Държавните медии поправиха грешките на Путин от интервюто с Карлсън

Вървим ли към Трета световна война?
13 фев 2024 19:00, Нели Христова
272
Държавните медии поправиха грешките на Путин от интервюто с Карлсън
Снимка: БГНЕС

Контролираните от Кремъл медии поправиха грешка, която Владимир Путин направи за Втората световна война в интервюто си с Тъкър Карлсън.

Беше съобщено, че междуметията на бившия водещ на Fox News по време на негово интервю, публикувано в четвъртък, също бяха отрязани, а версия, гледана онлайн, пропусна спорен сегмент, в който руският президент говори за Адолф Хитлер.

Резултатите от интервюто продължават, тъй като американският водещ е изправен пред критики, че е направил малко, за да предизвика руския президент, особено по време на монолози за руската история, които той използва, за да оправдае пълномащабното си нахлуване в Украйна.

В една част от интервюто Путин допусна фактическа грешка при описанието на предполагаема среща с украинския президент Володимир Зеленски, когато според уебсайта на Кремъл Карлсън го попита дали украинският президент има "свободата да преговаря за разрешаване на този конфликт."

Путин отговори: "Трудно ми е да преценя" и каза, че "бащата на Зеленски се е борил срещу фашистите, нацистите по време на Втората световна война“.

Едно от оправданията, които Путин даде за войната, която започна, беше да отърве Украйна от нацистите, чието предполагаемо присъствие и влияние беше отхвърлено като глупост от Киев и международната общност.

Путин продължи: "Веднъж говорих с него за това. Казах "Володя, какво правиш? Защо днес подкрепяш неонацистите в Украйна, когато баща ти се бори срещу фашизма?" където по време на това, което Москва нарича Великата отечествена война, водена от СССР срещу Германия, той е бил "войник на фронтовата линия".

Бащата на Зеленски, Александър, е роден едва през 1947 г., две години след края на войната, въпреки че неговият баща - дядото на украинския президент, Семьон, наистина се е сражавал, отбелязва разследващото издание на руски език Агентство.

От понеделник уебсайтът на Кремъл запази думата "баща" в преписа на интервюто, но Agentstvo съобщи, че държавните медии ТАСС, Лента.ру и таблоидът Комсомолская правда са заменили думата "баща" с "дядо" на следващата сутрин излъчването.

"Това предполага, че поне някои медии са разбрали по време на публикацията, че Путин е направил грешка и са се "питали да я поправят", каза Agentstvo.

"До неделя вечерта на зрителите беше показана вече цензурирана версия на думите на президента, където той не говори нито за бащата, нито за дядото на Зеленски", се добавя в него, като се отбелязва как е направена промяната за телевизионния канал Русия 1.

Руската медийна платформа RTVI каза, че някои от въпросите на Карлсън също са изрязани от уебсайта на Кремъл, като например когато американският водещ последва речта на Путин за хилядолетна история с „Не съм сигурен, че е уместно“.

Версия на интервюто, което беше широко гледано онлайн в OTC Live, руски канал в YouTube, пропусна отговора на Путин на въпрос за Полша и Украйна, който спомена Адолф Хитлер.

Руският президент каза, че Полша е "принудила" Хитлер към агресия, като е била "несътрудничеща" с исканията на нацистите да завземат територии, включително полския град Гданск, известен тогава като Данциг.

Няма доказателства в подкрепа на твърдението на Путин, че Хитлер не е имал "друг избор" освен да нахлуе в Полша, а Националният музей на Втората световна война казва, че германският лидер е провел операции под фалшив флаг, за да подготви почвата за нахлуването през 1939 г.

Полският външен министър Радослав Сикорски написа на X, че Путин е "параноичен" и нарече "шокиращо" това, че Карлсон е дал на руския лидер трибуна да разпространява фалшивите си твърдения.

Тетяна Хранчак, гостуващ асистент-преподавател в Училището по гражданство и обществени въпроси Максуел на университета в Сиракюз, която избяга от Киев в началото на войната, каза пред Newsweek, че Путин е искал да даде интервюто, за да разпространи изкривени разкази за своето нашествие.

Поради липсата на междупартиен консенсус относно по-нататъшната помощ за Украйна в САЩ, тя каза, че Путин „подчертава, че това не е вашата война, тя е толкова далеч от вас, вие имате други въпроси освен Украйна.

"За руснаците обаче неговите пропагандисти имат други послания за война с колективния Запад, за прекрояване на света и възстановяване на имперското величие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига глупости на търкалета! Четете историята илитерати.Нима Полша на завзема със съгласието на Хитлер Тешенската област на Чехия?А нима не пишат на Хитлер "ляхите", че ако изтреби евреите ще му издигнат паметник във Варшава.Четете, четете, четете неграмотници!
235
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Резултатите от интервюто продължават. Западни лидери го коментират и тяхните критики наподобават продължителна вербална диapия.
234
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Христова, Христовааа. Ако едно време беше повечко чела и учила езици, щеше да знаеш, че на руски "отец" означава и баща и дядо и изобщо родител. И цялата ти статия как му поправяли грешките, ти отива в кошчето, Да беше чела, ама не си! Пишеш си както ти дойде! Както се казва: Чукча не е читател, той е писател
233
22
 
8
 
! Отговори
### преди 6 месеца
Вервайте на др0гара Мухлин, той каза че цар Владимир покръстил цяла источна Европа в православие!
232
13
 
3
 
! Отговори
### преди 6 месеца
А ве каква стана тя, и др0гара Мухлин говорел с умрели хора като др0гара Джо!
231
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нацистките формирования в Украйна, бяха не една или две, а десетки групи, изключително жестоки, всички се страхуваха от тях, трепериха от страх от тях!
230
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Арееее, стига с глупостите, това не отменя факта, че Зеленски извърши геноцид над славяните и е за съд в Хага!
229
17
 
38
 
! Отговори
стига бе преди 6 месеца
За два часа Путин сбъркал нещо си, а Байдън даже не може да си спомни кога е починал сина му. Ама нали трябва да критикуваме тези, които са ни наредили.
228
17
 
28
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 6 месеца
Поляците са най големите урви през всички времена!Винаги с един ъз на 2 пазара!
227
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Два часа глупости. "Идиокрация" си стана действителност наистина.
226
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Голямата и непростима грешка, че объркал бащата с дядото на Зелята. Нашият харвардец Просто Киро не може да сметне, колко е 30 + 30.
225
34
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин става за смях вече. А изглеждаше печен преди години. Явно никога не е късно да станеш за резил.
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Приятел!
223
24
 
17
 
! Отговори
Положението е преди 6 месеца
Путин лъже, Тъкър маже.
222
22
 
25
 
! Отговори
Да бе да преди 6 месеца
Нямя нормален човек който да вярва на тоя психопатттт.
221
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е поне целия свят видя къв пинокио е тоя късичкия.
220
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бери чомадан и си заминавас за Ну ЙОрко, при при почивную ше ти въздам!тро
219
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Апа на тоз глухар от Юар - ите !?
218
3
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 месеца
В САЩ имат *Нотариус* - Бай Дън - превода е че Русия е била Съюзник на САЩ в Освобождението през ВСВ от Хитлер, и се подчертава че САЩ и Англия са освободили и съдили Русия и Германия .
217
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз съм от 10 коляно българин, плюя над тез укронацета със обли дупанки, където се дават на Натото, и на тез дупанки, где ми пищат от Юари- те, или Щат-ите, флюяа, флюяа и подчерно!