Володимир Зеленски: Помощта от Запада не стига за победа във войната

Китай да предава директно на Украйна предложенията си за мир, поиска той
Обновена: 16 юни 2024 18:47 | 16 юни 2024 18:30, Анисия Иванова
359
Володимир Зеленски: Помощта от Запада не стига за победа във войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че сегашното количество на западната военна помощ за Украйна не е достатъчно, за да се гарантира, че Киев ще спечели войната срещу Русия, предаде АФП.

"Има помощ. Има сериозни пакети. Достатъчна ли е тя (помощта) за победа? Не. Закъснява ли? Да", заяви Зеленски на пресконференция в Швейцария след голяма дипломатическа среща на върха, посветена на плана на Киев за прекратяване на конфликта.

Зеленски заяви още, че Китай трябва да предава директно на Украйна предложенията си за мир във връзка с войната на Русия срещу страната му, вместо да го прави чрез медиите, предаде Ройтерс.

Двудневната мирна конференция за Украйна в Швейцария трябва бързо да бъде последвана от втора среща, заяви днес при закриването на заседанията Зеленски, цитиран от ДПА.

Подготовката ще отнеме само месеци, а не години, каза той. Според Зеленски някои държави вече са изразили готовност да бъдат домакини на такава среща на върха.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че предварително условие за участието на Русия ще бъде ангажиментът на Москва към Устава на ООН.

В заключителното комюнике от срещата на върха, което беше подписано от 80 от присъстващите държави, не се споменава за последваща конференция.

Президентката на Швейцария Виола Амхерд призна, че на конференцията са били представени различни гледни точки, но подчерта, че тя ознаменува първото обсъждане на мирния процес на високо равнище. Според нея са създадени някои съществени предпоставки за прекратяване на войната в Украйна.

Фактът, че огромното мнозинство от присъстващите държави постигнаха съгласие по комюникето, показва какво може да постигне дипломацията чрез търпелива работа, добави Амхерд.

Русия не беше поканена на събитието и не прояви интерес да участва. Срещата на върха беше и опит на Запада да привлече други държави от Южна Америка, Азия и Африка към усилията за мир, основани на международното право. Украйна призовава за постигане на "справедлив и траен" мир, посочва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски, щом не стигат парите от Запада, обади се на марсианците за помощ! То бива, бива наглост, но твоята минава човешки граници.
73
2
 
24
 
! Отговори
КагаНАТо преди 3 месеца
НАТО е основният виновник и причина за бедите, които сполетяха на Украйна и украинския народ. НАТО провокира братоубийствената война и донесе опустошение на Украйна. Командването на украинските въоръжени сили има шанс да сложи край на варварската политика на пендосите и да започне техния кръстоносен поход срещу НАТО. Днес НАТО е основният враг за мирното и проспериращо бъдеще на Украйна, Балканите и Европа.
72
28
 
4
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 3 месеца
Айде бе скрънзи, отворете кесиите си широко! Запада има много пари! Зеленски го видя с очите си в Швейцария! Стига са подхвърляли трошички на Украйна!
71
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз да попитам тази Еврейска мутра.Зо го Вадехте толкова Голям другарю Евреино? Нали уж бяхте Голяма работа Сзовците с техните Фашистки " маршове" с " барабанчета"? И как щели сте да " победите" огромна държава като Русия? Не ви стигат " сулиците", нито капацитета да " биете" Русия! Русия сама си произвежда оръжието и не Чака на Никого! Ти къде си тръгнал да те пита човек Нелегитимнико??Русия Не бърза! Години може да воюва с вас,докато Свършите съвсем!-:)
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 76. А ти откъде знаеш ?
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е виновен запада, а крете ните, които воюват при тези условия. Още преди година Зеленски трябваше да тропне на масата на кураторите си и да им постави условието или 120 самолета да кацнат до тази дата на нашите летища или прекратяваме войната!Не стига че западните тарикати не дават на Зеленски да преговаря за мир, ами не му дават нито ПВО нито въздушна подкрепа. Без въздушна подкрепа украинските линии стават на салата, Зеленски хвърля хората си като съчки в неравна битка.
68
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАТО няма как да бие русия за 3г.поради простичкия факт,че не се е включил в боя,но търпението се изчерпва!
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма никъде в цялата история на човечеството държава, която е във война с пари и оръжие от просене. Просякът Зелю е неблагодарник и ще си плати.
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе симпатяга, ти не разбра ли вече, че Западът се превъоръжи на ваш гръб....с любезното съдействие на Русия ??? А победата беше само примамка. Като станеш президент на западната губерния Украйна, ще разбереш!
65
1
 
13
 
! Отговори
Иван Анисий преди 3 месеца
Дойче ПропагандеН Ейджънси прИзентс...Три дни яли,пили и се напудрили! А после кой откъде е :) :) :)
64
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единственият смисъл на тази война беше да събори Русия. Спонсорите от Америка и Европа обаче, си бяха направили сметките крайно некъдърно и сега са наникъде. Русия е по-силна от всякога, санкциите тотално се провалиха, а джуджето клоун продължава да реве за нещо, което изобщо и не се планува някога да получи. От тая тегава ситуация сега трябва да се измъкнат спонсорите без да пилеят повече пари, които така или иначе нямат.
63
3
 
13
 
! Отговори
КуКлус преди 3 месеца
Тоя яко си е втълпил че всички са му длъжни ....задължава ги и кога да му доставят оръжията ....един път не чух да благодари за нещо без да иска , мрънка , офка , пъшка , вайка се !
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 65. Ще се задавиш от толкоз много "ще"-та. С писане не стаа...
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние искаме Русия да победи. А също и затвор за парламентарните крадци на военно имущество.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До стига бе 64. И аз се съмнявам че ги водят на каишка дрогирани и зомбирани и никой няма представа от реалността.
59
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще има победа! Ще има мир, натовски! Ще има Хага! Едно по едно!
58
1
 
25
 
! Отговори
стига бе преди 3 месеца
Тия всички ли са на твърда дрога? Мелони казала : Ако Русия не се съгласи с условията за мирно уреждане на войната в Украйна, тя ще бъде принудена да се предаде. Този поставя условия на Китай.
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нашичките да спират да раздават инвентара щом и без друго не стига.
56
2
 
19
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
До Анонимен53. зеления може и да не е друсан, но мисли че ще спечели, защото получава помощ отвсякъде, иначе сама украйна едва ли щеше да издържи досега. началниците от ес му вменяват, че е специален и ще спечели.
55
1
 
16
 
! Отговори
Не било вярно? преди 3 месеца
При , да кажем 100000 загиналиУКР войници и поне200000 тежкоранени прави 200-250 000 тежко засегнати УКР семейства.Там траур, погребения,болници,лекари. И друго как за 100000 загинали Зеленски е изплатил 100милярда гривни и пръстени? Ами ако сме занижили бройката на загиналите?Какво правят ли.Водят хиляди войници изчезнали даже ги наричат предатели дигнали ръце,хвърлили чифтетата и отишли при руските си братя.Разпродават на Запад органите от незагинали и ранени.Ковчези:5 ръце,3 крака, без сърце