Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО

Увеличават се руските въздушни удари срещу Харков
23 май 2024 15:05, Елка Василева
320
Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия „напредва“ в Украйна, като увеличава въздушните си удари срещу град Харков и околностите му в североизточната част на страната, написа украинският президент Володимир Зеленски в социалната платформа „Екс“, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
Той обвини „слабостта“ на Запада за загубите, които търпи Киев, като отбеляза, че те се дължат на недостиг на средства за противовъздушна отбрана, както и на способност да унищожават руските ракетни установки.

По думите му най-малко петима души са били убити при днешните атаки в областта.

„Руските терористи печелят предимство поради факта, че Украйна няма достатъчна противовъздушна защита“, написа Зеленски. „Тази слабост не е наша, а на света, който не се осмелява да се отнася към терористите така, както те заслужават“, допълни той.

В същото време украинската държавна железопътна компания „Укрзализниция“ каза, че някои от съоръженията ѝ са унищожени от руските въздушни удари.

От компанията написаха в канала си в „Телеграм“, че шестима техни служители са били ранени при нападение срещу  цивилна железопътна инфраструктура.

Междувременно броят на убитите при руските въздушни удари в Харковска област нарасна до 7. Ранени са 16 души, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Германия вече не е престъпление притежаването на детска порнография. Вчера немският парламент официално гласува това. Този акт бе отпразнуван от активистка група за педофилски права, която настоява възрастта за съгласие да бъде намалена на 12 години.
87
4
 
14
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
тоя зелен плъх няма право да говори вече, не е легитимен президент, той е никой!
86
1
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 4 месеца
Този е вечният просякНямаше статия която да не започва с дайте , париДокато му дават нашите пари , на всички европейци -войната никога няма да свьршиЩото сащ дава ама заеми не безвьзмездно
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
СССР през 50-те и 60-те години, а след това и възстановилата се след петнайсетгодишния провал сегашна Русия, отнеха от петстотингодишното господство на Западна Европа неговата основа - военното превъзходство. Върху този фундамент беше построено господството в световната политика, култура, икономика, което позволяваше налагането на свои интереси и ред и най-вече - изсмукването на БВП в своя полза. Загубата на половинхилядолетната хегемония е дълбоката причина за бясната омраза на Запада спрямо Русия, на опита му да я съкруши.
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тя ситуацията в Украйна е изключително сериозна от 3 години. Зеленски непрекъснато повтаря едно и също. Сякаш не разбира че няма полезен ход освен някакви преговори.Когато губиш гледаш да ограничиш загубите а не да си обвиняваш съюзниците че не са ти помогнали колкото и както на теб ти се иска . Видяхме ги укрите за какво бълнуват. За трета световна война в която НАТО начело със САЩ ще изсипят поне 3-4 милиона войници и 7-8к танкове в украйна. Е да де ама мечтите са едно реалноста съвсем друго.
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Закона за чуждестранните агенти който правителството в Грузия прие е много по софт вариант на същия закон в САЩ, и в много европейски страни, и дори Урсула сега готви много по строг закон за "Защита на демокрацита" в ЕС.
82
0
 
3
 
! Отговори
до АзъКанъАзъ..... преди 4 месеца
Кане, пак си дърпнал яко от кумиса. Стига пи от обяд бе, човек! Мозъчето ти е станало на сюнгер.
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде дайте сега цял свят да работи само за Зеленски. Денонощно да произвеждаме ракети за Зеленски. А после Украйна как ще я делим? Цялата за Зеленски или по равно? Щото в магазина всичко се плаща. Той как си плаща ракетите? И аз викам в магазина, че съм много ценен за евроатлантизма, ама ако не извадя пари ме гонят да ме бият.
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вижте какво става Хазароевречето Блинкен заплашил легалното правителство на Грузия заради НПо законите че ако неприемели демократичните ценности на запада разбирай ако не се подчинят на Хазарската мафия управляваща изцяло Сащ щяло да има много сериозно наказания за властите в Грузия.
79
4
 
13
 
! Отговори
Вьзмутен преди 4 месеца
Нека сега кьса киевската хунтаБьлгарски знаменаТози изпрати хиляди украинци на смьрт - ще свьрши като бандера и хитлер
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Карбовски вика на Вацев - "Какво да направим, за да не се превърнем в Пуерто Рико (Богато пристанище)", а Вацев го гледа и не може нищо да му каже. Ми нищо не праветете бе, няма нужда нищо да правите, ви не сте Пуерто Рико, и дори да си скъсате гьзовете каквото и да правите, никога няма да станете Пуерто Рико, вие сте Хаити, и ще си останете Хаити, и даже по зле ще става.
77
0
 
2
 
! Отговори
До 81 преди 4 месеца
Помни. Той лично е водил един Казашки полк.
76
4
 
22
 
! Отговори
българина преди 4 месеца
кога убивахте руснаци 8 г по заповед на сащ нямахте недостиг нещастници.... хич не ми пука!
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дайте една ваша заплата на Зеленски и една заплата на Израел, и една заплата на Мики Маус Денков, и една заплата на Мини Маус Гаргамел, и две заплати на сурикатите Кирчо и Кокорчо.
74
1
 
7
 
! Отговори
До 75 преди 4 месеца
Даже си оттатък страната на победителите
73
3
 
15
 
! Отговори
Хаха ха преди 4 месеца
Зеленко капитулира ли украйна ще лети с нов паспорт за - хавай или бангладеж , но службите на украйна или русия ще го намерятВ сьвременният свят може да се укрие само в шамбала на хималаите
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ти са кво искаш , да събираме капачки и за теб ли ?
71
16
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Споко, този път сме на страната на победителите, това е абсолютно сигурно, този път няма да се разделяме с територии, всичко си джитка супер, Русия е само 1.5% БВП а ние сме 80% БВП, няма начин Русия с 1.5% БВП и икономика колкото Португалия да спечели срещу целия цивилизован консолидиран обединен свят. До дни, дори до часове Русия ще рухне, чиповете свършиха, перални не останаха. Турция няма да посмее да ни пипне териториите, защото ние сме победителите в цялата тази ситуация, след победата ще разпределяме Русия, нас няма никой да ни разпределя.
70
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна забранява да се снимат сцените с насилствено набиране на войници, които се наблюдават в градовете. Но там все още има много хора, които снимат и пускат видеоклипове в социалните мрежи и украинското правителство прие закон, който наказва с до осем години затвор заснемането или разпространението кадри на насилствено набиране на войници, защото това стана критичен елемент за украинския личен състав. Така че ситуацията в Украйна е изключително сериозна.
69
20
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
По-добре 3св отколкото Русия да спечели в Украйна. За какво ни е свят, в който няма да можеме да бегаме на запад да си купуваме евтини самолетни билети от нискобюджетни авиокомпании и ние бедните българи да пътуваме в чужбина да живееме като граждани на света.