Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти

Те са обединени в организацията "Пут Домой"
223
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия определи като "чуждестранни агенти" женска организация, която води кампания за връщане на мобилизираните мъже от Украйна, и бивш кандидат за президент, подкрепящ мира.

Москва използва този етикет, който е с конотации от съветската епоха, за да заглуши инакомислието на критиците на Кремъл.

Руското министерство на правосъдието включи движението "Пут Домой", което организира протести в Москва, ръководени от жени, за връщане на мобилизирани мъже от Украйна, в списъка си с "чуждестранни агенти", предаде АФП.

Движението "Пут Домой" е съставено от съпруги на руски мъже, мобилизирани да се бият в Украйна.

Министерството на правосъдието заяви, че тя е работила за създаване на "негативен имидж" на Русия и руската армия и е призовавала към незаконни протести.

Москва включи като "чуждестранен агент" и Екатерина Дунцова, която се опита да се кандидатира срещу президента Владимир Путин на президентските избори през март.

Дунцова, която беше подала документи за регистрация в надпреварата като независим кандидат, водеше кампанията си с платформа за прекратяване на офанзивата в Украйна.

Повече от два месеца след вота, на който Путин спечели пети мандат, без да бъде оспорван от каквато и да било значима опозиция, тя беше обвинена за "чужд агент".

Русия заклейми и медийния проект SOTA, една от малкото независими медии, отразяващи събития от Русия. Властите заявиха, че медията е критикувала офанзивата в Украйна и че сред служителите ѝ има "чуждестранни агенти", живеещи в чужбина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е пародия на държава! Само помислете върху парадокса "руски войници с жени-чуждестранни агенти"??? Можно сойти с ума ..
136
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веднага да се създаде контра група на жените приветстващи убиването на мъжете им, курбан възхвала на путин!
135
13
 
4
 
! Отговори
"независима&quo преди 1 месец
със западен корен и финанси какво да е? - чуждестранен агент!
134
1
 
11
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
Предчуствам, че ще стане като във вица - "не искаше да яде гъби", та и тези - не искат лада глина / лада к'ранта / кожено палто от каквото се е хванало в степите / велосипед от ковано желязо / ... :). Поне черните чували могат да се измият и да се ползват за нещо друго :).
133
26
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До автора: кога ще напишеш за 8 годишния геноцид в Донбас, стрелбата по украински градове от фашистите на Украйна, за стрелбата по Запорожката АЕЦ от фашистите, където при успех ще пострада цяла Европа, по стрелбата по сгради в Белгород и убийството на цивилни, за изчезналите хиляди деца в Украйна станали донори на органи и за живите ранени войници като донори за западни клиники, за 30 лаборатории на САЩ за биологично оръжие, кога , кога?
132
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с могилизацията? Наркомана намери ли вече 500 хиляди за пушечно месо?
131
2
 
3
 
! Отговори
Азис преди 1 месец
Хайде да караме колела.
130
9
 
7
 
! Отговори
Филип Киркоров преди 1 месец
Поморийци,стягайте се,че идваме лятото с Шаман да си правим весело.Аз съм руснак ще ви пеем на ушенце.
129
3
 
13
 
! Отговори
Ироничен преди 1 месец
До Българин Забрави да добавиш, че след като сглобява снаряди за коричка хляб, след това се приютява при някой "православен" чеченец заедно с още 20тина като нея и като него за "скрепяване на братската дружба" с благословията на диктатора, защото да не забравяме и че е поръчал рускините да раждат по 7-8 деца, за да има за пушечно месо. Трябва да се почва от рано значи, а и желаещите са малко, тъй че ще е "харесва ти , нехаресва ти, ще търпиш красавице". Не забравяй да довършиш разказа деее.
128
12
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Страхувам се, че България може отново да изпадне под влиянието на Русия. По-добре дъщеря ми като стане на 14 години да може свободно и демократично да си ампутира гърдите и да си смени пола да стане мъж ако така е решила и да живее щастливо, отколкото да изпаднем под влиянието на Русия и дъщеря ми да изнемогва да сглобява денонощно снаряди в подземията на путинските военни заводи на коричка хляб и чаша вода дневна дажба.
127
3
 
23
 
! Отговори
Ироничен преди 1 месец
До съюаза на *** Не бе, искаме България да членува в съюза на тия, на които децата им сглобяват бомби в училище, учат ги, че талибаните, аятоласите и конгоанците са им "братя", жените им ги вкарват по затворите, щото не искат мъжете им да ги избиват в нападателна война и, разбира се, в което се издигат паметници на диткатори убийци а КГБ попове обясняват, какви "ценности" били избиването на хора и разрушаванет на държави.
126
2
 
13
 
! Отговори
Филип Киркоров преди 1 месец
Аз обичам дъгата и Владимир.
125
16
 
4
 
! Отговори
съюаза на идиотите преди 1 месец
Искате ли България да членува в педерастичен съюз, чиято основна политика е идиотщина като Зелената сделка и промоция на сексуални извращения?
124
6
 
3
 
! Отговори
Еврогей преди 1 месец
Кога ще има гей парад?
123
3
 
13
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Добрутро кАпейки и наздраве:):):)На изборите другата седмица България пак ще покаже че не сте желани тук:):):)Ще си останете единствено наврени под новините да си драскате колко е хубаво при Вовата в русия:):):)БЪЛГАРИЯ-НАТО!:):):)
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Екатерина Донцова е обявена за чужд агент, но не е майка на войник. Да няма грешка в заглавието?
121
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната лъжа и пропаганда по поръчка от пиндоското посолството
120
3
 
2
 
! Отговори
Имаме нужда преди 1 месец
"Надявам се всички, които имат право да служат в украинската армия, да отидат там. Не мога да повярвам, че това се случва на 27 години. Вие се борите за живота си, така че не трябва да служите на 25 или 27 години. Имаме нужда от повече хора в редиците" , каза Линдзи Греъм. "Имаме" нужда.
119
1
 
3
 
! Отговори
Я преди 1 месец
На снимката Годзила държи руското знаме, много странно???
118
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лондон и Вашингтон настоятелно препоръчват на украинското правителство да намали наборната възраст до 17 и да я повиши до 70 години, а също така най-накрая да започне да мобилизира и жените.