Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти

Те са обединени в организацията "Пут Домой"
223
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия определи като "чуждестранни агенти" женска организация, която води кампания за връщане на мобилизираните мъже от Украйна, и бивш кандидат за президент, подкрепящ мира.

Москва използва този етикет, който е с конотации от съветската епоха, за да заглуши инакомислието на критиците на Кремъл.

Руското министерство на правосъдието включи движението "Пут Домой", което организира протести в Москва, ръководени от жени, за връщане на мобилизирани мъже от Украйна, в списъка си с "чуждестранни агенти", предаде АФП.

Движението "Пут Домой" е съставено от съпруги на руски мъже, мобилизирани да се бият в Украйна.

Министерството на правосъдието заяви, че тя е работила за създаване на "негативен имидж" на Русия и руската армия и е призовавала към незаконни протести.

Москва включи като "чуждестранен агент" и Екатерина Дунцова, която се опита да се кандидатира срещу президента Владимир Путин на президентските избори през март.

Дунцова, която беше подала документи за регистрация в надпреварата като независим кандидат, водеше кампанията си с платформа за прекратяване на офанзивата в Украйна.

Повече от два месеца след вота, на който Путин спечели пети мандат, без да бъде оспорван от каквато и да било значима опозиция, тя беше обвинена за "чужд агент".

Русия заклейми и медийния проект SOTA, една от малкото независими медии, отразяващи събития от Русия. Властите заявиха, че медията е критикувала офанзивата в Украйна и че сред служителите ѝ има "чуждестранни агенти", живеещи в чужбина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
14
 
6
 
! Отговори
Хи хи до 19 преди 1 месец
Споко бе, друг ще дойде, обаче новия може да е много нервен, и да натисне ядреното копче ! И тогава, бай бай Запад !
16
18
 
2
 
! Отговори
НАЕБАНко преди 1 месец
БРАВО САМО ТАКА! ПРЕДАТЕЛИ!1 САМО ПУТИИИИИИИИИИИИИИИН!
15
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Демокрацията в Русия е всеобхватна. Само преди няколко дена стопанинът на Кремъл ултимативно отсече, че семействата трябва да имат минимум 3 деца. Така че ролята на жената там е ясна - да ражда дечица, които, като порастнат, диктаторът да праща на фронта. Добрата новина е, че по една или друга причина него тогава вече няма да го има, въпреки че той силно се надява да живее и управлява вечно.
14
15
 
9
 
! Отговори
-&& преди 1 месец
Чета коментарите ,че са ми по интересни от статиите.То голямо бли**не на американски пърд+++.
13
11
 
26
 
! Отговори
ТОТЮ преди 1 месец
Задръстена нация-руската!!!Алкохолизирана!!!Само "чужди агенти" и "фашизъм" са им в главите като понятия.А агресорите с фашизоидно поведение са те.Имат 17 милиона и 100 000 кв.км. площ/вж.гугъл/ и искат още.Ако искат буфер да си го направят на тяхна територия против въображаемите западни агресори,а не в чуждата украинска.Поведението на запада/помощ за Украйна/ се обяснява с чл.51 от устава на ООН-там става дума и за колективна отбрана,когато член/ед.ч./ на ООН е нападнат.Четете устава.
12
13
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
А у нас в ЕС се опитват да убият политици, абе направо ги застрелват -пример Робърт Фицо.
11
9
 
9
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 1 месец
Простотията няма почивен ден - съобщи АПФ.
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли истина, че сред служителите на медийния проект SOTA има чуждестранни агенти, живеещи в чужбина?
9
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жените не са като хората така че е нормално да са в отделна категория - теква им мeнзuca мрънкат каква армия какви 5 лева какво равенство между половете
8
14
 
23
 
! Отговори
смеехххх преди 1 месец
Ами трябва да се осигури спокойствие на Късия диктатор
7
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Което ще рече, че в Русия има налична демокрация и всеки е свободен да си изплаква душата. Да опитат украинските съпруги да окат в украйна и светът ще им се стори тесен. Без да искате пак правите реклама на Путин.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сретан йосич идва за Бойко
5
15
 
28
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Бравос Джуджанка. Само така! :))) Крепостният крестьянин трябва само да влачи хомота, да работи само колкото да не умре от глад и да няма никакво право на глас. Каква е тази пропаднала Западна Европа и САЩ? Каква е тази демокрация и либерализъм? Всеки да си говори и пише каквото мисли, също като в този форум. Псуваш Президент, правителство и министър председател и никой, нищо не ти прави. А не трябва така! Трябва твърда, диктаторска десница да те е страх даже да си помислиш нещо за Вожда Слънце
4
17
 
9
 
! Отговори
Играч преди 1 месец
Те жените винаги са чуждестранни агенти. Това няма нищо общо. Феминистките организации и те са пълен тpaш - тая дупкa отдолу е за пълнене
3
30
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
Защо не пишете за Трьмп и сьда в най-справедливата система ...дали пък няма да го убият (Тръмп) до изборите в някоя самолта катастрофа?!
2
12
 
29
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 месец
Точно така трябва. Путин сега ще ги прати в концлагер в Сибир а децата им в сиропиталище за обучение на еничари.
1
39
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак американска боза