Зеленски намали възрастта за мобилизация

От 27 тя статана 25 години
2 апр 2024 20:47, Нели Христова
77
Зеленски намали възрастта за мобилизация
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон за намаляване на възрастта за мобилизация от 27 на 25 години.

Законопроектът, който беше приет преди година от депутатите и дотогава чакаше обнародване от президентството, влиза в сила в сряда, съобщи Радата, украинският парламент, на своя уебсайт.

След това украинското правителство трябва да приведе различните нормативни текстове в съответствие с новата възраст на мобилизация в рамките на шест месеца.

Приемането в армията е предмет на дебати в Украйна от месеци.

През декември 2023 г. Володимир Зеленски заяви, че армията е предложила да мобилизира до 500 000 души допълнително - число, което впоследствие беше намалено от новия главнокомандващ на украинската армия Олександър Сирски.

Сегашната система за набиране на персонал се смята от много украинци за несправедлива, неефективна и често корумпирана. Чуват се и призиви за демобилизация на тези, които са били дълго време на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Нещастни оликофренти преди 1 месец
Укр и РФ сайтове показват как на дистанция 30-40 км от днешната фронтова линия се правят окопи,бункери и най вече се подреждат светли бетонни пирамидки чиито върхове се оплетени с дълги дебели здрави стоманени въжета преминаващи през метални бримки показващи се над връха на пирамидите.Километрични пирамидни антитанкови прегради са и се правят още.Абе хора.Руснаците ви изровиха,а вие си показвате по тв координатите на всяка пирамидка.От въздуха щеги попилеят,разпертушинят и отворят танкови пътища
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеля скоро ще мобилизира и украинките. Те поне ще имат повече шансове да "изддухат" фронта.
68
10
 
1
 
! Отговори
Кеф преди 1 месец
Много ме кефи колко са прости копейките и путинофилите ,когато говорят "евро либерастите " в България да ходели да умират да за Украйна и "своите ценности!"Не България иска да е като Украйна ,а последната иска да е като България!Да е в ЕС и НАТО!Затова опорката да ходят там е безумна!Но пък те искат да са като Русия ,Венецуела ,Северна Корея!Само че не виждам да са тръгнали на там!Отидета в Русия или Северна Корея ,покажаете ни колка е хубаво!"Денафицирайте" Украйна ,па после и нас!
67
1
 
5
 
! Отговори
xaxxa преди 1 месец
До Анонимен Вярваш ли си ?!Кой е по-закъсал ?Тоя дето вдига годините за мобилизация или този който ги сваля ?!
66
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 65 "Светът не го призна. " - КОЙ свят бе, про'с'так неграмотен? САЩ например, за твоя изненада, си го признаха. Между другото какво става с Гидо, президентът на Венецуела според ес? Ходи ли Гидо на международни посещения в ес, ходи ли? Аман от неграмотни про'с'таци!
65
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ли? Средната възраст на ВСУ е 44 години срещу 35 в руската армия...
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пенсионерите с памперси, кога?
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей сега ,може да има контранастъпление
62
3
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Зелето толкова е откачило, че скоро ще почне да пренася в жертва бебета като Мачу Пикчу.
61
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 54.Путин също е нелигитимен. Светът не го призна. Значи няма как двама нелигитимни президенти да водят преговори. Ще трябва да почакаме рашките да изберат Зеленски легитимно за президент. Пък в Украйна ще е друг украинец. Има време. Както твърдят тукашните копейки, Путин напредвал бавно, щото такава му била тактиката. )))
60
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 15 Какво те касаят славяните пък сега? Доколкото българи имат славянска кръв, тя е малък процент и не е източнославянска, освен при смесени бракове през соца. Колкото до българите в Украйна, те мразят Путин и първи се записаха доброволци срещу него. Колкото до българите в Русия, Путин забрани изучаването на български език в окупираните територии, а в другите никога не се е изучавал. Ти за чий ревеш всъщност?
59
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До *** *** Да бе, и аз се чудя защо Путин не си прибере руснаците от Черноморието.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 6 Откъде знаеш? Тест за сифилис ли си направи? Успешно лечение!
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 59 И теб какво те засяга кой какъв бил? Завист, м? Глей си там социалните помощи и си кютай. Ти се издаде се сам, че си нацист или ислямист. Само те трепят евреи. В едно съм съгласен с копейките. Много лабави закони има в нашата държава. Има, но не се спазват. Антисемитизмът е забранен със закон. И защо не си в ареста, чудя се. Нашите копейки живот си живеят.
56
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ристьо, защо искаш да се мобилизират копейките? Само те не учат след 17. По твоята логика може още на 10 да ги пратят. Мисли, преди да пишеш. Нали според теб умнокрасивите били чужди граждани? Как ще ги мобилизираш? Твоите деца ли ще пращаш? Май ти ще ходиш накрая. Ама споко, няма да се наложи. НАТО праща само доброволци или платена (високоплатена) войска. Онез таджики много сбъркаха, като станаха наемници на ИДИЛ, а не на НАТО. Но как да станат, като в Русия няма достъп до западни медии.
55
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 55 Първо рашките наборници да дадат пример, че са много повече от украинските плажуващи. Като прибавим и тези, които се представят за украинци, ехее!
54
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Трябва да стане 17 години. И у нас трябва да е 17, та още преди малките неграмотни про'с'тачета да почнат да гласуват Брюксел и Вашингтон да управляват България, да ходят на фронта за техните ценности.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При нас не мобилизираха ли на 18 едно време?
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе, баровците се изнесоха по курортите, а на бедните децата да ходят да се бият заради подчиненото зелено еврейче. Да си събира свитата и да дадат самите те пример, а не да се крият по миши дупки. В днешни дни няма истински бойци само шушумиги превзели властта.
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само дето от 01/04 Зеля е нелигитимен, но пък всячески се опитва да затрие народа си и ще успее