Путин готов да спре войната, но на сегашните линии на фронта

Готов е и да продължи, ако Киев и Западът не реагират
Обновена: 24 май 2024 19:35 | 24 май 2024 19:35, Стела Стоянова
266
Путин готов да спре войната, но на сегашните линии на фронта
Снимка БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в Украйна с договорено прекратяване на огъня, което да признае сегашните линии на бойното поле, но е готов да продължи войната, ако Киев и Западът не реагират, казаха четири руски източника пред Ройтерс, съобщи БТА.

Три от източниците, запознати с дискусиите в обкръжението на Путин, посочиха, че руският президент пред малка група съветници е изразил разочарованието си от осуетяването на преговорите от страна на Запада и от решението на украинския президент Володимир Зеленски да не преговаря с него.

„Путин може да се бори толкова дълго, колкото е необходимо, но Путин е готов и за прекратяване на огъня - да замрази войната", каза четвъртият високопоставен руски източник, който е работил с руския президент и е запознат с разговорите на най-високо ниво в Кремъл.

Той, както и останалите, цитирани в този материал, пожелали анонимност заради деликатността на въпроса.

Ройтерс съобщи, че е разговарял с общо петима души, които работят или са работили с Путин на високо ниво в политическата и бизнес сферата. Петият източник не коментира замразяването на войната на сегашните фронтови линии, посочи агенцията.

В отговор на искане за коментар говорителят на Путин Дмитрий Песков каза, че руският президент многократно е давал да се разбере, че Русия е отворена за диалог за постигане на целите си и посочи, че страната не иска "вечна война".

Министерствата на външните работи и на отбраната на Украйна не коментираха информацията. Един от източниците прогнозира, че не може да се стигне до споразумение, докато Зеленски е на власт, освен ако Русия не го заобиколи и не сключи сделка с Вашингтон. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който беше на посещение в Киев миналата седмица, каза пред репортери, че не вярва Путин да е заинтересован от сериозни преговори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: войнаПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
0
 
! Отговори
Гошу преди 4 месеца
142, внимавай със заплахите, да не си на лъжичка вода в ареста 10 години
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 146. Щом си рекъл...А кои сте вие дето сте щели биле да гледате ?
117
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
123 целите на сво така или иначе са постигнати. Без западно оръжие територията дефакто е демилитаризирана. Признаването на руските територии ще развърже ръцете на руските власти и ще действа полиция и съд и зеления с хунтата му ще е на трибунал. Другият вариант е Кадиров. Който ще намери накрая и такива соростаци като теб. Choose your destiny соростако, нали искаш смъртоносна битка, бягай на фронта що се криеш по медийните мазета?
116
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 138, копейката ако е достойна копейка, отдавна щеше да е отишла на фронта да помага на нейната любима Русия, ама не, тя стои на топло в "гнилия Запад" и ръси бисери по форумите
115
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никаква милост за руските фашисти!. Първо да върнат всичко заграбено. После 100 години репатрации и тогава ще видим
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брей и източници...все анонимни. Мерси боку.
113
5
 
0
 
! Отговори
Гошу преди 4 месеца
Аз не подкрепям никого, най-малко пък руснаците дето пуснах изтребители срещу цивилни.Това, което се притеснявам е, че украйнците са по-виновни, отколкото си мисля.
112
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Озаптете някои хиени в Румъния , Румъния НЯМА НИЩО ОБЩО С МОЛДОВА, Румъния е изкуствено създадена държава; оригинално, по произход, населението в Румъния са руснаци, българи, малко унгарци в северозападната част, които насилствено са асимилирани през 18 век, срещу което са проведени масови бунтове на болярите и населението, но са потушени с насилие. Преди това, такава държава "Румъния", не е съществувала, но Молдова е съществувала като руско или руско-българско болярство с име Богданско, населен
111
2
 
17
 
! Отговори
Путлер =бита карта! преди 4 месеца
Колкото Хитлер са питали едно време, толкова и джуджето просто ще пита някой, какво иска... Обявен е за военнопрестъпник. Войната ще приключи с пълна демилитаризация и дефашизация на Русия.
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 132, ама то тук само вой и сълзи на копейки има бе! Не могат да повярват че Путина им търси мир, още мечтаят за Берлин и Варшава, хахахахахаха
109
3
 
3
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
путин не е казал нищо такова, някакви источници, двама-трима, я ги има....една баба каза на женския пазар....путин си следва своя план, денацификация на цяла украйна, как си мислите, ще остави киевската хунта и ще си тръгне---на кукуво лято!бой до последния укрофашист!
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия напомня, че легитимността на Зеленски приключи, заяви Путин.
107
3
 
3
 
! Отговори
Шуйго преди 4 месеца
Ам че то, целите на СВО други бяха...
106
4
 
5
 
! Отговори
Имп Маврикий преди 4 месеца
Българския гражданин, данъкоплатец и патриот, осъзнава ли че членството ни в ЕС и НАТО води до гибелна и окончателна катастрофа на държавата и народа. Дали ще я има на картата България след по малко от век? А дано, ама надали. То и Балтийските държави ги чака същата участ. Та се питам, това умишлено ли се постигна или е съдба. Не че има значение де. Резултата е ясен. Кой ли ще населява това апетитно кътче е въпроса. Турци, роми, руснаци, араби, каубои?!!!
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е 113 гошу диана бонго той си знае
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
115 не, мачка такива наемници като теб.
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин тога го казва от февруари 2022-а, ама не слушате.
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
107 на такива - Външното министерство на Унгария реагира остро след първите прояви на насилие спрямо унгарското малцинство в западната част на Украйна, извършени от членове на крайнодясната група Десен сектор".От Франс прес" изтъкнаха, че до предупреждението се е стигнало, след като украински националисти са прекъснали заседание на общинския съвет в разположения на запад град Берегово, където около половината от населението е унгарско.
101
4
 
5
 
! Отговори
Гошу преди 4 месеца
хаха, русия мачкала. Мачка да, собствените си хора
100
4
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 4 месеца
НЕ Е ВЯРНО !!! ОСВЕН ОСВОБОДЕНИТЕ ХЕРСОНСКА , ЗАПОРОЖКА , ЛУГАНСКА , ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ ЩЕ БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ХАРКОВСКА , ДНЕПРОПЕТРОВСКА , НИКОЛАЕВСКА И ОДЕСКА ОБЛАСТИ !!! ТЕ СА ТЕРИТОРИЯ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !!!