Путин готов да спре войната, но на сегашните линии на фронта

Готов е и да продължи, ако Киев и Западът не реагират
Обновена: 24 май 2024 19:35 | 24 май 2024 19:35, Стела Стоянова
266
Путин готов да спре войната, но на сегашните линии на фронта
Снимка БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в Украйна с договорено прекратяване на огъня, което да признае сегашните линии на бойното поле, но е готов да продължи войната, ако Киев и Западът не реагират, казаха четири руски източника пред Ройтерс, съобщи БТА.

Три от източниците, запознати с дискусиите в обкръжението на Путин, посочиха, че руският президент пред малка група съветници е изразил разочарованието си от осуетяването на преговорите от страна на Запада и от решението на украинския президент Володимир Зеленски да не преговаря с него.

„Путин може да се бори толкова дълго, колкото е необходимо, но Путин е готов и за прекратяване на огъня - да замрази войната", каза четвъртият високопоставен руски източник, който е работил с руския президент и е запознат с разговорите на най-високо ниво в Кремъл.

Той, както и останалите, цитирани в този материал, пожелали анонимност заради деликатността на въпроса.

Ройтерс съобщи, че е разговарял с общо петима души, които работят или са работили с Путин на високо ниво в политическата и бизнес сферата. Петият източник не коментира замразяването на войната на сегашните фронтови линии, посочи агенцията.

В отговор на искане за коментар говорителят на Путин Дмитрий Песков каза, че руският президент многократно е давал да се разбере, че Русия е отворена за диалог за постигане на целите си и посочи, че страната не иска "вечна война".

Министерствата на външните работи и на отбраната на Украйна не коментираха информацията. Един от източниците прогнозира, че не може да се стигне до споразумение, докато Зеленски е на власт, освен ако Русия не го заобиколи и не сключи сделка с Вашингтон. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който беше на посещение в Киев миналата седмица, каза пред репортери, че не вярва Путин да е заинтересован от сериозни преговори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: войнаПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
12
 
8
 
! Отговори
Е? преди 4 месеца
Клещеевка и Андреевка са отскоро руски. Следват Часов Яр ,Красногоровка , Волчанск и много други. Ааххахахахах
178
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този конфликт трае вече десет години, а не три години, много хора пострадаха и бяха убити, фашисткия режим на Зеленски е отвратителен, нацизма трябва да се изкорени, а Зеленски да капитулира и тогава да се договарят !
177
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
руски източници, пожелали анонимност, защо, от какво се страхуват и дали е истина това което говорят?
176
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този цирей Украйна, има вероятност да създава големи и хронични проблеми в бъдеще, ако не се озапти, по-добре да са под контрола на Русия, да се потуши нацизма и има мир, отколкото в бъдеще този цирей Украйна, да бъде използван срещу самите държави наоколо или срещу европейски и други държави! А НАТО да се изтегли от пограничните държави с Русия, за да не се стига до конфликти, смърт и без това по договор, НАТО трябваше отдавна да се разтури и го няма!
175
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този цирей Украйна, има вероятност да създава големи и хронични проблеми в бъдеще, ако не се озапти, по-добре да са под контрола над Русия, да се потуши нацизма и има мир, отколкото в бъдеще този цирей Украйна, да бъде използван срещу самите държави наоколо или срещу европейски и други държави! А НАТО да се изтегли от пограничните държави с Русия, за да не се стига до конфликти, смърт и без това по договор, НАТО трябваше отдавна да се разтури и го няма!
174
3
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Заглавието лъже, Путин не е казвал нищо такова.
173
0
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 4 месеца
210, за това в Хага се решава. Ние не можем, защото може и невинни да вкараме в затвора
172
0
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 4 месеца
Пък освен това, аз не мразя никой, да си пишат. Това че пращат млади момчета на сигурна смърт. Те трябва да се замислят
171
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Удивлява ни и ни се повръща от варварството на Зеленски и компанията му "цивилизовани" европейци и други, които не са украинци и извършиха геноцид над славяните и от двете страни! Дано си получат заслуженото.
170
0
 
0
 
! Отговори
Гошу преди 4 месеца
Тука сменя нормера,Пиша директно, за какво се напъвам?Че някой обсесивен маниак се опитва да му мине неговата идея, без да се съобразява с хората ли?Кот си искам ще пиша, да дойде ме пробва, само да не остане изненадан от шевовете си?
169
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
205 доста глупав опит за опорка или плосък майтап. В Русия живеят доста милиони от територията в края. Те са си там и сега. И даже са на служба при Путин.
168
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шо, Вован, опять обосрался? Хотел как лучше, а получилось как всегда - через жопу.
167
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама Зеленски е нелегитимен лидер! Осми поред човек за този месец, е загинал от удавяне в река Тиса, докато е бягал към Румъния от украинската моб(г)илизация!
166
6
 
11
 
! Отговори
Костадин преди 4 месеца
Секретарка буди Путин посред нощ:- Владимир Владимирович, търсят Ви едни украински военни.- А увряха им главите най-после - мърмори Путин - На кой телефон?- Те са дошли лично, Владимир Владимирович ...
165
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сащ не са желани в региона меко казано, иранците всяка седмица им целят базата в ирак и то съвсем законно, защото иракското правителство реши американците да се махат, но те седят там. Сега за някои незапознати изниква въпроса защо иракското правитество е решило така, не е ли марионентно на сащ. Отговорът е че янките и в това се провалиха, опитаха да организират протести но не успяха да свалят неудобното за тях правителство.
164
11
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
Войната в Украйна ще спре,когато Украйна капитулира и бъде сменено правителството на Зеленски с про руско.
163
3
 
7
 
! Отговори
ptica преди 4 месеца
нагла твар, свръхамбициозно, грозно джудже
162
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Напъваш се и пак нищо. Бандерия оръжия няма. Оръжията са западни но вече и запада почна да няма. Доста нацисти бяха избити. Режимът е същият защото запада го държи. На Русия и е удобно да избива и натовските нацисти на неутрална територия. Който иска да праща. Накрая обаче ще има друго.
161
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тридневната операция постигна всички цели. Денацификация - режима в Украйна е същия. Демилитаризация- Украйна има повече оръжия от всякога. Сухопътен коридор до Преднистровието - остава една мечта. Затънаха в калта о сега се чудят как да излязат, така че да не станат за смях. Жалко за жетвите на тая безсмислица от страна на Путин.
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименПрав(а) си за територията, сега погледнах площта на Украйна, грешката е моя.