Радев от Швейцария: Важно е да говорим не само за оръжие, но и за мир

Русия ще е големият отсъстващ на конференцията
Обновена: 27 май 2024 15:46 | 27 май 2024 15:40, Инна Ангелова
305
Радев от Швейцария: Важно е да говорим не само за оръжие, но и за мир
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев коментира, че държавите-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна - чрез предоставяне на разузнавателна информация, целеуказване, оръжия, муниции, подготовка и вече има европейски лидери, които открито говорят за това присъствие.

Радев потвърди и думите на служебният премиер Димитър Главчев, че темата за изпращането на български военни в Украйна не съществува.

"Няма значение дали нашето Народно събрание ще вземе решение, ако друга държава провокира пряк сблъсък с Русия. Ние нали сме член на НАТО, нали има чл. 5? Това няма какво да го обсъждаме", допълни държавният глава.

По време на посещението си в Швейцария, Радев се срещна и с колегата си Виола Амхерд. Той поздрави президента на Швейцария за инициативата да организира международна конференция, на която да се търси формулата за мир в Украйна.

Радев допълни, че България ще участва на конференцията, но решението кой ще ни представлява, остава на служебния кабинет.

Президентът определи конференцията като “важна първа стъпка” да не се говори само за победи и оръжие, но и за мир. “Поздравявам президента на Швейцария за тази важна стъпка напред, но и двамата споделихме, че не сме оптимисти, защото без другата страна не можем да очакваме практически резултати. Много е важно ще има ли повече държави - най-вече глобалният юг и Южна Америка. Важно е какви отговори ще дойдат от Китай, Република Южна Африка, Саудитска Арабия, Бразилия", коментира още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Драскачите от козяк да отиват на фронта а не да ми натискат злобно клавиатурата ! Платени долни *** !
178
2
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 4 месеца
То пък много сложно ама кой да се сети, нали Рашетников ти е гореща връзка с Масква , казваш да предаде на Путин ,че желаеш мир и да изтегли войските от територията на Украйна, още на другия ден ще стане чудо и ще има мир..
177
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доста е глупав президентът, капацитетът му на управник е на ниво секретар ТКЗС, лошото е, че си вярва, а простолюдието ръкопляска.
176
5
 
11
 
! Отговори
Антифашист преди 4 месеца
Резидента не е просто смешен питински шут, вреден е
175
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
еййй ама верно бе как не са се сетили да говорят за мир, мале Радев щеше да предотврати втората световна ако се беше родил по-рано, тц тц тц, достоен за нобелова награда
174
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е главнокомандващият на Българската армия или Кремълски бот.....
173
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А как ще стане тоя мир с говорене от Радко? Да ти кажа ли? Никак!
172
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Президента говори за Мир-платените прости *** пишат всякакви щуротии....не забравяйте в тази война която я желаете и вие и вашите деца ще загинат Президента им е виновен за всичко ...*** продажни предатели !
171
2
 
1
 
! Отговори
НОВИТЕ ОРЪЖИЯ преди 4 месеца
ТЕ ЩЕ РЕШАТ СПОРА..... ЗАЩО СЕ ЧАКА ОЩЕ, АМИ НЕ СЕ ПРИКЛЮЧВА..
170
2
 
14
 
! Отговори
Да бе да преди 4 месеца
Абе тоя що не каже на путин да спре войната като е толкова умен.Това е най-простото решение.
169
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мирно дойде Радев но според мен няма мирно да си ходиш, рано или късно дори и *** живеещи по нашите ширини ще се осъзнаят макар и късно!
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имам няколко познати и колеги русофили, не се карам, ама не ги и считам за адекватни! Всичките са някакви отнесени, говорят безсмислено, някакви са ирационални! Да са живи и здрави де, ама поне това което харесват повече да не прави войни! Дай Боже!
167
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Президента ни говори за МИР обаче платените проститтутки изобщо не мислят с празната си глава и плюят колкото могат ! Никакви Българи не сте а Предатели за шепа грошове !
166
6
 
12
 
! Отговори
Питанката преди 4 месеца
Като главнокомандващ Радев от кой ни е защитавал от НАТО или от Русия? И България не е ли де факто във война с Русия, след като ГРУ взривиха необезпокоявано на българска територия десетина военни завода, тровиха български граждани с Новичок, а Борисов, Пеевски и Радев ги прикриваха?
165
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
каква среща без русия пак поредната прос-то-тия спрете оръжието и воинатаще спре днес седенката в софия разреши оръжието от запада да се използва заудари в русия като че ли до сега не се използваше изобщо глупост след глупостникои не иска мир а само печалби от оръжието мислете на изборите положениетосе влошава
164
3
 
5
 
! Отговори
ГОНИ ГО ШУБЕТО.... преди 4 месеца
....ако дойде тука Путин, и тоя ше бега У Швейцария---ЩОТО УЖ БЕШЕ ОТ БКП, АМА СМЕНИ РЕЗБАТА ЗА ПАРИ И ВЛАСТ...ХАХАХАААА ДА МУ МИСЛИ КОРНЕЛА СЪС РОДАТА У САЩ...!
163
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
поздравления, нашият надмина владимир владимирович по негативни реакции
162
8
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
.....Важно е да говорим не само за оръжие, но и за мир.... Така ли руски другарю Рундев??? Дай направо да говорим за "Руский мир". Ай сиктир!!!!!
161
4
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 месеца
АБЕ, РУНДЮ ДА НЕ СЕ ГОТВИ ДА ЕМИГРИРА У ШВЕЙЦАРИЯ, БЕ....
160
7
 
4
 
! Отговори
Чичолина преди 4 месеца
Картинката ми прилича как са се събрали стари костенурки зад река и окуражават заек да се бие с мечка.Един му метне камък и вика удряй зайо,друг пръчка и вика удари в зайо,трети му вика дрът съм и не мога да ти дам нищо,но съм с теб до края.Мечката се чуди какво да го прави след като не яде заешко и ще се чуди,докато някой камък не я удари,след което краят на заека бързо ще настъпи,а костенурките ще кажат спазихме обещанието си,подкрепяхме го до края.