
 
! Отговори
Копейките пак пищят преди 2 месеца
Никой не знае за какво точно. Врявата да върви
337
6
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Суперизгодното (за САЩ) мирно предложение на Путин естествено беше капан!Сега всички(в ЕС) възмутени ще го отхвърлят и ще последват много неприятни(за тях) неща.
336
14
 
16
 
! Отговори
ISW преди 2 месеца
пише глупости. Други западни издания публикуваха предложенията на Русия за мир и там такова нещо нямаше.
335
22
 
13
 
! Отговори
Георги преди 2 месеца
Вижте ние в нашата държава сме на дъното и то най дълбокото, този човек какъвто и да е поне прави нещо и го уважават, а ние? нас тук ние сме по зле от ***.
334
1
 
15
 
! Отговори
Хари Труман преди 2 месеца
А аз преследвам друго. Какво - ще стане ясно след натискане на "копчето". :)
333
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 336 Ултрас наци, остана ли някой, когото не си заплашвал с бой и саморазправа? То зад екрана лесно. Ходи го казвай на хората по улиците, възрожденец недок.латен! Ама излез сам, "юнак балкански". Знаем ви, бисексуалите на Копейкин кви сте яки. Само на думи. Дела йок. Празни мелници. И нищо добро не сте направили за българин или природата. Да ви таковам родолюбието неадекватно
332
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще кога не го е преследвал ?
331
23
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна си беше добре до 91-ва. Откакто САЩ я колонизира, изпадна в мизерия, а и сега в пълна дупка. Така че възстановяването на старото вековно положении е най-доброто за нея.
330
8
 
14
 
! Отговори
НПО-то ISW : преди 2 месеца
Звездите ми говорят...
329
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо по долното ми слагаш минус. Без мозък ли си. Риторичен въпрос. ...