Зеленски намали възрастта за мобилизация

От 27 тя статана 25 години
2 апр 2024 20:47, Нели Христова
77
Зеленски намали възрастта за мобилизация
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон за намаляване на възрастта за мобилизация от 27 на 25 години.

Законопроектът, който беше приет преди година от депутатите и дотогава чакаше обнародване от президентството, влиза в сила в сряда, съобщи Радата, украинският парламент, на своя уебсайт.

След това украинското правителство трябва да приведе различните нормативни текстове в съответствие с новата възраст на мобилизация в рамките на шест месеца.

Приемането в армията е предмет на дебати в Украйна от месеци.

През декември 2023 г. Володимир Зеленски заяви, че армията е предложила да мобилизира до 500 000 души допълнително - число, което впоследствие беше намалено от новия главнокомандващ на украинската армия Олександър Сирски.

Сегашната система за набиране на персонал се смята от много украинци за несправедлива, неефективна и често корумпирана. Чуват се и призиви за демобилизация на тези, които са били дълго време на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
3
 
! Отговори
До долния преди 1 месец
"Безмислено клане. Нито от едните нито от другите здрав разум. Тези ще се самоунищожат. "Няма страшно колега. Има достатъчно избягали на запад укри които мразят Русия, но нямат топки да се бият.
49
2
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Дъглас Макгрегър: Зеленски прибягва до терор като агонизиращо смъртно ранено животно.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безмислено клане. Нито от едните нито от другите здрав разум. Тези ще се самоунищожат.
47
12
 
1
 
! Отговори
БОЛШОЙ ТЕАТЪР преди 1 месец
Създавайте Айнзац диверсионни групи и Юнгер-камикадзен Зеленски ГРУПи....да шетат из Мордор да палят, убиват и еват наред...
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бучкахте мечката зор беше да я събудите, а сега я приспете пак да яидим как ще стане.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще има млади органчета за западните клиники!
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално за фашисти. И Хитлер е пратил деца на фронта накрая
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хайде на младото месце!!
42
0
 
11
 
! Отговори
УРКИ АЙДЕ ВЕЧЕ преди 1 месец
ВЪРНЕТЕ ДОНБАС И КРИМ НА РУСИЯ
41
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И по млади трябват. Ние по дъртите трудно се учим да управляваме дронове!Е ей го на преди няколко дни за 7 минути - 48 руски танка по малко! Е,вярно Михаел Витман 132 танка е унищожил,но не и за 7 минути!
40
10
 
1
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
Въобще украинското население го избива Путин. Този коментар показва за пореден път любимия похват на путинистите - да обръщат нещата наопаки и следствието да го изтъкват като причина и обратно.
39
1
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 1 месец
В това общежитие живеят специалисти по управление на дронове, които се подготвят за фронта.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците посегнаха на Татрстан. Ударили са студентски общежития за да ликвидират деца, бъдещи лекари, инжинери, юристи, учители, професори академици. Няма татарин, живеещ на Крим и Украина да не стиска касапски нож и подострена отвертка. Киев насъска цял народ с мюсулманско поверие, не славянски език и изключителна фолклорна ценност и богатство. Зеленскии Зеленски къв си ти тебре. Ти си никой. Първият служител на местното ти Военно Окръжие ще те омаа и срита на земята и чамодан-въуражан-окопян
37
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
...до последния украинец ...
36
2
 
14
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Кой му дава правото на този да решава да избива населението.Този не е легитимен президент, а и Укр не е президентска република, Янукович се опита да я направи но...Тоя Зел беше проруски шоумен и кандидат президент, говореше само на руски и го избраха руснацитд в Укр, същите тези които се отделиха в Крим и Донбас.Сега ако има избори, тоя въобще няма да спечели, боксьора ще спечели и тежко им, но поне ще е от местния народ и може да намали месомелачката.
35
3
 
16
 
! Отговори
Да припомня преди 1 месец
Как беше?Русия е една бензиностанция с ракети...иБрутният вътрешен продукт на Русия е по малък от този на Ню Йорк...ха ха ха
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нациската укрохунта стриктно изпълнява заповедите на господарите си! На фронта до последния украинец!!! И без това не останаха много!!!
33
2
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Абе и аз почнах да си говоря на руски, не само украинците. Чакам скоро да стане втори официален език в ЕС и искам да съм подготвен, а не като българчетата, говорещи няа т.н. от тях английски - костуана уааа?.
32
0
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Още, още, още...
31
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До бачкатор. Само ти не разбра, че това са украинци с руски произход дезертьори! Кореняк украинците трепят руснаци у блатата!