Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна

Осъществява се само контрол на доставките на оръжие, заяви Пентагонът
26 апр 2024 12:23, Елка Василева
102
Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че военнослужещи на САЩ в Украйна координират осъществяването на терористични атаки, предаде ТАСС.

Така тя коментира пред в. "Известия" изявлението на говорителя на американското министерство на отбраната Патрик Райдър, че американските военни в Украйна не участват в обучението на въоръжените сили на страната (ВСУ), а само осъществяват контрол върху доставките на оръжие на място и оказват подкрепа в областта на логистиката.

Още по темата
"Американските военни в Украйна, наред с други неща, координират осъществяването на терористични атаки", подчерта Захарова.

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда одобрения по-рано от Конгреса на САЩ пакет от законопроекти за възобновяване на оръжейните доставки за Украйна, Израел и Тайван. Пакетът е на обща стойност 95 млрд. долара и включва освен 61 млрд. долара за Украйна и 26 млрд. долара за Израел, както и средства за хуманитарна помощ за цивилни граждани в конфликтни зони, включително и в Ивицата Газа, посочва ТАСС.

По-рано Райдър заяви на брифинг, че Вашингтон ще бъде в състояние да достави оръжия в рамките на няколко дни.

Както подчерта руското външно министерство, предоставянето на военна помощ на Киев само усложнява уреждането на конфликта в Украйна, припомня ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Русия
Излезе ли Европа от газовата криза? Търговците вече се тревожат за следващата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
12
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Ами че то по-големи терористи, фашисти и нацисти от вас няма бе, другарко безцицова :))) Само по блокове, инфраструктура и язовири стреляте...А да, и перални и тоалетни чинии крадете :)))
69
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо ново не казва Захаров. А Путин защо не прати войски още през 2014 вв Украйна нямаше да се стигне до тази война
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Когато коминтернът е решил тия работи, водач на СССР е бил грузинец" - Да не забравяме, че по това време Генерален секретар на Комунистическия интернационал е Георги Димитров.
67
6
 
16
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Да прав си за русия и руския народ,но не тази путинска русия е помогнала на българия.и украинци са се били за освобождението на България
66
14
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Ще завърша по следния начин днес. Опитвате се да изкарате Русия абсолютното зло за България, цитирайки ни отделни фрагменти от историята. Истината е, че доброто от Русия е 80%, лошото 20% Може да спорим дни, но на всеки изкаран от вас лош факт за Русия, може да намерим 5 добри! Не е Черна или бяла историята ни, както винаги съществуват пудели, дето дращят по вратите, хаха. И тук и в Русия и навсякъде!
65
5
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Дългът ce изплaщaл нa pycĸoтo пpaвитeлcтвo пo нeгoвa cмeтĸa в Ваnquе dе Раr еt dе Рау-Ва (Πapибa), Πapиж. Haдxвъpлящ 2 млн. зл. лв., aнюитeтът ce пoгacявaл oт ĸлoнoвeтe нa Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa в Pyce, Bapнa и cлeд 1885 г. в Πлoвдив, ĸoитo тpябвaлo дa нacoчвaт в тaзи cмeтĸa гoлямa cyмa oт cвoитe oбopoти.
64
9
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Македонската нация се заражда около кримскката война. Сърби са родителите. След като не са могли да сърбизират македонците, са решили да ги македонизират. Не бъркай СССР с Русия. Когато коминтернът е решил тия работи, водач на СССР е бил грузинец. Отделно, че по него време, както и днес, се е говорило за интернационализъм ( днес глобализъм). Отървахме се от интернационализма, но такива като теб ни тикат към глобализма!
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Създадена е търновска конституция, въпреки че в самата Русия не е имало такава" - Още през 1815 г. император Александр I изпраща специален свой поданник, който написва конституцията на току-що освободената от Наполеон Швейцария.
62
5
 
4
 
! Отговори
Крундел преди 3 седмици
важното е руската салата да се произвежда в промишлени количества, а новата помощ е точно за това - минимум 3 пъти да нарастне производството и, надявам се поне милионче да станат "добри" както казват украинците преди да дойде есента.А дългообхватните ракети ще направят логистиката на розовата още по-добра.
61
13
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
И не само американците координират терористични атаки, а и германците. Май забравяте за германците, какви планове кроят за Кримския мост. Германия също е в графата "терористични държави", какеото и да приказва Шолц понякога.
60
7
 
17
 
! Отговори
Алооуу, преди 3 седмици
...до Бай... Кого лъжеш? Нядаваш се че няма оцелели от този "рай" ли? СоциализъмЪт отдавна фалира, а последния милиард дълг го плати чак...Симеон Дянков! Бяха ни спретнали една кошара, а като излезеш навън, ни гледаха като просяци! Искаха да покажем, ме имаме поне по 10$ на ден , че да ни пуснат! И точно Русия ни натресе Македонскиот език и нация! Не се прави , че не знаеш!
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Американските военни в Украйна, наред с други неща, координират осъществяването на терористични атаки" е изключително сериозно обвинение. Директно обвинение.
58
10
 
5
 
! Отговори
до Крундел преди 3 седмици
Ти остави тези общи приказки, ами кажи какво става на фронте. Върви ли перемогата, Зеле това лято ще ходи ли в Крим?
57
12
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Ползите от СССР до 1989 година някъде, бяха големи. А какво ни е дала съвременна Русия на Елцин и Путин...почти нищо, освен евтин газ, но не ни е дала нищо не защото не е искала, а защото ние ги гонихме подтояно. Така и не построихме Белене. Не построихме потоците. В есто това зарязах е всичко, купуваме вече скъп газ и правим 5 пъти по-скъпи реактори, като на всичко отгоре, няма да бъдат управлявани от български специалисти!
56
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Интересно, в цял свят хората имат негативно отношение към САЩ. Даже в ЕС, въпреки окупацията. Интересно, нали?
55
11
 
9
 
! Отговори
Крундел преди 3 седмици
кwи4eнето на руср0бите е музика за ушите, жалко само, че американците си играят политически игрички и не дават това, което трябва, за да се върне руската група мародери и терористи обратно в ко4ината си, но все пак е нещо, с толкова оръжие ще има сериозно производство на руска салата, за сега само между 800-1000 бройки на ден, надявам се поне 3-4 пъти да нарастне...
54
11
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
С помощтта на Царство Русия е създадена третата Българска държава. Създадена е търновска конституция, въпреки че в самата Русия не е имало такава. С помощтта на СССР, 1945 година България запазва границите си и не даваме земи на Гърция и Югославия, нито на Румъния или Турция. СССР след това ни помага да съградим промишлена България, както и да направим една от най-силните армии в Европа. СССР ни бе голям пазар на селскостопанска продукция. България се специализира в електрониката...
53
3
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Няма нужса да спорим тук всичко се решава вместо нас,днес сме със запада а утре се не знае гледайте да сте добре нищо не печелим споряйки помежду си.нито на русия му дреме за нас нито на сащ
52
9
 
5
 
! Отговори
до Х преди 3 седмици
Ползваме неща, изработени в САЩ? Я ми посочи какво точно ползваш, дето да е изработено в САЩ? Може би, някога, ще ползваме реактора на Уестингхаус, Но то това, което чувам, май по-добре да не го ползваме.
51
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая пpъдлa на снимката що не каже каква марка и е блузката, часовника, боята за коса? Руски може би :)))