Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна

Осъществява се само контрол на доставките на оръжие, заяви Пентагонът
26 апр 2024 12:23, Елка Василева
102
Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че военнослужещи на САЩ в Украйна координират осъществяването на терористични атаки, предаде ТАСС.

Така тя коментира пред в. "Известия" изявлението на говорителя на американското министерство на отбраната Патрик Райдър, че американските военни в Украйна не участват в обучението на въоръжените сили на страната (ВСУ), а само осъществяват контрол върху доставките на оръжие на място и оказват подкрепа в областта на логистиката.

Още по темата
"Американските военни в Украйна, наред с други неща, координират осъществяването на терористични атаки", подчерта Захарова.

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда одобрения по-рано от Конгреса на САЩ пакет от законопроекти за възобновяване на оръжейните доставки за Украйна, Израел и Тайван. Пакетът е на обща стойност 95 млрд. долара и включва освен 61 млрд. долара за Украйна и 26 млрд. долара за Израел, както и средства за хуманитарна помощ за цивилни граждани в конфликтни зони, включително и в Ивицата Газа, посочва ТАСС.

По-рано Райдър заяви на брифинг, че Вашингтон ще бъде в състояние да достави оръжия в рамките на няколко дни.

Както подчерта руското външно министерство, предоставянето на военна помощ на Киев само усложнява уреждането на конфликта в Украйна, припомня ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Русия
Излезе ли Европа от газовата криза? Търговците вече се тревожат за следващата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 седмици
да де, ама при отговора, Маша не бе зле да им покаже и една руска пляска...
9
6
 
5
 
! Отговори
Ь преди 3 седмици
Продължавайте да лаете.Следващаият от Конгреса ще отпусне 161 милиарда.
8
8
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
На гопенките само САЩ им е в устата за последните 100 години. Много обичат да го мляскат, за това са им такива кръгли устите.
7
8
 
10
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
Нещата не отиват на добре за хунтата. Въпреки постоянните доставки на оръжие - явни и "тайни" /за да не се нуждаят от одобрение в Конгреса/, въпреки "доброволците", "отпускарите" и "съветниците". И ще става по-зле, по причина, че украинците разбраха какви готини "партньори" имат и вече не искат да се бият за тоя, дето клати дърветата. Колективният Запад е назад с едни 500-600 млрд, само преки загуби, засега. Не може да осигури на собствените си граждани предишния стандарт. Кофти.
6
8
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 седмици
да де, ама те укронациститите напоследък ударно настъпват, при това - с ускорени темпове, направо тичат напред...само, че - на запад...:) Пеейки "И все по-далече, и все по-назад!" в отговор на това, което им танканикат от изток "Я елате пиленца при батко, да ви ...сладко, сладко..." А от другата страна на океана се чува нещо като мрънкаща бай-дрънкаща песен с дрезгав глас: "Дали ай закъснях, или времето бързаше..."
5
6
 
4
 
! Отговори
Надя преди 3 седмици
Със мъжът ми се запознахме по интернет,в началото ме слушаше много той е от пловдивските села.Сега продължава да ме слуша но спря да подържа нормална хигиена.Не се къпе,не си мие зъбите, постоянно мирише на пот и вкиснало, зъбите му изчуряха,дъхът му винаги е със лош ,остър и неприятен за околните мирис.Забелязвам че хората когато говорят със него стоят на дистанция.Не знам какво да правя вече със него?Поне да се къпе като нас всяка Неделя.
4
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руските терористи се опитват да наричат някой друг "терористи"?!? Ами крадеца вика дръжте крадеца, народна мъдрост
3
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Американските военни в Украйна на групи поемат към вечните ловни полета. Няма как, нали са на война.
2
13
 
17
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 седмици
"Терористични атаки" срещу терористи?!?
1
11
 
14
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
Скоро ще подскачате като нестинарки върху жарава, терррористи бла т ни.