Русия не съди дезертьорите, праща ги директно на първа линия на фронта

Отменени са процесите срещу най-малко 170 войници и са изпратени край Харков
4 юни 2024 10:25, Петър Бойчев
290
Русия не съди дезертьорите, праща ги директно на първа линия на фронта
Снимка БГНЕС

Руските военни власти вече не съдят, а изпращат на първа линия на фронта мъже, отказващи да се бият в Украйна. Това се казва в нов доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава изданието "Украинска правда“, цитирано от "Фокус".

Според предварителната оценка на ISW, руските войски са започнали настъпление в северната част на Харковска област, когато Северната групировка войски на Въоръжените сили на Руската федерация е била недокомплектована. Затова Министерството на отбраната в Москва е започнало да изпраща военнослужещи в очакване на съдебен процес на фронта в Харковска област с цел укрепване на ограничените сили в района.

Руското опозиционно издание "Верстка“ съобщи на 3 юни, че военните власти на Москва са започнали принудително да изпращат на фронта в Украйна стотици военнослужещи, отказали да участват във военните действия. По-специално през май те са били разположени в Харковска и Донецка области.

"Верстка“ пише, че руските военни държат военнослужещи в подразделения, докато чакат съдебен процес за престъпления, свързани с отказа им да воюват. След това процесите им внезапно биват отменяни и те са изпращани набързо в Украйна.

Освен това руските власти използват физическо насилие, за да принудят някои войници доброволно да отидат в Украйна, докато други са извеждени от килиите си с оръжие и изпращани принудително на фронта.

Руските власти са отменили процесите срещу най-малко 170 войници, отказали да се бият, и са ги изпратили в Украйна, без следователи, прокурори и адвокати да са били наясно с тези действия.

"Верстка“ цитира няколко източника, включително един от администрацията на руския президент, според които руската армия изпраща наборници и "некомпетентни“ резервисти, подписали договори с Министерството на отбраната, за небойни мисии в руските гранични войски, за да освободи опитен военен персонал за офанзива в северната част на Харковска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
4
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Е то така не се пращат хора на фронта, както в Украйна, директно от улицата. Предполагам тук става въпрос за хора, сключили договори, а след това нарушени след дезертьорство. Явно обаче са дезертирали в грешната посока, хаха. В крайна сметка са предпочели пандиза, но или не им е провървяло или не се казва всичко, а именно, че са ги наели пак, за да не търкат наровете години :)
142
0
 
4
 
! Отговори
До Милчо преди 3 месеца
Постъпил си отговорно.
141
14
 
7
 
! Отговори
Споко преди 3 месеца
Споко, Литва, Латвия, Естония, България, Полша, Чехия, Финландия, Швеция, Малта, Холандия, Дания, Швеция, Норвегия, Румъния, Косово, Хърватия, Канада, Португалия, Австралия и Нова Зеландия дадоха разрешение на Украйна да нанася удари по руски територии. Русия е в ужас, Путин не смее да се покаже от бункера, в Кремъл щок, до часове, дори до минути преврат и Путин ще бъде свален и Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по западните цивилизовани правила и ще доставят евтини ресурси за да се развиваме и да живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
140
8
 
2
 
! Отговори
Споко преди 3 месеца
Споко, САЩ научиха искуственио да кара ефките, скоро идват ефките и искустенио с дип лърнинк и украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва, само да дойдат ефките и да изсъхне почвата, и Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтини нефт, газ и всичко каквото ни е кеф ще си взимаме от там за стотинки и ще живеем като самодоволни и оядени западняци.
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Милчо Пукай я най-безодговорно, Миле! Чужда вещ, не я щади.
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 125 не само Сърбия ,а и Македония и Албания са с по-големи заплати и пенсии ,а те не сав ЕС ))
137
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с парада на разрешенията? Папуа Ню Гини даде ли разраешение, Папуа Ню Гини даде ли разрешение на Украйна да нанася удари по руска територия да се защити от агресията на диктаторя Путин който без никаква причина и без никакъв повод нападна мирна и тиха Украйна която просто спокойно си седеше и нищо не правеше? Даде ли вече Папуа Ню Гини разрашение?
136
0
 
2
 
! Отговори
До 144 преди 3 месеца
Не може.
135
11
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Туй не е верно, великоруската великоармия не може да има дезертьори. Просто има нормално мислещи хора, а не роZнаци.
134
7
 
4
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 месеца
Най ми хареса как Руци чистосърдечно си каза, че НАТО отдавна е в Украйна, ми къде да е. Също като навремето за Крим. И така стратегическият натовски генерал срина половината опорки на атлантическата пропаганда, включително на платените от Козак коментатори. Понякога Руци има големи попадения:)
133
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Джо ако иска може да приключи с рашките за няколко дни, но не му се занимава, раша не е челинч за Джо.
132
8
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Значи идвам аз, член на ЦК на БСП от върхушката до бай Тодар Живков с един чифт кърпени чорапи или пък приближен до Хунтата на кремълския таксиметров шафьор и нещо си ми накривил капата, че си ми направил проблем, че съм мекоуйович и жена ми иска да е с теб да я задоволява. Та пишеш един донос, че си дезертьор и директно те пращат на първа линия на фронта :)))) Велика е съветската душа, грешка няма
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом е базиран във Вашингтон всичко може да е.
130
7
 
8
 
! Отговори
Милчо преди 3 месеца
Аз пък натопих моите комшии. В Германия съм. Живеят един етаж над мене. Даже заедно ходим да разхождаме децата и излизаме. Украинци са. Млади хора, като нас. Натопих мъжа и тази сутрин полицаи го изведоха. Преди малко жена му сподели, че ще го екстрадират в Украйна, а оттам сигурно директно на фронта. Жена му става - ще я минавам.
129
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Кой април? Ако е на първи, може.
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Верстка" била цитирала няколко източника, включително един от администрацията на руския президент, но всичките анонимни. ВЕрвай на "Верстка".
127
6
 
3
 
! Отговори
през Април преди 3 месеца
На изборите през април Възраждане ще са първа политическа сила. Но може да не им стигнат проценти за правителство. Чак ноември, тогава може и да имат достатъчно мнозинство.
126
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зелето мобилизира затворниците ,което е много по лошо ,докато дезертьорите все пак са военни )
125
7
 
8
 
! Отговори
наебаха ли ви, а? преди 3 месеца
Какво ви обещаваха като влизахте в ЕС, а какво получихте, а?
124
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Страхувам се, че България може отново да изпадне под влиянието на Русия. По-добре дъщеря ми като стане на 14 години да може свободно и демократично да си ампутира гърдите и да си смени пола да стане мъж ако така е решила и да живее щастливо, отколкото да изпаднем под влиянието на Русия и дъщеря ми да изнемогва да сглобява денонощно снаряди в подземията на путинските военни заводи на коричка хляб и чаша вода дневна дажба.