82% от руснаците смятат Путин за мъдър

Почти 90% го смятат за политик със силна воля
201
82% от руснаците смятат Путин за мъдър
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Близо 90% от анкетираните руснаци определят президента Владимир Путин като волеви и решителен политик, а над 80% от респондентите го смятат за мъдър, сочат резултатите от проучване на Общоруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), предаде ТАСС.

Анкетата е проведена в периода януари-март 2024 година сред 1600 пълнолетни граждани на Руската федерация.

"Руснаците, които смятат, че Путин е волеви и решителен политик са 89%. Същият брой анкетирани отбелязват, че той е активен и енергичен, 82% твърдят, че е мъдър, 76% го определят като честен и почтен, а 75% посочват, че той проявява уважение към мнението на другите. Това са петте най-важни негови черти", заяви Михаил Мамонов, ръководител на отдела на ВЦИОМ за политически изследвания.

Мамонов допълни, че 94% от участниците в проучването казват, че могат да нарекат себе си патриоти, а само 3% изразяват съмнения в това. Броят на тези, които смятат, че Русия вече е велика сила, се е увеличил пет пъти от 2013 година насам. "Вече 50% от анкетираните казват, че Русия вече е велика сила… Ако сравним данните от 2013 година и тези от 2024 година, лицата, които заявяват, че Русия вече е една от великите сили, са се увеличили петкратно за този период. Изключителен ръст", отбеляза Мамонов./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците може да са всякакви,но сега вече са само рус наци.Не че има някакво значение за престъпленията им в Украйна.Но,ако бяха не низвергнати ,действащи от злоба и жив реваншизъм,колкото и грозно...Ако те,че са по-близо до Европа ,бяха в Нато ,а не задокеанските,щеше да е различно положението и нямаше да отмъщават сега!Киропетковците да внимават с обидите,някои длъжни не остават и повтарям опятЬ ,научете руски език преди да се опитвате да го ползвате ,ведно с неграмотен български език!
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При диктатура никакви социологически проучвания не могат да се считат за достоверни. Който и да е ако го спрат на улицата или позвънят по тлф. с въпрос за Путин какво мислите ще отговори?
91
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
82% от руснаците са с промити мозъци.
90
4
 
20
 
! Отговори
От прост народ преди 1 месец
какво да се очаква?
89
5
 
17
 
! Отговори
Акъл се не дава преди 1 месец
А останалите 18 % къде са бляли, че не са попълвали анкетата?
88
8
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Колко още новини ще получаваме от смърдящото разпадащо се блато нарачено русия? Преди цивилизованият свят, Европа и САЩ им помогнаха след ВСВ и разпада на ссср, този път няма да стане. Света прогледна каква чума е това нацистко руско чудовище.
87
4
 
13
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 1 месец
Първо, не са ,,руснаци". ,,Россиян" ще рече ,,живеещ в Русия", а руснак е ,,русский". Питали са россияните, а те са най-различни по народност и религия. И от векове государят е олицетворение на единната власт и на държавата. За този ,,държавен народ" демокрацията е непонятна -- затова и разбирането им за властта е: щом е государ, значи има качествата да е такъв, иначе нямаше да бъде в Кремъл. Следователно притежава тези качества във висша степен. Ето защо в Русия обожествяват владетеля.
86
4
 
25
 
! Отговори
Нормално е.. преди 1 месец
Крепостници и колхозници са 70% и алкаши. Не случайно и след октомврийската революция 1917 живота им не се променя. От трън та на глог, от под царския ботуш се навряха под ботуша на пролетариата. С две думи, ушанките им харесва в тинята да живеят, там се чувстват в зоната си на комфорт...
85
2
 
16
 
! Отговори
Бийбър преди 1 месец
Ето един от отговорите на въпроса защо обикновения българин е значително по-заможен от обикновения руснак. Българите не сме толкова прости та да обожествяваме людете, най-малкото пък някой политик.
84
1
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Останалите 18% вече са на дългосрочна екскурзия в Сибир.Пълен пансион и бонус-раирана пижама.
83
15
 
6
 
! Отговори
големи тъпаци преди 1 месец
Имаше интервю на Карбовски с една украинка, журналистка, и тя казва, че украинците наистина са вярвали и са били убедени, че могат да победят Русия, до такава степен са ги идиотизирали. Сега в момента изпитват злоба и омраза към Русия, и за всичко обвиняват Русия, а не режима в Киев.
82
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще дойде нова власт и ще каже - вие просто си вършехте работата и само изпълнявахте заповеди? А защо изпълнявахте заповеди? Зеленски сега е нелегитимимен, Зеленски вече не е президент? Защо не сте спазвали конституцията, там няма варианти, според конституцията вие изпълнявате заповеди на узурпатор и самозванец? А това вече е сериозен въпрос, много сериозен въпрос - всеки който изпълнява заповеди на престъпник, също е престъпник.
81
2
 
10
 
! Отговори
Малко са преди 1 месец
Очаквах повече. Могат още.
80
2
 
16
 
! Отговори
Крепостните преди 1 месец
Винаги са смятали и Ленин и Сталин и Путин / всички главни главорези на блатната държава за много умни. . Слава на жужето , най-големото Жуже в цялата руско/съветска история.
79
2
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Е да де. Точно! Той професора много точно е изчислил колко процента от една нация са deбили и maл0yмници :)))) 80%
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е важно как са гласували. Важното е кой брои гласовете. Още другарят Сталин го е казал. А кремълския главорез е откърмен с болшевишката идея.
77
8
 
1
 
! Отговори
няма памук преди 1 месец
Няма памук. А без памук не може да се прави барут. А без барут не могат да се произвеждат снаряди. САЩ не дават пари, а ЕС нямат пари. А цената на един снарят за последните месеци се увеличи около 5 пъти.
76
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не сте ли наясно че Вовата е замислил като тръгва за ония свят да ни вземе всички с него си.. Може би за това е толкова голяма одобрението.
74
3
 
9
 
! Отговори
Респект преди 1 месец
пред социолозите на Путин. При 135 милиона избягали от мъдреца в лошия Запад руснаци, хиляди политически жертви в затворите и в Сибир, още толкова "самоубили се" фенове на Джуджо, стотици безследно изчезнали, омаяни от мъдростта му, граждани или внезапно починали от болести, каквито нямат, каква народна любов, кво нещо!