Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна

Осъществява се само контрол на доставките на оръжие, заяви Пентагонът
26 апр 2024 12:23, Елка Василева
102
Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че военнослужещи на САЩ в Украйна координират осъществяването на терористични атаки, предаде ТАСС.

Така тя коментира пред в. "Известия" изявлението на говорителя на американското министерство на отбраната Патрик Райдър, че американските военни в Украйна не участват в обучението на въоръжените сили на страната (ВСУ), а само осъществяват контрол върху доставките на оръжие на място и оказват подкрепа в областта на логистиката.

Още по темата
"Американските военни в Украйна, наред с други неща, координират осъществяването на терористични атаки", подчерта Захарова.

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда одобрения по-рано от Конгреса на САЩ пакет от законопроекти за възобновяване на оръжейните доставки за Украйна, Израел и Тайван. Пакетът е на обща стойност 95 млрд. долара и включва освен 61 млрд. долара за Украйна и 26 млрд. долара за Израел, както и средства за хуманитарна помощ за цивилни граждани в конфликтни зони, включително и в Ивицата Газа, посочва ТАСС.

По-рано Райдър заяви на брифинг, че Вашингтон ще бъде в състояние да достави оръжия в рамките на няколко дни.

Както подчерта руското външно министерство, предоставянето на военна помощ на Киев само усложнява уреждането на конфликта в Украйна, припомня ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Русия
Излезе ли Европа от газовата криза? Търговците вече се тревожат за следващата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Бай Дрън Като са толкова добри САЩ, защо след като нарязахме оръжието си, не ни преоборудваха? ............. щото поcepковци като теб щяха да го изнесат в русия за едно потупване по рамото.
49
8
 
5
 
! Отговори
Х преди 3 седмици
До Бай Дрън имаш ли идея колко неща ползваш изобретени в САЩ? Те са помогнали на света.
48
6
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Ние винаги ще бъдем под чехъл но руския чехъл вече го знаем знаем и американския скоро ще получим и друг за който българите не знаят
47
7
 
4
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
Пък в списание "Икономист" списали, че ВСУ и НАЦО ще предприемат контранастъпление. След 3 години или след 300 години, не разбрах точно.
46
11
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Като са толкова добри САЩ, защо след като нарязахме оръжието си, не ни преоборудваха? Нали се правят на голям брат. Какво дадоха САЩ на Бългиария, освен иииииооотите на Америка за България?
45
9
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
А какво добро са направили Русия за българия какво точно
44
5
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Истината е една русия съжелява за действията си вече ,но не може да излезе от тази бузумна си постъпка
43
6
 
12
 
! Отговори
Х преди 3 седмици
все САЩ им е виновен на комплексарите в Русия...
42
10
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
А какво зло са ни сторили Русия? От САЩ само зло получихме след 1989 година, а и преди 1944-та. Какво добро са направили САЩ за България и българския народ на местна почва? Айде дайте поне едно добро от страна на САЩ. САЩ единственото което правят е, да завладяват наши ресурси, земи, големи предприятия, телевизии...и всичко това в полза на САЩ. Нима Мариците произвеждаха евтин ток? Нима имаме евтина ядрена енергия сега? Нима ще си връщаме ядреното гориво на САЩ...Айде стига.
41
10
 
9
 
! Отговори
няма нито една война преди 3 седмици
без краварско участие близките 80 години. Тия дишат със огъня на войните!
40
6
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
А че русия бомбардира и убива беззащитни хора те какви са ???
39
8
 
11
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
САЩ неса цвете за мирисане но Русия е по глямото зло ,а ако стане така че един ден китай да управлява света ще питаме къде са краварите
38
8
 
9
 
! Отговори
2+2 преди 3 седмици
краварите дадоха на укропитеците ракети. дават им сателитна информация и м казват кога да стрелятт. Иначе ама хич не са терористи!
37
9
 
12
 
! Отговори
САЩ=НАТО терористи преди 3 седмици
Оборудването -натовско, комуникациите -натовски, мунициите - натовски, бронетранспортьорите - натовски, сателитното разузнаване - натовско, ПВОто -натовско, танковете -натовски, артилерията -натовска, самолетите- натовски, дрончетата - натовски, крилатите ракети - натовски,вертолетите - натовски, инструкторите -натовски, командването -натовско, милярдите долари за наемници -натовски, само умопомрачените смъртници -украински! С КОЙ Е ВОЙНАТА?
36
7
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
САЩ е терористична държава още от създаването си. Тероризирала е англичани, французи, индианци и т.н. Цялата история на САЩ е един терор и завладяване земи, които никога не са били нито твои, нито на дедите ти!
35
3
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Много се радвате на Русия ама Русия няма тази сила която ви се иска ходи и си проси ракети от иран северна корея няма ни една християнска държава да подкрепя глупоста на путин
34
6
 
6
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 седмици
По скоро САЩ координират анти-терористичната защита на Украйна от руските терористи.
33
5
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Между другото и България на Симеон велики не е била призната държава, нямала е ни един договор със съседи за границите. Такива неща се случват.
32
9
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Украйна не е призната държава. То затова и не е обявена война, хаха. Че как да обявиш война на непризната държава?
31
3
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Няма смелост марчето да натисне бутончето,знае че после мног зле и се пише