Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича

Стратегията за изтощаване силите на Киев е много скъпа и кървава за руската армия
8 юни 2024 21:05, Анисия Иванова
258
Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича
Снимка: БГНЕС/EPA

Времето на руския президент Владимир Путин, за да постигне голям пробив в Украйна, изтича, пише Bloomberg.

В продължение на месеци руската армия постига само ограничени печалби на бойното поле срещу украинските войски, които изпитваха недостиг на оръжия и боеприпаси. Това е нарастващо предизвикателство за президента Владимир Путин, тъй като предимството на неговата армия започва да намалява.

В момента, в който Киев получава доставка на милиарди долари свежи оръжия от своите американски и европейски съюзници, прозорецът за руски пробив се стеснява, въпреки че продължава да изстрелва ракети и дронове по украински градове, включително по енергийна инфраструктура.

Опитът на Русия да отвори нов фронт в североизточната част на Украйна в района на Харков вече изглежда, че затъва, не успявайки да постигне целта за създаване на буферна зона по границата. Украйна твърди, че нанася "много тежки загуби" на руските войски в боевете около град Волчанск.

Освен това руските сили постигнаха малък напредък, откакто превзеха стратегическия източен украински град Авдеевка през февруари с цената на огромни загуби в месеците на битки. От няколко седмици руснаците се опитват да превземат ключовото селище Часов Яр в източната част на Донецка област.

"Руската стратегия за изтощаване на силите на Украйна е много скъпа и кървава за самата руска армия. Тя може да доведе до прекомерно изчерпване на силите от руска страна, което от своя страна дава шанс на украинците за контранастъпление", смята ръководителят на Московския център за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
5
 
13
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 3 месеца
Путин не е виновен! Виновен е баща му, а по късно и пастрока му, че като юноша всеки ден го е налагал с колана по rзъ, което го е силно озлобило, забавило е развитието му, и е намразил целия свят! И все пак приветствам подхода на татко му, а по късно и на пастрока му!
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Васил Левски Военен ли си или милиционер? Ако си милиционер ти е простено, защото те действат импулсивно: първо стрелят, а после мислят, но не биха стигнали до това да стрелят по Путин. Военният мисли и знае, че български военен няма как да стигне до Путин. До мисълта за покушение над Путин биха стигнали Пеевски в момент на алкохолно опиянение и президент Байдън при изключване контрола над психиката.При стари хора такива временни изключвания нарастват и продължителността им е по-голяма.
187
10
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Повече убити окупатори,по-красива пролет!
186
0
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 3 месеца
Не виждам "минуси" към 202 е по-правилно.Сбъркал съм номера.
185
1
 
0
 
! Отговори
юлиян преди 3 месеца
Интересно?Не виждам ''минуси'' към коментар 204.Е,сега вече наистина ''дигам заседанието''.Оставям ви с най-добри пожелания за...политическо съзряване!
184
2
 
0
 
! Отговори
юлиян до бозо преди 3 месеца
А Сталин получава точно това,което трябва и което и Чърчил признава за логично и нужно-отместване на бъдещата фронтова линия с Германия на стотици километри т.е. буферна зона между Киев,Минск и германските армии.И забележи,прави го тогава,когато Полша реално вече я няма.
183
7
 
14
 
! Отговори
Васил Левски преди 3 месеца
Пyтин ще достигне до същия пробив до който и Хитлeр е достигнал: куpшум в глaвата!
182
3
 
2
 
! Отговори
юлиян преди 3 месеца
''Бозо''!Пак си отворил само едното,''евроатлантическото оченце''.ВСВ казваш?А това с превземането на Чехословакия,погалване по главата ли е или пълномащабна война.Как го''таксувате''това там-малко по-на запад от ИСТИНАТА?Или Чехословакия не е била държава в Европа и света по това време и кой знае защо не бива превземането и да се счита за война.А превземането и е доста преди пакта на СССР с Германия.От Мюнхен реално започва ВСВ.
181
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бай бай Бай Байдън, скоро Тръмпата ще ти види края, злоувещо старче.
180
6
 
4
 
! Отговори
юлиян до 201 преди 3 месеца
Ами гласувах,прибрах се,погледнах в компютъра и видях,че има''канчета за набиване'' и не се сдържах,ама си прав,трябва да почивам,че някои от нас ходят и на работа.За разлика от други,които не излизат денонощно от сайта,но ги разбирам.Трябва да си отработват ''стипендиите'' от ''фонда'' на дедко С-о-р-о-с.Хайде,''дигам заседанието''.Оставям ви да си ''кюскате'' тиквите...а''ЛЕНД ЛИЙЗА''нещо не върви,не помага в Украйна.Иска си да си ''със'',а не ''срещу'' Русия.Хайде,дерзайте!
179
1
 
2
 
! Отговори
БОЗО преди 3 месеца
До юлиян до бозо Забравих да попитам! А какво получава Сталин след подписването на пакта или не си стигнал още до там!
178
1
 
4
 
! Отговори
БОЗО преди 3 месеца
До юлиян до бозо Пакта Рибентроп-*** - 23 август 1939 г, ВСВ - 1 септември 1939 г! Това да не би да е случайно съвпадение? Освен да можеш да четеш, трябва да можеш и да разбираш това което четеш!
177
1
 
2
 
! Отговори
Айдебе преди 3 месеца
Блумберг се тревожи трогателно за путин.
176
4
 
4
 
! Отговори
юлиян до бозо преди 3 месеца
Нищо подобно.СССР последен от големите европейски държави сключва пакт за ненападение с Германия.Много преди това е''Мюнхенската конференция'',където е даден ''зелен семафор'' на Хитлер да анексира Судетите,а след това и цяла Чехословакия.Главен помощник в това са Полша,която не позволява на СССР да изпрати помощ на чехите и за това получава Тешин и Франция,която заедно със СССР има договор за взаимопомощ с Чехословакия,но ''се скатава''лицемерно.Тъй че и по тоя въпрос не си в час.Иска си четене
175
6
 
7
 
! Отговори
НЕ. НЕ СМЕ С ОКРАЙНА преди 3 месеца
До "БГ сме с Украйна" ................... МИ НЕ - БГ НЕ СМЕ С ОКРАЙНА !!!!
174
2
 
2
 
! Отговори
БОЗО преди 3 месеца
До юлиян до 193 бозо Както ми говорят,така им отвръщам, иначе не разбират!
173
2
 
2
 
! Отговори
БОЗО преди 3 месеца
Ало, защо цензурирате името на човека бе, че е фашист, фашист е, ама все пак това муе името!
172
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И докато Bloomberg пише в колко добро положение е Украйна , свежо оръжие, много пари и как времето изтича на Русия , и докато драскача съчинява , Русия превзе, още 100хиляди кв. км.
171
2
 
0
 
! Отговори
юлиян до 193 бозо преди 3 месеца
Виж как бързо обърна поглед към ''лексиката''.Така е когато няма аргумент срещу истината.Досега не се беше сещал за ''лексика''и правопис.
170
3
 
2
 
! Отговори
БОЗО преди 3 месеца
До юлиян до 189,190 Ако не беше Сталин, да подпише пакта Рибентроп-***, можеше и да няма ВСВ!