Ким: Северна Корея е непобедим другар по оръжие с Русия

Изпрати послание до Путин за националния празник на Русия
12 юни 2024 15:53, Елка Василева
100
Ким: Северна Корея е непобедим другар по оръжие с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изпрати послание до руския президент Владимир Путин, в което заявява, че страната му е „непобедим другар по оръжие“ с Русия, предаде Ройтерс.

Посланието на Ким бе част от поздрав по повод днешния национален Ден на Русия.

Още по темата
Севернокорейският лидер отбеляза, че срещата му с руския президент на космодрума „Восточний“ в Амурска област през септември е довела до повишаване на равнището на техните „едновековни стратегически отношения“. Тогава Путин обеща на Ким помощ за производството на сателити, припомня Ройтерс.

В. „Ведомости“ вчера съобщи, че през следващите седмици руският държавен глава ще посети Северна Корея и Виетнам. Официален представител на виетнамското правителство каза пред Ройтерс, че визитата е планирана за 19 и 20 юни, но все още не е потвърдена окончателно. Кремъл от своя страна заяви, че иска да засили сътрудничеството си със Северна Корея във „всички области“, но не потвърди датата на пътуването на руския държавен глава.

Пхенян и Москва все повече засилват дипломатическите си и военните си отношения. През последните месеци между двете страни имаше обмен на правителствени, парламентарни и други делегации.

Очаква се севернокорейски служители от сферата на обществената сигурност тази седмица да посетят Русия.

Вашингтон и Сеул обвиниха Пхенян, че изпраща оръжия на Русия, за да ѝ помогнат във войната ѝ срещу Украйна. В замяна Северна Корея получава от Москва технологична помощ за нейните ядрени и ракетни програми.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Сега няма заводи, няма смъртни случаи в тях, а намаляхме двойно. Затрихме си енергетиката, а нямаме режим на тока. Как си обясняваш всичко това?" - Намаляхме, защото са отворени границите. Ако преди 89-а бяха отворени, България през 89-а щеше да е към 1 млн. - членовете на БКП. За да живееш добре не са нужни заводи. Примери за такива европейски държави колкото искаш. Бъдещето на енергетиката не е в ТЕЦ-овете. Даже ти можеш да й помогнеш с някой панел или перка. Работа се иска, а не мрънкане...
58
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Хахааххаааа, каза единственият над 50кг. в Сев. Корея :)))))))))))) За Кимчо важи лафа: "...Г a щ и няма, гайда търси..." :))))))))))))))))))))))))))))))
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ех, ако президента ни беше, като Ким!
56
3
 
5
 
! Отговори
Русофоб преди 3 месеца
Хи-хи-хи, да им имам приятелството.
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"За жилищата което е основно материално благо нищо не казваш." - Какво да кажа за жилищата? Че комунистите са принудили хората от селата да напуснат къщите си и да се натъпчат в панелките ли? ОК, ето казвам и за жилищата. А на моя прадядо са му конфискували къщата, като са пратили цялата му рода е плев_нята. Ето това са правели с хубавите жилища на хората - конфискация и после се подарява на някой доносник от партията. Знам, че за доносниците вече времето не е добро и им е мъчно...
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лика, прилика!
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 46. Сега няма заводи, няма смъртни случаи в тях, а намаляхме двойно. Затрихме си енергетиката, а нямаме режим на тока. Как си обясняваш всичко това?
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 46- Когато си нямал нито един модел, два модела са голям скок и то за масата. За жилищата което е основно материално благо нищо не казваш. не че соца не беше пълен с кусури.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ееххх русофилчета... добре ви беше по време на комунизма. Като доносници сте били любимците на партията. Прецакате живота на съседа си и хоп... получите 2 хляба от партията за награда. Сега в тази лоша демокрация никой и стотинка не ви дава, за да прецаквате живота на другите. Кофти работа е тази демокрация. Няма работа за доносници...
50
1
 
4
 
! Отговори
Поговорка преди 3 месеца
Кажи ми с кои се събираш, че да ти кажа какъв си !
49
5
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Центаджиите реват и мучат.Другаря Ким ги върти както и когато си иска!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Тези другари въпреки жестоката изолация си вървят по пътя и туй то. Едва ли там е пълно с измамници, наркомани, бездомници, грабежи, масови убийства и каквото там се сетиш от демократичните ценности." - Ама как, в Русия няма нито един измамник, нито един бездомник, нито има грабежи, нито престъпност и мафия... хахаха Само се чудя защо не заминаваш за там. Русия не е далече, езикът им е близък до нашия, според теб е раят на Земята. Какво правиш в ЕС и в България? Би ли обяснил?
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези другари въпреки жестоката изолация си вървят по пътя и туй то. Едва ли там е пълно с измамници, наркомани, бездомници, грабежи, масови убийства и каквото там се сетиш от демократичните ценности.
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво е представлявал комунизма? 2 модела дивани, 2 модела перални, 2 модела телевизори, общо взето от всичко по 2 модела, няма тоа_летна хартия, но има вестници за целта, чакаш по няколко години за кола, освен ако не си доносник на партията, който ако издъни съседа си, че разказва вицове за бай Тошо, ще чака с година по-малко, задължително презапасяване с лютеница и какво ли още не за зимата, режим на тока и около 4-500 трудови злополуки годишно,изразяващи се в смъртни случай в заводите и т.н.
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Двата педофила колко живота погубиха, нямам думи .
44
7
 
8
 
! Отговори
ЕДИН преди 3 месеца
Както каза Ким ": Северна Корея е непобедим другар по оръжие с Русия" . Да му мислят сащисаните и евроге йск ата територия.
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Краставите кучета се надушват през девет дерета
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"А докъде я докара България, Апостоле. Стана ли равна на европейските народи, или НЕ?" - Още не е станала равна, защото огромното изоставане по време на соца не се наваксва лесно, но според всички статистики в момента е най-богата, откакто се правят статистики. Между другото забравихте ли, че преди 89-а дори тоа_летна хартия не сте ползвали? Младежите да четат и да си записват. По време на великия комунизъм, даже тоа_летна хартия е нямало, а разни обясняват, колко богати сме били тогава хахаха
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СК произвежда балистични ракети. Евроатлантическа България - НЕ, но пък да знаете американците какви ракети произвеждат - чудо и приказ :)
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предлагам на всички русофили да се подстрижат като Ким Чен Ун, за да усетят поне малко атмосферата от живота в СК. хахаха