Радев от Швейцария: Важно е да говорим не само за оръжие, но и за мир

Русия ще е големият отсъстващ на конференцията
Обновена: 27 май 2024 15:46 | 27 май 2024 15:40, Инна Ангелова
305
Радев от Швейцария: Важно е да говорим не само за оръжие, но и за мир
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев коментира, че държавите-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна - чрез предоставяне на разузнавателна информация, целеуказване, оръжия, муниции, подготовка и вече има европейски лидери, които открито говорят за това присъствие.

Радев потвърди и думите на служебният премиер Димитър Главчев, че темата за изпращането на български военни в Украйна не съществува.

"Няма значение дали нашето Народно събрание ще вземе решение, ако друга държава провокира пряк сблъсък с Русия. Ние нали сме член на НАТО, нали има чл. 5? Това няма какво да го обсъждаме", допълни държавният глава.

По време на посещението си в Швейцария, Радев се срещна и с колегата си Виола Амхерд. Той поздрави президента на Швейцария за инициативата да организира международна конференция, на която да се търси формулата за мир в Украйна.

Радев допълни, че България ще участва на конференцията, но решението кой ще ни представлява, остава на служебния кабинет.

Президентът определи конференцията като “важна първа стъпка” да не се говори само за победи и оръжие, но и за мир. “Поздравявам президента на Швейцария за тази важна стъпка напред, но и двамата споделихме, че не сме оптимисти, защото без другата страна не можем да очакваме практически резултати. Много е важно ще има ли повече държави - най-вече глобалният юг и Южна Америка. Важно е какви отговори ще дойдат от Китай, Република Южна Африка, Саудитска Арабия, Бразилия", коментира още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
4
 
8
 
! Отговори
baba ygа преди 4 месеца
я му погледнете физиономията,и вижте ,че е болен.очите му са хлътнали,и гледа страхливо.
218
5
 
13
 
! Отговори
червен боклук преди 4 месеца
радев,селянин си беше ,и селянин си остана
217
5
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Радев ако беше поне малко муж, шеше дае бе чужди жени, без да се развежда заради тех. А така си е просто един сеоски иддийод.
216
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как мислите другари копейки, какво ще избере масона-натовец-русофил? Копейката или един пробит долар? Как ще приключи този дервишки танц върху жаравата?Ще има ли хепиенд за вас или ще се гърчи докато изгори?
215
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев е едновременно натовски генерал и чирак в ложа Слънце на майстор зидаря Гергов, който е руския консул. Накратко опитва се да служи на двама господари и ходи по тънката лайсни. Интересна психологическа драма, наблюдаваме с интерес как ще продължи кариерното развитие на про-путинския натовец. Засега се извива като арабски дервиш, но танца става все по-сложен и труден
214
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А НАТОвският генерал и български президент, главнокомандуващ българската армия, по какви причини избяга тия 2-3 дни при Орбан и в Швейцария, вместо да бъде домакин на парламентарната асамблея на НАТО в София ? Както е тръгнало, изглежда се кани в скоро време да избяга при Путин.
213
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев , как е масонската ложа Слънце? Илюминира ли те? Гергов , почетния консул на Русия и твой брат нагоре в Пирамидата кани ли те с другите братя Копринков и Узунов на яки софри в родопската яка? Нощем спохожда ли те демона Бафомет? Щото си го пише в една книга - не може да служиш на двама господари. Или си парче натовец или си ***
212
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този льотчик - масон-миролюбец защо го канят въобще в Швейцария? Да си го канят там в Масква, Пхенян, Минск , Техеран . Да им разяснява на диктаторите за мир и демокрация
211
11
 
13
 
! Отговори
Как бе! преди 4 месеца
Това чудо наречено Радев, не е българин. Този човек ли ще ни защитава от фашизираните руснаци? Президенството е руското путинова гнездо. И това е нещо което се нарича български генерал! Колко пъти ще ни настройва на путиновата лъжа
210
5
 
10
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
Що за активни драскачи ,поне платиха ли ви бре,само хора с ограничен интелект ли драскат тук безмислици,искате война ли бре клавиатурни очиларковци,ах дърво .....
209
13
 
5
 
! Отговори
Кан преди 4 месеца
Аз предлагам радев да отиде да се бие срещу агресора, срещу този който е нарушил международната призната граница и е навлязъл с войски е съседа си! За да го подчини на свойте интереси както Турция искаше българите да са еничари. Радев би заел страна на Русия срещу Украйна. Респективно Турция срещу България
208
10
 
12
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
Предлагам радев да отиде в русияда заповяда на путин да се оттегли от Украйна и ще има мир ..
207
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За импичмънт на този винаги ще е късно!
206
11
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Радеф какво прави в Швейцария? Що не е в Беларус?
205
8
 
12
 
! Отговори
уволнен си, Радев ! преди 4 месеца
ПРОДАДЕ СЕ НА ТИЯ КЛАКЬОРИ от БРИКС ! А СЕ ПИШЕШ ГЕНЕРАЛ ОТ НАТО ? ПФУ ! НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ! ВОЕНЕН СЪД ЗА ТЕБЕ И ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ !
204
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
РАДЕВ БИЛ В ШВЕЙЦАРИЯ ? ЖАЛКО ЗА КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ ! ДА БЯХА ИЗПРАТИЛИ ВМЕСТО НЕГО БАБА МАРА ПУШКАТА, КОЯТО СЕ ПАЗИ ОТ БАНДИТИ С 2 КУЧЕТА ВЪЛКОДАВИ И 2 ДУЛА ! ВЪВ ВСЯКА ШВЕЙЦАРСКА КЪЩА ИМА ПИРАМИДА С НАЙ МАЛКО 4 ДУЛА, ОТ КОИТО ПОНЕ 1 СНАЙПЕР ! ТАКА СЕ ПАЗИ МИР, Радеееееев ! ТАКА СЕ ПАЗИ МИР ОТ БАНДИТИ ! ДА ЗНАЯТ, ЧЕ АКО НАПАДНАТ ЩЕ СТАНАТ НА КУЧЕШКА ХРАНА !
203
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И кой ще го постигне тоя "мир" Радев? Украинците и руснаците са се хванали в смъртна хватка, а ти от Берн каза, че Русия има право да удря по тях.
202
6
 
8
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 4 месеца
абе наше миротворци не разбраха ли че мир не устройва украйнците. Ако се постигне мир Путин за 2-3 години ще набухти армията и после пак почва претенциии това онова и пак ще има нахлуване. При мир украйнците няма да получават оръжие или ще получават недостатъчно. Сега поне им дават оръжие и отделно унищожават много руско , та ония трупат бавно. Истински мир може да има само, когато руснаците бъдат убедени че немагат да превземат Украйна.
201
9
 
11
 
! Отговори
Дон Кикот преди 4 месеца
Покорна фигурантска глава сабя не я сече :)
200
4
 
7
 
! Отговори
?!? преди 4 месеца
Кой *** за зеле е държал Радев в дългите казармени нощи , не ме интересува! Но че се е навел днес за руски *** Сиберика е ясно! А дали е прав направете справка какво направи Г Димитров а българските македонци и Сталин. Накарани да построим мавзолей на български масов убиец и да го почитаме като кесия! Българино къде си , прочети си историята?