Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича

Стратегията за изтощаване силите на Киев е много скъпа и кървава за руската армия
8 юни 2024 21:05, Анисия Иванова
258
Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича
Снимка: БГНЕС/EPA

Времето на руския президент Владимир Путин, за да постигне голям пробив в Украйна, изтича, пише Bloomberg.

В продължение на месеци руската армия постига само ограничени печалби на бойното поле срещу украинските войски, които изпитваха недостиг на оръжия и боеприпаси. Това е нарастващо предизвикателство за президента Владимир Путин, тъй като предимството на неговата армия започва да намалява.

В момента, в който Киев получава доставка на милиарди долари свежи оръжия от своите американски и европейски съюзници, прозорецът за руски пробив се стеснява, въпреки че продължава да изстрелва ракети и дронове по украински градове, включително по енергийна инфраструктура.

Опитът на Русия да отвори нов фронт в североизточната част на Украйна в района на Харков вече изглежда, че затъва, не успявайки да постигне целта за създаване на буферна зона по границата. Украйна твърди, че нанася "много тежки загуби" на руските войски в боевете около град Волчанск.

Освен това руските сили постигнаха малък напредък, откакто превзеха стратегическия източен украински град Авдеевка през февруари с цената на огромни загуби в месеците на битки. От няколко седмици руснаците се опитват да превземат ключовото селище Часов Яр в източната част на Донецка област.

"Руската стратегия за изтощаване на силите на Украйна е много скъпа и кървава за самата руска армия. Тя може да доведе до прекомерно изчерпване на силите от руска страна, което от своя страна дава шанс на украинците за контранастъпление", смята ръководителят на Московския център за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
то и големия пробив на путин е като самия него жалък но малък
208
10
 
5
 
! Отговори
a преди 3 месеца
към долния - близо половин милион руснаци умряха по полетата в украйна. слуховете, че путин ще се гътне са просто надежда за милиони нормални хора, не виждам какво му е *** на това.
207
5
 
5
 
! Отговори
а преди 3 месеца
върнаха си не само куп села, а и милионен град - херсон по-миналата година.
206
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато Украйна си върне поне 1 село ше подярвамб че има шанс във войната! Но не би - само отстъпва и няма върнал се от фронта! От там украинец може да се върне само мъртъв, вкл. и тези 10% оцелели от започналите войната от самото начало.
205
2
 
7
 
! Отговори
а преди 3 месеца
60 милиарда идат... 60 милиарда, да си прават руските *** сметката...
204
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е да ве, *** казаха, че колхозниците скоро са в Киев. Те това го повтарят от почти 2 год и половина ама още си вярват. Те така обясняваха и че ше измрем от студ и глад без газта на колхозниците и добре, че ги послушах та си го преместих в другия крачол и така едва оцелях
203
6
 
9
 
! Отговори
емо преди 3 месеца
пропаганда, в която няма капчица истина, с цел промиване на елементарни немислещи мозъци. истината е, че стратегията за изтощаване на украйна /огромният брой жертви на фронта, трудностите с мобилизацията, разрушаване на енерго-структурата, а предстои отоплителен сезон и т.н/, както и на изтощаване на запада /трудности в намирането на средства и предоставяне на въоръжение,реакции на част от обществото срещу това и т.н./, действа.
202
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Навсякъде пишат че украйна губи войната само тук се опитват със смешни лъжи да доказват обратното -- колко статийки сте написали за победата на украйна -- 10 ?
201
11
 
11
 
! Отговори
ритник в задника ти преди 3 месеца
А, бе, то и горивото на руснаците им уж свърши още първата седмица от тупалките върху Украйна и НАТО, ама кво стана?! Май западняшките памперси свършиха, та сега л*а*й-н*я*н*а диря от САЩ до западна Европа, че и обратно :D
200
8
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 212 За жалост или не,булшинството руснаци(100 000 000)са твърде малко човечета,за да се налагат на нас!
199
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не разбирам онанизма на този който седи по цял ден пред компютъра и пише глупост след глупост на темата Русия! Завиждам на силната му ръка!
198
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Целта на "вярната" пропаганда е да пише,че всичко което става е между Путин и Украйна,Путин и ЕС,Путин и САЩ,Путин и демокрацията.....! Има една забележка,че това го иска и прави Русия или поне болшинството руснаци!!!
197
6
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 209 Имаш право да вярваш,и не вярваш на каквото си пожелаеш! Все пак си жител на ЕС и НАТО,тук инакомислието(за щастие)се толерира!
196
16
 
14
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Искате-не искате,харесвави-не ви харесва,русия потъва бавно,но сигорно! Слава на колективния Запад!
195
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Блумберг е икономическата платформа за пропаганда на някои "наши кръгове"! Е,аз не им вярвам!
194
11
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Русофили с т и ц и,има начин блатото да отърве кожата! Инакомислещите в кремъл да обявът лудия за чужд агент(с неговите камъни о неговата глава),и със самолет от Хага ще го вземем с конвой!!!!
193
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин не ще пробив в Украйна, а цяла Украйна. Въпрос на приоритети.
192
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
90% от руснаците нямат канализация, ама ще управляват света разбираш ли.
191
3
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Руската централна банка няма да издържи дълго ако продължи да продава бондове с 16% лихва. Може след няколко години просто да махнат три нули от рублата и да се преструват че всичко е наред, просто ще карат най-евтината китайска кола и ще се редят на опашки за хляб и мляко.
190
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС ту ке пукне Русия ке бие . Това е война за освобождение на Европа от евроатлантическо робство . Смърт на брюксел да живеят първи втори трети и четвърти блок на козлодуй .