Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО

Увеличават се руските въздушни удари срещу Харков
23 май 2024 15:05, Елка Василева
320
Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия „напредва“ в Украйна, като увеличава въздушните си удари срещу град Харков и околностите му в североизточната част на страната, написа украинският президент Володимир Зеленски в социалната платформа „Екс“, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
Той обвини „слабостта“ на Запада за загубите, които търпи Киев, като отбеляза, че те се дължат на недостиг на средства за противовъздушна отбрана, както и на способност да унищожават руските ракетни установки.

По думите му най-малко петима души са били убити при днешните атаки в областта.

„Руските терористи печелят предимство поради факта, че Украйна няма достатъчна противовъздушна защита“, написа Зеленски. „Тази слабост не е наша, а на света, който не се осмелява да се отнася към терористите така, както те заслужават“, допълни той.

В същото време украинската държавна железопътна компания „Укрзализниция“ каза, че някои от съоръженията ѝ са унищожени от руските въздушни удари.

От компанията написаха в канала си в „Телеграм“, че шестима техни служители са били ранени при нападение срещу  цивилна железопътна инфраструктура.

Междувременно броят на убитите при руските въздушни удари в Харковска област нарасна до 7. Ранени са 16 души, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как върви контранастъплението Зелен наркоман, кога ще стигнете Москва! Тояз Зеления след 21 май вече не е легитимен президент на Украина, следователно неговия подпис не може да сложи край на конфликта и не може да води преговори.
67
0
 
6
 
! Отговори
До 68 преди 4 месеца
Ако сме женени да се развеждаме ли ?
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега ние Българите требе да сапортнеме страгала на джорджиан пипал срещу русофилското правителство. Оставка!
65
2
 
19
 
! Отговори
Банкеръ преди 4 месеца
Русия вече им го е вкарала на Украйна и извършва възвратно постъпателни движения докато Украйна свърши.Не ми се вярва на мечката да и омекне.Да видим все пак дали Нацистите ще родят.Опитите да забременеят продължават засега неуспешно.
64
20
 
5
 
! Отговори
Коректор преди 4 месеца
Каква Русия, какви 5 лева.Това е корумпирана, фашистка държава, която в цялата си история знае само да лъже, краде и убива.На всички русофилчета, които тук свободно драскат им пожелавам да се оженят за рускини(за им уважаваме жените редовно), да работят и живеят там.
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Големия печеливш от войната ще се окажат наркокартелите под шапката на бюрото
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предлагам Антъни да мръдне до София с китарата да изкарат с Васко Кръпката в "Комунизма си отива" в некой нощен клуб на софето, при Тодор Живков живеехме много лошо, а при демокрацията днес благодарение на САЩ и ЕС в България живем добре. Комунизма си отива, спете спокойно деца.
61
3
 
17
 
! Отговори
... преди 4 месеца
Руснаците са пратили списък с 500 пленени войничета с цел размяна. Познайте какво са казали хохлите. Искали са само 38 азовци, другите не ги интересували. Тези с украинските знаменца как ще коментират? Кадиров каза, че пленените от тях сержанти се молели да не ги предават на Украйна.
60
1
 
12
 
! Отговори
Хаха ха преди 4 месеца
Добре , че герб и пп се самосвалихаИначе и последните пари на бьлгария щяха да пратят на зеленко да харчи за наша сметка
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Аналена на какъв инструмент свири, може ли да свири на китара като Антъни? Или само на батут може да скача? Защо не си занесе батута в Киев да поскача на батут в някой киевски фитнес център.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Грешко на природата,зелено оживяло абортче,скрий са някъде ,че много ми лазиш по нервите,зарови се някъде ама така че и с термо камера да не те открият.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига си стоял недемократично бе ходи на избори. Вече и моржовете в Чукотка ти се смеят.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доколкото разбрах на 19 май му е изтекъл мандата на Зеленски и сега е нелигитимен, една камара държави не го припознават като президент на Украйна.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Когато Крим беше руски, Манхатън принадлежеше на индианците !"Владимир Путин !
54
2
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 месеца
А можехте просто да се извините за Донбас,но как така ще изпуснете големите военни кинти ,хероина, славата. И какво? Оказа се,че днес на Украина се гледа като на гангрена световна. Има една истина,която кара да цъфтят дори лъжите ви ромски с Путин и тя е,че когато нямаш оръжие не водиш война.То е като да не правиш секс щом нямаш чучурка. Само че война няма. Няма и секс,защото съветските сте фригиди...импотентни фригидиТова,което има е последната отвратителна пиеса на Болшой театър. Бау !
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стотици милиарди му наливат и пак реве. На друсано *** гаре, нивата му е виновна!
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до Анонимен - Русия никога не е нападала и не води война с така наречената "държава" Украйна. Ако Русия нападне и започне война с "държавата" Украйна, "държавата" Украйна ще бъде размазана и изтрита от лицето на земята буквално за 3 дни. Укронацистите и терористичната държавата Украйна все още съществуват само и единствено поради милостта и благородството на Русия.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Грузинският премиер каза: Западът иска Грузия да отвори втори фронт срещу Русия.
50
1
 
11
 
! Отговори
аха преди 4 месеца
Този в какво качество се изказва сега по въпросите за Украйна и Русия? Президент в оставка ли е, кандидат-президент ли е или ВРИД президент? Или си е чист узурпатор сложен като марионетка на САЩ. Иначе добре реве постоянно, вече 2 години и кусур. И все не му достигат оръжия и пари, за да "изкове победата". Зеленчук нещастен.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е нема зор , ще се появи понятие Малоукрайна , ще намерят все някое дърво за теб и ще се укротят нещата .