82% от руснаците смятат Путин за мъдър

Почти 90% го смятат за политик със силна воля
201
82% от руснаците смятат Путин за мъдър
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Близо 90% от анкетираните руснаци определят президента Владимир Путин като волеви и решителен политик, а над 80% от респондентите го смятат за мъдър, сочат резултатите от проучване на Общоруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), предаде ТАСС.

Анкетата е проведена в периода януари-март 2024 година сред 1600 пълнолетни граждани на Руската федерация.

"Руснаците, които смятат, че Путин е волеви и решителен политик са 89%. Същият брой анкетирани отбелязват, че той е активен и енергичен, 82% твърдят, че е мъдър, 76% го определят като честен и почтен, а 75% посочват, че той проявява уважение към мнението на другите. Това са петте най-важни негови черти", заяви Михаил Мамонов, ръководител на отдела на ВЦИОМ за политически изследвания.

Мамонов допълни, че 94% от участниците в проучването казват, че могат да нарекат себе си патриоти, а само 3% изразяват съмнения в това. Броят на тези, които смятат, че Русия вече е велика сила, се е увеличил пет пъти от 2013 година насам. "Вече 50% от анкетираните казват, че Русия вече е велика сила… Ако сравним данните от 2013 година и тези от 2024 година, лицата, които заявяват, че Русия вече е една от великите сили, са се увеличили петкратно за този период. Изключителен ръст", отбеляза Мамонов./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
4
 
10
 
! Отговори
А преди 1 месец
До анонимен 124 Тази нация, дали "твърдо вярва и обича президента си", или чрез терор над инакомислещите и се всява страх и се налага да го показва , дори и да не го мисли?
112
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
вярно е! само 10% гласуваха против путин! тъй, че останалите са за без значение дали са гласували за него или не! РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА ЗАВИНАГИ ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ДОКАТО НЕ СЕ РАЗПАДНЕ!
111
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе друго си е наш чехлю...
110
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам, голям куп оплаквачки на Русия. Обаче...винаги има обаче, на чужд гроб плачете драскачи. Елате си и поплачете на нашите гробища. На скапаните ни политици, на безгръбначното управление, на нищожните заплати и пенсии, на *** образование, на престъпното медицинско обслужване, на корумпираните магистрати, на отвратителната полиция, на умрялата икономика, на проституиращите медии.За тово плачете , а не за някакъв си Путин и някакваси Русия
109
3
 
1
 
! Отговори
Сериозен преди 1 месец
О боже мили.Това е спекулация
108
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей, много завиждате и ви е яд на руснаците за техния президент че е патриот и постоянно ги плюете.. Типично за алекоконстантиновия герой...
107
3
 
15
 
! Отговори
Митев преди 1 месец
Типично за руснаците. Но има една мисъл: " Когато всички мислят еднакво - никой не мисли достатъчно"!
106
4
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Мъдър е като букова хралупа :))))
105
11
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
е, как западняците ще победят една нация, която твърдо вярва и обича своя президент?....на кукуво лято! а, нашите продажници могат само да си мечтаят за това!
104
1
 
15
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Да правят каквото искат. Ако искат милиционера Гундяев да обявява Путин за светец и да му се кланят и в църквите, но да не се мъчат да натрапват "Руский мир" на останалия свят! Явно на тях им харесва да са с хомот на врата. Колкото и интервюта да съм гледал, като стане въпрос за Путин, или бягат от отговора, или дават някакъв уклончив отговор, което значи "страх". Много рядко някой, пред камера ще каже реално, какво мисли.
103
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 101,до тогава,когато спрат новините за ухаещата на "ШАНЕЛ" у крайна.
102
3
 
18
 
! Отговори
До акъл се не дава преди 1 месец
Останалите 18% вече се издирват поименно за да бъдат обявени за иноагенти и да им се даде втори шанс да гласуват правилно.
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И не мога да разбера защо заплашват да унищожат целия свят. Хайде Украйна ясно , НАТО също. Но какво са им виновни аборигнетите в Африка или аржентинците в Патагония. Целия свят им е крив, това е като един побойник в училище, който е сърдит на всички, че не искат да играят с него.
100
9
 
2
 
! Отговори
Кво ме интересува преди 1 месец
кви са руснаците? Дайте отговор на същия въпрос за България, да видим! Мисля, че процентите ще са едноцифрени при актуалното правителство!
99
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно проблема не е само в управляващите там, а в самия руски мир. Ако прочетете как са живели в 19и век - ами те са били пълни роби на сударите помещици. Единствено пак на територията на Украйна козаците са били свободолюбиви . И така си е остава на генетично ниво, за да вярват 89% на един психично болен с тежък Наполеонов комплекс
98
5
 
15
 
! Отговори
Свидетел съм преди 1 месец
Как руснаците , като се съберат заедно и започват да се надъхват срещу целия свят. И разговорите им, обикновено приключват с пиянски бръщолевения от типа....ние ,руснаците имаме най много бомби и можем да унищожим САЩ за секунди. Това е израз на комплексите им, че нито една нормална страна в света не ги уважава и приема за нещо сериозно. Тъжно е да си руснак....измъчени,деградирали и водещи скотски живот,без перспектива и надежда за по добро бъдеще, но всеки народ си заслужава съдбата.
97
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...а тия 35 000 000 руснаци живеещи извън Русия какво казват- питат ли как така шепа другари от сираци се преобразуваха в милионери, милиардери, защо те основно живеят извън Русия, защо децата на Кремъл живеят в имения за милиони в тоя лош запад, защо обикновените руснаци получават 380лв мин заплата и средна 1200лв, мин пенсия 200лв и средна 400лв, а цени като тук.....
96
3
 
14
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 месец
А 98% вярват че е 189 см.! Алкашка му работа!
95
2
 
4
 
! Отговори
ганЮ е проста путка преди 1 месец
"Ако те,че са по-близо до Европа ,бяха в Нато ,а не задокеанските....." изключителноПростаИтъпа.
94
1
 
5
 
! Отговори
тъпомерски идиот преди 1 месец
прозрачен си, като амеба.